۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
کد خبر: ۶۲۹۸۹۷

آشنایی با فعالیت های حوزه علمیه ولی عصر بناب

آشنایی با فعالیت های حوزه علمیه ولی عصر بناب
حوزه علمیه ولی عصر بناب علاوه بر پذیرش و تربیت طلاب برادر و خواهر با تاسیس مدارس طاها در مقطع متوسطه اول و دوم برای دانش آموزان در حال فعالیت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حوزه علمیه ولی عصر(عج) بناب به عنوان یکی از بزرگترین حوزه های علمیه سراسر کشور علاوه بر پذیرش و تربیت طلاب برادر و خواهر با تاسیس مدارس طاها در مقطع متوسطه اول و دوم برای دانش آموزان در حال فعالیت است.

حوزه علمیه حضرت ولی عصر بناب

حوزه علمیه حضرت ولی عصر (عج) شهرستان بناب یکی از بزرگترین حوزه های علمیه کشور، در زمینی به مساحت 25 هکتار ساخته شده و 18 هزار متر مربع بنا در سه طبقه را در خود جای داده است. 196 حجره برای اسکان طلاب و 20 مدرس در مساحت 2100 متر مربع برای تحصیل در نظر گرفته شده است.

این حوزه علمیه، مسجدی به مساحت 850 متر مربع دارد که اغلب برنامه های حوزوی و دانشگاهی شهرستان بناب را میزبانی می کند.

حوزه علمیه خواهران بناب

حوزه علمیه خواهران در سال 1376 کار خود را آغاز نمود.

ساختمان حوزه در ابتـدا در محل فعلی سازمان تبلیـغات اسلامی شهرستان بناب قرار داشت ، سپس در سال 1381 با افتتاح مدرسه جدید برادران، حوزه خواهران به صورت موقتی به مدرسه قبلی برادران انتقال یافته و به مدت 7 سال طلاب در آن مکان مشغول تحصیل بودند و در سال 1386 به طبقه فوقانی مصلی که قبلا حوزه برادران بود منتقل گردید.

در بدو تأسیس این حوزه، 62 نفر ازطلاب خواهر در این حوزه مشغول تحصیل بودند و در سالهای بعدی تعداد طلاب افزایش یافته و اکنون حدود 143 طلبه مشغول تحصیل می باشند . اکنون تعدادطلاب خوابگاهی این حوزه حدود 35 نفر می باشد و در حال حاضر 11 نفر از اساتید خواهر و 4 نفر از اساتید برادرمشغول به تدریس در این حوزه می باشند.

مدارس طاها

مدرسه طاها در سال 89 با تعداد 60 نفر از دانش آموزان برادر این شهرستان در مقطع تحصیلی هفتم شروع به کار کرد.

در ابتدای تاسیس این مدرسه از ساختمان قدیمی حوزه بناب واقع در میدان امام حسین (ع) استفاده شد.

سال گذشته تعداد دانش آموزان پسر این مدرسه در دو مقطع متوسطه اول و دوم به 280 نفر رسید که در هر سه رشته تحصیلی انسانی، تجربی و ریاضی مشغول به تحصیل بودند.

فعالیت های حوزه علمیه ولی عصر بناب

مدرسه دخترانه طاها نیز در سال 91 با عضو گیری 150 نفر دانش آموز دختر در سه مقطع هفتم، هشتم و نهم آغاز به کار کرد که این تعداد در سال تحصیلی 95-94 در دو مقطع متوسطه اول و دوم به 240 نفر افزایش یافت.

یکی از علل و اهداف تشکیل مدرسه طاها عدم پرداخت به مساله تربیت اسلامی به معنای واقعی آن بود.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی باقری بنابی، امام جمعه شهرستان بناب جهت پر کردن این خلا به دنبال تشکیل یک مدرسه در جهت مهذب بار آوردن دانش آموزان برای نظام و انقلاب بودند که در سال 89 دستور تشکیل این مدرسه را تحت اشراف حوزه دادند.

وی معتقد است زیر بنای توسعه کشور نیازمند تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص است و در همین راستا اقدام به تاسیس حوزه علمیه کردند و در جهت پر کردن خلأ ما بین حوزه ها و جامعه در دهه 80 مصمم به تشکیل مدرسه غیر انتفاعی شدند که به دلایلی این مدرسه به مدرسه هیات امنایی تغییر کرد و در آن زمان برای تشکیل این مدرسه مسئولین آموزش و پرورش شهرستان و استان همکاری های لازم را انجام دادند.

اعضای هیات امنای مدرسه از مسئولین فرهنگی تاثیر گذار در حوزه و شهرستان هستند که دغدغه اصلی آنها مسائل فرهنگی و پرورش دینی دانش آموزان است.

استفاده از طلاب مجرب برای تربیت دانش آموزان از محورهای مهم مدارس طاها بوده و تشکیل پرونده تربیتی برای دانش آموزان، برپایی جلسات منظم اولیا با محوریت مباحث تربیت کودک و نوجوان، مشاوره والدین، اجرای کلاس های فوق برنامه حلقه های معرفتی و حلقه های علمی ازاهم فعالیت های مشاورین روحانی مدرسه می باشد.

یکی از موفقیت های مدرسه طاها میزان رضایتمندی والدین دانش آموزان از نحوه تربیت فرزندان و تغییر رفتار آنها به یک دانش آموز مهذب است.

این مدرسه از لحاظ علمی جزء بهترین مدارس شهرستان بوده و برنامه های تربیتی مفید و موثری در مدرسه اجرا می کند./1350/پ202/ب1

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
علی حسن زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
سلام.من می خواهم در حوزه علمیه ی ولیعصر بناب ثبت نام کنم لطفاَ راهنماییم کنین
1
0