رویکرد طیب گزینی در تربیت کودک ۲ تا ۷ سال
به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، تربیت صحیح و هدفمند فرزند، یکی از دغدغههای مهم و همیشگی والدین است. در سالهای اخیر کتابهای متعددی چاپ شده و در دسترس والدین قرار گرفته است.
طبق آن چه از فحوای این اثر بر میآید، چندین نظریه تربیتی از متن دین اسلام بر آمدهاند.
یکی از این نظریات، نظریه رشد قرآنی استاد احمدرضا اخوت است که در بیش از ۳۰ جلد کتاب بنیادی و مهارتی تدوین شده است. بر مبنای این نظریه رشد، انسان مسیر مرحلهای و پیوسته داشته و در دورههای حدود ۷ ساله، دارای اقتضائات طبیعی و اهداف فطری ویژهای است.
مثلا در دوره اول رشد، تربیت تنها باید خود را به شکل میل و انس با طیبات، خوبیها و زیباییها نشان دهد.
نشر قرآن و اهل بیت نبوت(ع) حدود دوسال قبل کتاب پرسش و پاسخ تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب گزینی که اصول مربوط به تربیت ۷ سال اول و مهارتهای پیشنهادی برای تثبیت آنها در آن تبیین گردیده را منتشر کرده است. این کتاب به کوشش فریده خوش منظر و به قلم فاطمه فیاض به رشته تحریر درآمده است.
پرسشها و پاسخهای مطرح شده در آن به گونهای است که اذهان بسیاری از والدین را به خود مشغول کرده و همیشه به دنبال روزنهای برای رهایی از چراهای تربیتی میباشند.
برخی پرسشهایی مطرح شده در کتاب عبارتند از:
-وقتی کودکان میپرسند خدا چه شکلی است، چه بگوییم؟
_به کودک شش سالهای که از مسائل کربلا میپرسد چه بگوییم؟
_چگونه و از چه سنی میتوان کودک را در زمینه مسائل جنسی آگاه کرد؟
_از چه سنی بهتر است دختر بچهها روسری سر کنند؟
_در برابر علاقه کودکان به استفاده از لوازم آرایش چه عکس العملی نشان دهیم؟
_اگر پدر یا مادر زیاد اهل دینداری نباشند، والد دیگر چگونه میتواند این مسأله را جبران کند؟
_با چه راهکارهایی خشم و عصبانیت خود را در برابر بچهها کنترل کنیم؟
_چگونه اعتماد بنفس کودکان را تقویت کنیم؟
_چگونه به فرزندمان استفاده صحیح از موبایل و تبلت را یاد بدهیم؟
هر چه رویارویی ما با سوالات خوب بیشتر شود، نیازمان نسبت به حقایقی پیرامون آن سوالات بیشتر میشود و درونی تشنهتر برای پیدا کردن پاسخها پیدا خواهیم کرد. استمرار در پرسش و پاسخهایی این چنین، و ارائه جوابها برا اساس منظومه رشد، میتواند گامی در جهت جلوه گر شدن بیشتر نور خدا در نسل جدید گردد.
هر چند برای بسیاری از سوالاتی که والدین را وا میدارد تا به مراکز مشاوره رجوع کنند، پاسخهای جامع و قابل توجهی در این کتاب ذکر شده است اما، مجموعه ذکر شده جامع همهی سوالات و دغدغههای والدین نخواهد بود و امید است جلدهای بعدی آن به سرعت منتشر شود./918/ز504/س
شکوه السادات واجدی