۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۶
کد خبر: ۶۳۰۶۳۳

تبعات تعرفه‌های وضع شده ترامپ بر اقتصاد آمریکا

تبعات تعرفه‌های وضع شده ترامپ بر اقتصاد آمریکا
کارشناس اقتصاد بین‌الملل با بیان اینکه وضع تعرفه واردات برای کوتاه مدت مناسب است، گفت: تبعات تعرفه‌های وضع شده به زودی در اقتصاد آمریکا نمایان می‌شود.

به گزارش خبرگزاري رسا، حمیدرضا غلامزاده کارشناس اقتصاد بین الملل گفت‌: درباره جنگ تجاری میان چین و آمریکا اظهار کرد: رقابت تجاری این دو کشور را باید در پازل بزرگتر دید که در عرصه‌های دیگر قدرت هم شکل می‌گیرد.

کارشناس اقتصاد بین الملل با بیان اینکه قدرت در ادبیات سیاسی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، نظامی و قدرت نرم تعریف می‌شود، افزود: رقابت بین چین و آمریکا فقط در اقتصاد نیست بلکه در همه این عرصه‌هاست و چین به دنبال جایگزینی آمریکاست.

وی گفت: 10 سال قبل که بحران مالی غرب و آمریکا شکل گرفت، چین به واسطه داشتن صندوق ذخیره ارزی مناسب، به مشکل نخورد، این کشور می توانست با خروج سرمایه‌های خود، اقتصاد آمریکا را از بین ببرد و رقابت را به اتمام برساند، اما اینکار را نکرد به دلیل اینکه زیرساخت‌های این کشور به اندازه اقتصاد آن رشد نکرده بود.

غلامزاده ادامه داد: یکی از زیرساخت‌های اقتصادی محرز در جنگ اقتصادی بین دو کشور مربوط به بخش فناوری است، یکی از درآمد‌های اصلی آمریکا که امکان سلطه را هم به او می‌دهد فناوری به روز آن به ویژه در حوزه‌ "آی تی" است.

کارشناس اقتصاد بین الملل ادامه داد: بحث حکمرانی اینترنت بحث روز مسائل بین الملل است، آمریکا بواسطه سلطه نرم افزاری که در عرصه‌هایی مثل توئیتر و فیس بوک دارد هر محتوایی را بخواهد حذف می‌کند به عنوان مثال توئیتر در سیاست‌های سال 2020اعلام کرده هر موضوعی را که خودش تشخیص بدهد حذف می‌کند که این دسترسی‌ها معمولا با هماهنگی نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا اعمال می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از بحث‌های اصلی اینترنت 5G است بیان کرد: آمریکا سعی می‌کند چین وارد این مقوله نشود و به دنبال آن است که انحصار را داشته باشد، اما چین وارد آن شده و گام به گام با آمریکا پیش می‌رود.

غلامزاده تصریح کرد: یکی از رقابت‌های اصلی که در این میان شکل گرفت، بازداشت مدیر شرکت هواوی در کانادا به درخواست آمریکا و به بهانه تحریم‌های ایران بود اما، اصل ماجرا رقابت گسترده در حوزه فناوری است بر این اساس، فعالیت هواوی را محدود کرد. موضوع دستیابی چین به فناوری روز به قدری برای آمریکا مهم است که حتی یک پیام رسان چینی را به عنوان یکی از تهدید‌های امنیت ملی تحت نظر دارد.

کارشناس اقتصاد بین الملل ادامه داد: چین در ابتدا تواضع گونه بیان می‌کند قدرت برتر نیستم تا برای رسانه‌ها حساسیت برانگیز نباشد، اما با پول ملی خود بازی می‌کند، یکی از نقاط شروع دعوا بین دو کشور (آمریکا و چین) همین موضوع بود به اعتقاد ترامپ، چین با اینکار به دلار ضرر می‌زند بنابراین تعرفه‌ها را به همین بهانه افزایش داد.

وی گفت: راه اندازی خط لوله گازی روسیه به چین اتفاق دیگری بود که صورت گرفت که هم از منظر روسیه و هم از منظر چین یکی از ابعاد رقابت با آمریکا محسوب می شود، این خط لوله 5 میلیارد مترمکعب گاز را منتقل می‌کند که تا 4 سال آینده این رقم به 38 میلیارد مترمکعب خواهد رسید و ارزش سالیانه آن 400 میلیارد دلار خواهد بود.

غلامزاده افزود: با ایجاد این خط لوله هم سبد انرژی چین متنوع می‌شود و هم همکاری اقتصادی با روسیه به وجود می‌آید که به نفع هر دو کشور در مقابل آمریکاست، علاوه بر این چین با این اقدام برای خود از لحاظ انرژی یک مصونیت نسبی ایجاد می کندو

کارشناس اقتصاد بین الملل درباره تاثیر اعمال تعرفه بر روی کالا‌های چینی بر اقتصاد آمریکا اظهار کرد: تعرفه به عنوان یک ابزار موقت برای تحریک کردن طرف مقابل در روابط بین الملل خوب است تا طرف مقابل عقب نشینی کند یا حرکت متقابلی انجام دهد که به نفع شما باشد، اما در بلند مدت به ضرر است.

وی با بیان اینکه همه صنایع مختلف به یکدیگر وابسته هستند، ادامه داد: به عنوان مثال هنگامی که بر آلومینیوم چین تعرفه وضع می‌شود در کوتاه مدت این تعرفه گذاری ارزش کالای داخلی را بالا می‌رود، فروش بیشتر می‌شود و تولید کمی افزایش می‌یابد، اما به دلیل اینکه ظرفیت به اندازه‌ای نیست که در میان مدت همه نیاز‌های صنایع داخلی را تامین کند، سایر صنایع که وابسته به این حوزه هستند ناچارند با نرخ گرانتر واردات را انجام دهند بنابراین سایر صنایع قیمت‌های خود را افزایش می‌دهند.

غلامزاده گفت: به دلیل اینکه در آمریکا صنایع مختلف در ایالت‌های مختلف قرار دارند اگر توازن بین این صنایع نباشد مشکلات داخلی بوجود می‌آید، بنابراین پس از گذشت دو سال از زمان وضع تعرفه‌ها، این تصمیم به آرامی تبعات خود را در لابه‌لای اقتصاد آمریکا نشان خواهد داد.

ایالات متحده در عرصه تجاری به توافق اصولی با چین دست یافت. این توافق باید به امضای ترامپ برسد. بدین ترتیب ممکن است عوارض بر کالا‌های چینی که قرار بود 15 دسامبر اجرایی شود لغو شود.

پیش‌تر اعلام شده بود که توافق آمریکا و چین برای پایان دادن تدریجی به جنگ تجاری در حال آماده سازی برای امضای ترامپ و شی جین پینگ روسای جمهور دو کشور است. مقامات چین و آمریکا اعلام کردند توافق کرده‌اند در صورت تکمیل مرحله اول قرارداد تجاری، عوارض وضع شده بر کالا‌های یکدیگر را لغو کنند. وزارت بازرگانی چین اعلام کرد دو کشور توافق کرده اند طی چند مرحله این عوارض را لغو کنند، ولی هیچ زمانی برای آن تعیین نشده است.

آمریکا از عوارض میلیارد دلاری بر کالا‌های چینی به عنوان یک سلاح اصلی در این جنگ تجاری طولانی مدت استفاده کرده است. اگر یک قرارداد موقت تکمیل و امضا شود، انتظار می‌رود آمریکا قول برداشته شدن عوارض 156 میلیارد دلاری بر واردات چین را که قرار است در 15 دسامبر اجرایی شوند بدهد. این واردات شامل گوشی‌های همراه، کامپیوتر‌های لپ تاپ و اسباب بازی می‌شوند./1360//101/خ

منبع:میزان

ارسال نظرات