اساس فعالیت طلبگی باید بر تهذیب نفس استوار باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام عبدالحسین قنبریان، مدیر آموزش و برنامهریزی حوزه علمیه خراسان، امروز در درس اخلاق مدرسه علمیه امام خمینی (ره) بجنورد، با تأکید بر لزوم الگوبرداری طلاب از بزرگان دینی و حوزوی، تهذیب نفس را یکی از ملزومات طلبگی برشمرد و اظهار کرد: علمایی مانند آیتالله مقدس اردبیلی بهاندازهای در عبادت باریتعالی جد و جهد داشتند که از فرط رکوع زانوهایشان خشک شده بود.
وی با بیان اینکه تهذیب نفس و تحصیل عمیق فقهی لازمه ایفای رسالت طلبگی و حوزوی است، اضافه کرد: در چنین صورتی است که فرد روحانی میتواند مرجع و ملجأ مردم شده و منشأ خیر و برکات فراوان باشد.
حجتالاسلام قنبریان با اشاره به اینکه روحانیت همواره مأمن و پناهگاه مردم بوده و اقشار مختلف جامعه برای رفع مشکلات خود به این قشر مراجعه میکردند، خاطرنشان کرد: اینکه قرار است شما بهعنوان فرد روحانی مشکل کسی را حل کنید و یا کسی به شما مراجعه کرده و برای حل مشکلش از شما طلب کمک میکند بسیار باارزش بوده و باید برای این توفیق خدا را شاکر باشید.
وی تصریح کرد: باید به خاطر این توفیقی که خدا به شما داده شکرگزار باشید نه اینکه مغرور شده و گمان کنید جایگاه ویژه و خاصی یافتهاید.
حجتالاسلام قنبریان ادامه داد: این فرد میتوانست برای حل مشکل و رفع گرفتاری خود به کس دیگری مراجعه کند؛ اما به دلیل اعتماد به روحانیت به شما مراجعه کرده است؛ ازاینرو باید با فروتنی هر کمکی که از دست شما برمیآید را از او دریغ نکنید.
وی با تأکید بر اینکه اساساً کار ما طلبهها باید از روی تهذیب نفس باشد، اظهار کرد: اگر فکر ما فکر مالی باشد اصلاً رشد نمیکنیم؛ زیرا انسان از ماده بالا نازل شده و باید به سمت تعالی و کمال رشد کند.
حجتالاسلام قنبریان تصریح کرد: امام رضا (ع) میفرماید: «وَ الذُّلُّ فِی اللَّهِ أَحَبُّ إِلَیهِ مِنَ الْعِزِّ فِی عَدُوِّه» و تأکید میکند ذلت در راه حق، نزد او محبوبتر است از عزتی که در راه دشمن خدا نصیبش میشود./9314/پ310/ب1