۲۶ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۶:۰۳
کد خبر: ۶۱۸۲۵
حجت الاسلام محدثی:

مکتب شیعه دارای بزرگترین الگوهاست

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام محدثی گفت: با وجود داشتن الگوهای قوی در تعالیم دینی و آسمانی، آن‌گونه که باید و شاید در شناساندن الگوهای خود اقدامی نکرده ایم.
حجت الاسلام جواد محدثي
حجت الاسلام جواد محدثی، مدرس حوزه علمیه قم، در همایش علمی کاربردی تبلیغ ویژه مبلغان ماه مبارک رمضان درباره اسوه ها و الگوهای دینی گفت: مکتب تشیع از نظر برخورداری از الگوها، جزو غنی ترین مکاتب است.

وی در ادامه افزود: نقش الگو در ایجادتحول در فرد و جامعه یک نقش بارز و روشنی است و امروز یکی از تکه کلام های کسانی که در مسائل تربیتی، تبلیغی و فرهنگی بحث می کنند مسأله الگوها است.
این فعال حوزوی اظهار داشت: کسانی که در داخل یا خارج، خودی یا بیگانه و حق یا باطل سعی می کنند فرهنگی را در جامعه رسوخ دهند از محوری ترین اهرم هایی که استفاده می کنند، الگوسازی است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه مکتب تشیع از نظر برخورداری از الگوها، جزو غنی ترین مکاتب است و اگر ضعفی در ما است، ضعف در توانایی در معرفی این الگوها است.

حجت الاسلام محدثی تأکید کرد: ولی ما با داشتن الگوهای قوی در تعالیم دینی و آسمانی، آن‌گونه که باید و شاید در شناساندن الگوهای خود اقدامی نکرده ایم.

وی با توصیه به استفاده از ابزارهای مختلف تبلیغی همچون فیلم، سریال و تئاتر در معرفی الگوهای دینی، بیان داشت: در سریال های خارجی که از صدا و سیما پخش می شود، کاملا روشن است که فیلم برای هدف خاصی ساخته شده و دارای پیام است اما بعضی از سریال های داخلی صرفا برای پر کردن اوقات مردم ساخته شده است و دارای هیچ پیامی نیست.

این نویسنده حوزوی در ادامه از مبلغان خواستار شد: در ماه مبارک رمضان با استفاده از منابع حدیثی، تاریخی و الگوهای گذشته و معاصر به معرفی الگوهای دینی و آسمانی بپردازند.

وی خاطر نشان کرد: در قرآن شناسه های مختلفی برای شناسایی افراد خوب و بد بیان شده است که می تواند در یک ماه مبارک رمضان مورد بررسی قرار گیرد.

حجت الاسلام محدثی بیان داشت: آیاتی که دارای کلماتی همچون «نعم»، «واذکر فی الکتاب»، «بشرهم»، «اسوة حسنة»، «والله یحب»، «الذین آمنوا»، «ضرب الله مثلا» و «لا یحب» است، آیاتی هستند که در آن خوبی ها و بدی ها و انسان های خوب و بد و صفات آنان معرفی شده است.

وی اضافه کرد: گاهی وقت ها خداوند در قرآن از کسانی یا گروه هایی به طور خاص به عنوان الگو نام برده شده و کارهای خوبشان رابیان کرده است و گاهی هم از کسانی و گروه هایی نام برده و کارهای بدشان را بیان کرده و مذموم شمرده شده است.

این استاد حوزه با اشاره به الگوهای دینی گفت: الگوهای دینی را می توان در بخش های الگوها در طول تاریخ، الگوهای موضوعی و الگوهای شخصیتی تقسیم بندی کرد.

وی خاطر نشان کرد: انبیاء الهی،‌ اهل بیت(ص)، امامزادگان،‌ اصحاب پیامبر و امامان معصوم(ع)، علمای شیعه و مبارزان و مجاهدان نمونه ای از این الگو ها هستند که می توانیم با شناساندن آنان به مردم الگو سازی کنیم./پ202
ارسال نظرات