مردم باید در پیشرفت منطقه ای نقش داشته باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام ایزدخواه، رییس اندیشگاه پیشرفت منطقه ای در نشست تخصصی حوزه و آینده با موضوع «رویکردهای نوین اجتماعی حوزه و روحانیت (مجاورت اجتماعی)؛ چیستی و چگونگی» که امروز در هتل ولایت برگزار شد به توجه به اجتماع و اهمیت نقش مردم اشاره و اظهار کرد: مکتب انقلاب اسلامی نرم افزاری برای امر اجتماعی به نام توسل به ملت داشته است.
وی با اشاره به تأکید بنیانگذار انقلاب به الگوی جهادی مردمی، گفت: در تمدن غرب مردم جایگاهی ندارند و واگذاری امور به مردم انجام نشده بلکه جناج و طبقات تصمیم گیرنده هستند اما نگاه ما به مردم نگاه اصیل و مربوط به خود ما است، غرب بعد از 300 سال تمدن جدید خود و در سعی و خطاها در علوم انسانی، اقتصاد، سیاست و علوم اجتماعی امروز به مشارکت تأکید دارند.
حجت الاسلام ایزدخواه مردم را به صحنه آوردن را رسالت جهادگر دانست و افزود: کسانی که جهادگر هستند باید مردم را به صحنه برای انقلاب بیاورند چنانچه که جهاد سازندگی نیز در زمان تأسیس 30 کمیته داشته است و شهید بهشتی به جهادگران توصیه کرد که مراقب باشید تا شما وزارت خانه نشوید و اگر وزارت خانه شدید مراقب باشید با کشاورزی ادغام نشوید چون یکی از رسالت ها جهاد کشاورزی است و رسالت های بسیاری دیگر نیز دارد.
رییس اندیشگاه پیشرفت منطقه ای با اشاره به تأکید رهبری به مردم سالاری دینی و مشارکت مردم در همه عرصه ها، ابراز کرد: اگر می گوییم دولت اسلامی شود یک بعد است و بعد بعدی الگوی جهادی مردمی است و با این دو بال می توان به پیشرفت رسید.
وی با بیان این که حوزه پرچم حکمرانی مردمی را باید به دست گیرد، گفت: روش رسیدن به تقوا مردمی شدن است و مردم به روحانیت اعتماد داشته و روحانیت نیز باید به این عرصه ورود پیدا کنند و در پیشرفت منطقه ای نقش داشته باشد.
حجت الاسلام ایزدخواه با اشاره به قابلیت تمدن اسلامی در پیشرفت در عرصه های مختلف، افزود: ما در کشاورزی خودکفا بوده و حتی محصولات خود مانند بذر گندم را به کشوهای اروپایی صادر می کردیم اما 60 سال مکتب کشاورزی آمریکا را بر ما حاکم کردند و موجب تباهی کشاورزی شده که تا 30 سال دیگر جبران نمی شود همچنین در دیگر عرصه ها نیز ما خود صاحب روش بوده و غرب این روش ها را امروز از ما گرفته و به عنوان نظریه خود به ما ارائه می دهند.
رییس اندیشگاه پیشرفت منطقه ای عزاداری ابا عبدالله را مردمی ترین نهاد دانست و گفت: چرا بعد از 1400 سال هنوز عزاداری ابا عبدالله زنده است چون دست مردم بوده است./864/پ202/ب1