۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۸
کد خبر: ۶۳۵۲۶۹

خواص معجزه آسا دمنوش قره قاط

خواص معجزه آسا دمنوش قره قاط
یکی از دمنوش‌های مفید گیاهی که امروزه در پزشکی نیز به آن توجه وی‍ژه‌ای شده است، گیاه قره قاط است. در این مطلب شما را با خواص دمنوش قره قاط، طرز تهیه و بهترین زمان مصرف آن آشنا می‌کنیم.
به گزارش خبرگزاري رسا، یکی از دمنوش‌های مفید گیاهی که امروزه در پزشکی نیز به آن توجه وی‍ژه‌ای شده است، گیاه قره قاط است. در این مطلب شما را با خواص دمنوش قره قاط، طرز تهیه و بهترین زمان مصرف آن آشنا می‌کنیم.

خواص دمنوش قره قاط (طبیعت و خواص درمانی)

قره قاط از نظر طبیعت سرد و خشک است و از برگ، ریشه و میوه این گیاه استفاده دارویی می‌شود، البته مهم‌ترین مصرف دارویی، مربوط بـه میـوه آن است، میوه‌ها پس از رسیدن کامل، به طور عمده، آبی مایل به سیاه هستند. این گیاه در کشور ما با نام‌های سیاه گیله – قره‌قروت – قراقاط – قراقاظ – قراطاط - سیاهدار – قره‌قاط سیاه – سیاگیله – قره‌گیله – قره‌قات سرخ شناخته می‌شود. 



برخی از مهمترین خواص دمنوش قره قاط 

پیشگیری از اختلالات گردش خون

یکی از مهم‌ترین خواص دمنوش قره قاط پیشگیری از مشکلات و اختلالات گردش خون مانند واریس، بواسیر یا آرترواسکلروز است. به وی‍ژه چنانچه شما سابقه خانوادگی در زمینه این بیماری‌ها دارید، میتوانید با مصرف این دمنوش از بروز این بیماری‌ها در خود پیشگیری کنید.

درمان دیابت

از دیگر فواید شناخته شده و خواص دمنوش قره قاط، کاهش قند خون و کمک به درمان بیماری دیابت نوع دو است. به طوری که مصرف این گیاه باعث می‌شود مواد چرب در کبد بیماران انباشته و تبدیل به قند نشوند و افزایش گلیسمی خون نیز در این بیماران بهبود یابد. برای درمان دیابت، یک لیوان آب جوش را روی یک قاشق چایخوری (یک گرم) برگ قره قاط بریزید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و میل کنید.

سلامت بینایی

دمنوش قره قاط به سلامت بینایی و پیشگیری از کوری، به وی‍ژه در افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند، کمک چشمگیری می‌کند و امروزه از آن در کشور‌های اروپایی برای رفع مشکلات شبکیه‌ای حاصل از دیابت، استفاده فراوان می‌شود. نتایج تحقیقان پژوهشگران نشان داده است، مصرف این دمنوش برای پیشگیری از بروز اختلالات چشمی ناشی از پیری یا بیماری دیابت مانند آب مروارید، آب سیاه، دژنراسیون ماکولا یا رتینوپاتی دیابتی مفید است. استفاده از این دمنوش به دلیل داشتن خاصیت شل‌کنندگی عضلات صاف و حفاظت کلاژن، برای درمان امراض چشم، هنگام کم سو شدن در شب، یا برای دید بهتر روز کاتاراکت و گلوکوما مفید است.

درمان مشکلات مفاصل

یکی از خواص دمنوش قره قاط کمک به کلاژن‌سازی است. کلاژن یکی از مهم‌ترین پروتئین‌های بدن، است که در ساخت تاندون، رباط و غضروف نقش اصلی را داراست. از همین رو به درمان بیماری‌هایی مانند التهاب روماتیسمی، امراض دهانی و یا بیماری‌های استخوان و مفاصل کمک می‌کند.

سلامت دستگاه گوارش و درمان اسهال

یکی دیگر از خواص دمنوش قره قاط پیشگیری و کمک به درمان اسهال است. به این منظور، ۵ تا ۱۰ گرم قره قاط خشک را در هاون چینی بکوبید و آن را در آب سرد حل کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس از صافی عبور دهید و مصرف کنید. به طور کلی مصرف این دمنوش، اشتهاآور است و به سلامت دستگاه گوارش، بهبود زخم‌های گوارشی و درمان دل‌پیچه کمک می‌کند.

سلامت قلب و تصفیه خون

دمنوش قره قاط خاصیت محرک، مقوی، خنک کننده، تصفیه کننده خون، مسکن، ضد التهاب، ضد ورم، ضد عفونی کننده، بند آورنده خونریزی، ضد چربی خون و کلسترول، ضد تصلب شرائین، ضد تپش قلب و تقویت عروق مویین بدن را دارد و مصرف آن در پیشگیری از حملات ناگهانی و مشکلات قلبی عروقی موثر است.

کاهش وزن

کمک به کاهش وزن، لاغری و از بین بردن چربی‌های اضافی دور شکم از خواص دمنوش قره قاط است.

طرز تهیه دمنوش قره قاط

یک قاشق مرباخوری (۳ تا ۵ گرم) از میوه قره قاط را در یک قوری کوچک چینی ریخته و روی آن آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کرده و صاف کنید. بهترین زمان مصرف این دمنوش، نیم ساعت قبل از غذا است تا بیشترین اثر را داشته باشد.

موارد احتیاطی و منع مصرف

تاکنون عوارض جانبی خاصی از این گیاه گزارش نشده است، با این وجود مصرف مقادیر درمانی و مقدار زیاد قره قاط بایستی با تجویز پزشک صورت گیرد.

به طورکلی مصرف دمنوش این گیاه اگر صحیح مصرف شود خطری ندارد، اما نباید میزان مصرف آن در مدت طولانی بالا باشد، چون احتمال مسمومیت وجود دارد. این گیاه را نباید همزمان با املاح آهن، ژلاتین و آلبومین مصرف کرد.

مصرف دمنوش قره قاط برای بیماران مبتلا به ناراحتی‌های کلیوی، سنگ کیسه صفرا، مشکلات کبدی و افرادی که از دارو‌های ضد انعقادی استفاده می‌کنند، بایستی با احتیاط همراه باشد./1360/

منبع:راسخون

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۱
خواص داروهای گیاهی در طب اسلامی مورد تایید طب امروزی هست؟
0
0