تخریب محاسباتی
به گزارش خبرگزاری رسا،«مهدی فضائلی» در یادداشتی نوشت:
انسان ها در مواجهه های حساس و سرنوشت ساز،بر اساس محاسبه و برآورد از ذی نفعان، وارد میدان می شوند چرا که بی گدار به آب زدن و ورود بی حساب و کتاب می تواند خسارت های جبران ناپذیر داشته باشد.
یکی از این عرصه های حساس، عرصه تعاملات و روابط بین الملل است.
دولت ها در این عرصه باید بسیار دقیق و حساب شده عمل کنند تا بتوانند منافع و امنیت ملی خود را تامین نمایند.
طبیعتا" این محاسبه برای کشورهایی که دشمنان عنود و بزرگ دارند، اهمیت و حساسیتی به مراتب بیش از کشورهای دیگر دارد.
این محاسبه ها و برآوردها در یک سیستم فکری و ذهنی شکل می گیرد که اصطلاحا" "دستگاه محاسباتی" می گوئیم.
دستگاه محاسباتی همان مغزافزاری است که کار تجزیه و تحلیل داده ها را انجام می دهد و تصمیمات، محصول این دستگاه است.
حال این پرسش مطرح می شود که این "دستگاه محاسباتی" دارای چه ارکانی است؟ یا دستگاه محاسباتی هر فرد، مبتنی بر چه پایه هایی عمل می کند؟
اگر بخواهیم به اختصار پاسخ این پرسش را بدهیم، باید بگوئیم:مبانی اعتقادی و فکری یا جهان بینی فرد، تجارب، دانش، اطلاعات تاریخی،برآورد از توان و ظرفیت خود و برآورد از توان و ظرفیت طرف یا طرف های مقابل، اصلی ترین مبانی تشکیل دهنده این دستگاه محاسباتی هستند.
اینجا مجال شرح و توضیح نقش و کارکرد هریک از این ارکان نیست ولی اجمالا" بدانیم نتیجه دستگاه محاسباتی یک انسان موحد، متوکل و باورمند به وعده های الهی حتما" با دستگاه محاسباتی انسان مادی و فاقد چنین باور و توکلی بسیار متفاوت است. همینطور است خروجی دستگاه محاسباتی سیاستمدار مطلع از ظرفیت های داخلی و معتقد به توان داخلی با سیاستمداری که چنین باوری ندارد و چشم امیدش به کمک دیگر کشورهاست. و باز برون داد دستگاه محاسباتی فردی که برآورد دقیق و واقعی از توان و امکانات دشمن دارد و فریب هیاهو و تصویرپردازی دشمن از خودش را نمی خورد اختلاف معنی داری دارد با فردی که تحت تاثیر عملیات روانی و ابهت ساختگی دشمن قرار می گیرد.
لذا دستگاه محاسباتی دولتمردان، سیاستمداران، چهره های بانفوذ، تصمیم سازان و سپس عموم مردم تاثیر بسیار مستقیم و موثری در کم و کیف مواجهه با دشمن و تصمیمات آنها در صحنه های مهم دارد.
با توجه به همین اهمیت و اثربخشی است که بخش قابل توجهی از تلاش های برنامه ریزی شده سیاستمداران و رسانه ها در جهت تخریب این دستگاه و دستکاری مغز افزار طرف مقابل می شود.
غرب و خصوصا" آمریکایی ها در این تخریب ید طولایی دارند و تا کنون منافع بسیاری را از قبل ترفندهایشان در این زمینه برده اند.
دولتمردان، سیاستمداران،چهره های موثر و آحاد مردم ما در معرض که نه، بلکه آماج این تخریب قرار دارند و با تاسف باید بگویم در مواردی هم موفق شده اند!
تخریب دستگاه محاسباتی دولتمردان بسیار پرخسارت است چرا که از سویی سد راه دستیابی کشور به منافعش می شود و از سوی دیگر منافع بسیاری را با هزینه کم برای دشمن رقم می زند.
دولتمردی که ظرفیت ها و توانمندی های داخلی را باور نداشته باشد و حل مشکلات کشور را در گرو تسلیم در برابر دشمن بداند معلوم است چه خسارتی ببار خواهد آورد.
دولتمرد یک کشور اسلامی که به وعده های الهی اعتماد نکند و در عوض وعده دشمن را مورد اعتنا قرار دهد زیانش بی نیاز از توضیح است.
کارگزار نظام اسلامی که مرعوب بزرگ نمایی دشمن از خودش بشود و داشته های خود را به واسطه کوچک سازی دشمن ناچیز بشمارد، معلوم است که نمی تواند از موضع عزت برخورد کند هر چند شعار عزت بدهد!
تخریب روحیه و خلل در روحیه دوستان برای مقاومت و تقویت روحیه و اراده دشمن برای فشار، از جمله پیامدهای منفی این تخریب محاسباتی است.
علاج این مشکل بزرگ یک چیز است و آن تشخیص صحیح یا به عبارت دیگر "بصیرت" است.
همین اهمیت و حساسیت موجب شده که رهبر حکیم انقلاب اسلامی بارها در این باره تذکر و هشدار بدهند.
ایشان در سخنرانی ۹۸/۸/۸ یکبار دیگر در این باره چنین فرمودند:"اگر یک ملّتی توانست این تشخیص درست را بدهد و تصمیم بگیرد و تحت تأثیر تخریب محاسباتی دشمن قرار نگیرد، به نتایج خوبی دست خواهد یافت... یکی از کارهای دشمن این است که محاسبات مسئولان کشور و مؤثّران فکری کشور و در درجهی بعد آحاد ملّت را تغییر بدهد و در محاسبات اینها اثر بگذارد؛... یک ملّت آزاد آن ملّتی است که این تأثیر را نپذیرد، به معنای واقعی کلمه آزادانه بیندیشد، آزادانه فکر کند و با شجاعت عمل کند و دنبال منافع ملّی خودش برود."/1360//101/خ