حضور جامعهالزهرا در نمایشگاه توسعه کسب و کارهای فرهنگی در فضای مجازی
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام هادی اندیشه مدیر کل روابط عمومی و بینالملل جامعهالزهرا عنوان کرد: دوازدهمین نمایشگاه ملی رسانههای دیجیتال با عنوان توسعه کسبوکارهای فرهنگی در فضای مجازی عصر روز سه شنبه در محل دائمی نمایشگاههای قم راه اندازی شد.
مدیر کل روابط عمومی و بینالملل جامعهالزهرا علیهاالسلام اظهار داشت: دوازدهمین نمایشگاه ملی رسانههای دیجیتال محلی برای تبادل فعالیتهایی است که قابلیت عرضه در فضای مجازی را دارند و فعالان این حوزه از جمله تولیدکنندگان و کاشناسان فنی فضای مجازی به تعامل با یکدیگر میپردازند.
حجتالاسلام اندیشه تصریح کرد: برپایی غرفههای حوزوی از جمله شاخصههای این نمایشگاه است و جامعهالزهرا علیهاالسلام، دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و موسسه دارالحدیث در این نمایشگاه حضور دارند.
وی افزود: در غرفه جامعهالزهرا علیهاالسلام سه بخش پیش بینی شده است، در نخستین بخش، فعالیتهای آموزش مجازی این مؤسسه که ویژه طلاب مجازی و غیرحضوری است، ارائه میشود و ظرفیت آموزش در فضای مجازی با استفاده از محتواهای تولیدی این موسسه برای بازدیدکنندگان تشریح می شود.
مدیر کل روابط عمومی و بینالملل جامعهالزهرا علیهاالسلام یادآور شد: حدود ۸ هزار طلبه مجازی و غیرحضوری در جامعهالزهرا علیهاالسلام مشغول به تحصیل هستند که بسیاری از فعالیتهای آموزشی آنان از طریق فضای مجازی انجام میشود.
حجتالاسلام اندیشه ادامه داد: بخش پاسخ به سؤالات فقه و معارف از دیگر بخشهای این غرفه است که دستاوردها و خدمات الکترونیکی اداره پاسخ به سؤالات دینی جامعهالزهرا علیهاالسلام از جمله محتواهای فقهی و معارفی، پاسخ به سؤالات آفلاین و آنلاین و نگارخانه شامل مستندات تصویری فقه و معارف، نرم افزارهای بارگذاری شده در این سایت و همچنین فعالیت کانال این اداره در پیام رسان سروش عرضه میشود.
وی بیان داشت: در بخش فرابخشی که سومین میز این غرفه است، کارشناسان و مدیران مجموعه جامعهالزهرا علیهاالسلام به ارائه دستاوردهای علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی این موسسه میپردازند.
مدیر کل روابط عمومی و بینالملل جامعهالزهرا علیهاالسلام اضافه کرد: در این غرفه، بخشی نیز به قراردادها، بازدیدها و ملاقاتها اختصاص دارد که مؤسسات رسانهای و فعالان عرصه فضای مجازی برای هم اندیشی و همکاری در این بخش حضور مییابند.
حجتالاسلام اندیشه یادآور شد: این نمایشگاه از ۲۸ تا ۳۱ خرداد ماه، در محل دائمی نمایشگاهای استان قم واقع در بلوار امام موسی صدر جنب استانداری برپا است و علاقهمندان میتوانند هر روز ساعت ۱۷ تا ۲۱ از نمایشگاه بازدید کنند./1330/ج
موضوع: درخواست نظارت و کنترل فضای مجازی
سلام علیکم
امام خامنهای در ۱۷ اسفند ماه ۱۳۹۰طی حکمی اعلام فرمودند که گسترش فزاینده ی فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی بویژه شبکهی جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، و لزوم سرمایهگذاری وسیع و هدفمند در جهت بهرهگیری حداکثری از فرصتهای ناشی از آن در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم و همچنین ضرورت برنامهریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیبهای ناشی از آن اقتضا می کند که نقطهی کانونی متمرکزی برای سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور بوجود آید. به این مناسبت دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی کشور با اختیارات کافی به ریاستِ رئیس جمهور را صادر فرموده و اعضای حقوقی آن را رئیس جمهور(رئیس شورای عالی)، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه ی قضائیه، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تعیین نمودند. هم چنین از این شورا خواستند تا مرکزی به نام مرکز ملّی فضای مجازی کشور جهت اشراف کامل و به روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصمیمگیری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه کشور با این موضوع از حیث سختافزاری، نرمافزاری و محتوایی در چارچوب مصوّبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقیق تصمیمات در همه سطوح ایجاد نماید و کلیه دستگاههای کشور را موظف به همکاری همه جانبه با این مرکز نمودند.
ایشان در دیدار با معلمان و فرهنگیان در 13/2/1395 وزارت ارتباطات را نیز یکی دیگر از دستگاههای مسئول در زمینهی تربیت نسل آینده برشمردند و با اشاره به گستردگی فضای مجازی و سرعت روزافزون تحولات در این عرصه و ارتباط مستمر جوانان با فضای مجازی خاطرنشان کردند: کسی مخالف استفاده از فضای مجازی نیست بلکه موضوع اصلی این است که در چنین عرصهای که لغزشگاه است باید زمینهی استفادهی صحیح فراهم شود نه آنکه فضای مجازی بهصورت رها و غیر قابل کنترل باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با گلایه از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی گفتند: کسی بهدنبال بستن فضای مجازی نیست؛ زیرا این کار عاقلانه نیست اما چرا هنگامی که کشورهای دیگر برای حفاظت از فرهنگ خود، در استفاده از فضای مجازی چارچوبهایی قرار میدهند، ما فضای مجازی را رها کردهایم؟
همچنین در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی در 8/2/1398 به مسأله امنیت فضای مجازی اشاره کرده و فرمودند: امروز فضای مجازی در زندگی مردم، دیگر مثل پنج سال پیش و ده سال پیش نیست؛ گسترش فضای مجازی یک گسترش بسیار وسیع و عظیمی است. خب، این فضای مجازی منافعی دارد، امکاناتی دارد، خطراتی هم دارد، خطرات بزرگی هم دارد. اگر چنانچه این فضا ناامن باشد برای مردم، ضررش را مردم میبَرند.
شما خب -حالا پلیس فتا و مانند اینها هم که هست، کارهایی میکنید- در این زمینه میتوانید به معنای واقعی کلمه، به طور جدّی وارد بشوید و کار کنید که آن وقت، همکاری شما با قوهی قضائیّه، مهم است.
ما بیشتر از خیلی از کشورها، دشمن داریم؛ دشمن هم راههای نفوذ را پیدا میکند و یکی از راههای نفوذ، همین مسئلهی فضای مجازی است.
شما هم میتوانید نقش ایفا کنید، نقش مهمّی میتوانید ایفا کنید؛ در این مسئله به طور کامل، به صورت جدّی وارد بشوید.
اکنون با وجود تمام این پیش بینی ها و تذکرات مکرر امام خامنه ای متأسفانه شاهد موارد زیر در فضای مجازی هستیم که بیش از همه جوانان این کشور را در معرض آسیب های جدی قرار داده است:
1- انواع تبلیغات سود جویانه با سوءاستفاده از جاذبه های زنان بدحجاب و بی حجاب و برخی سلبریتی های هنرمندنما با ترویج فرهنگ لاابالی گری و اشرافی گری غربی
2- ترغیب افراد به کسب در آمدهای باد آورده و حرام با انجام کارهای مخرب و غیر مولد در جهت تأمین منافع دشمنان با حمایت های مالی از طرف ایشان
3- نشر انواع دروغ ها و شایعه ها بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، اسلام ناب محمدی و ولایت فقیه
4- القاء انواع شبهات اعتقادی به منظور سست کردن پایه های ایمانی
5- ترویج مفاسد اخلاقی در سایت های مستهجن به منظور تخریب بنیان خانواده
6- گسترش مبانی فکری اسلام آمریکایی مبتنی بر لیبرال دموکراسی غربی
لذا از رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه ی قضائیه، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس مرکز ملّی فضای مجازی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده ی نیروی انتظامی و همه ی مسئولین سایتها و شبکه های اجتماعی و سایر مسئولین مربوطه می خواهیم با نظارت کامل بر فضای مجازی و کنترل و فیلترینگ مناسب، این فضا را برای همه به ویژه نسل جوان امن نموده و از کلیه ی مظاهر شیطانی پاکسازی نمایند.