تقوا؛ نکتهای اخلاقی یا فرآیند انسان سازی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمد حسینی میرامینی امام جمعه شهرستان آبیک در ویژه برنامه رادیویی «در ساحت حضور» ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) و با اشاره به اینکه ما باید در تمام شؤون زندگی تقوا را رعایت کنیم، گفت: افراد باید نسبت به «تقوا» معرفت پیدا کنیم و به گونه ای عمل داشته باشیم که حق این سفارش قرآنی و روایی ادا شود.
وی با بیان اینکه مترادف واژه «تقوا» در زبان فارسی، «مراقبت» است، ادامه داد: ما باید در شؤون مختلف زندگی همچون تربیت فرزندان تقوا را رعایت کنیم، یعنی از آنها مبتنی بر آموزه های اصیل اسلام مراقبت داشته باشیم.
حجت الاسلام حسینی میرامینی با اشاره به اینکه «تقوا» تنها یک نکته اخلاقی نیست، بلکه ملاک تمام ارزش ها است، اظهار داشت: نباید دیدگاه حداقلی به تقوا داشته باشیم، زیرا این موضوع یک بار معنایی حداکثری دارد که می تواند انسان را به بالاترین درجه اخلاص برساند، از این رو نباید آن را به «گناه نکردن» محدود کرد؛ به بیان دیگر بر اساس آیه شریفه «ان اکرمکم عندالله اتقاکم»، «تقوا» یک فرایند و روش برای رساندن انسان ها به بالاترین درجات بندگی محسوب می شود.
امام جمعه آبیک با تأکید بر اینکه «تقوا» فرایند انسان سازی است، ابراز کرد: «تقوا» طرح و برنامه خداوند برای اداره جامعه بشری محسوب می شود؛ همه آموزه های قرآنی و وحیانی بر اساس تقوا پایه ریزی شده اند.
وی با اشاره به اینکه شرط رشد و تعالی انسان رعایت «تقوا» در تمام شؤون زندگی است، خاطرنشان کرد: انسان هایی به مقامات عالی بندگی می رسند که مؤلفه های تقوا را به خوبی رعایت کرده و در تمام عمر به آنها پایبند باشند.
حجت الاسلام حسینی میرامینی یکی از مؤلفه های تقوا را عدم تأثیرپذیری از تشویق و تردید دیگران دانست و تأکید کرد: ما باید برای تربیت نسل کودک و نوجوان از شیوه هدایت و تقوا استفاده کرده و از شیوه تشویق و تردید پرهیز کنیم.
امام جمعه آبیک تأثیرات رعایت «تقوا» در بهبود اقتصادی کشور را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: تقوا به شکوفاسازی کرامت انسانی می انجامد، زیرا اگر انسانی بر اثر رعایت تقوا دارای کرامت شود، دیگر نیازی نیست برای کنترلش قانونی وجود داشته باشد، بلکه خود به خود به صورت منظم به کارهای خود می پردازد.
وی با بیان اینکه فرهنگ غرب، جامعه را به انحطاط می کشاند و با شعار آزادی همه شؤون زندگیشان را تخریب می کند، خاطرنشان کرد: امروز خود غربی ها نسبت به فرهنگ غلطی که دارند معترض هستند و نمونه های آن را در فرانسه و آمریکا مشاهده می کنیم؛ ما باید با تبعیت از آموزه های قرآنی، کرامت انسان ها را شکوفا ساخته و جامعه را بر اساس کرامت و تقوا اداره کنیم تا بهره وری ها در زمینه های مخلف ارتقا یابد؛ امروز اساتید حوزوی و دانشگاهی باید به بررسی نقش تقوا در اقتصاد، اداره جامعه یا سیاست بپردازند و در گام دوم انقلاب الگوهای متفاوتی برای پیشرفت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ارائه دهند./841/پ202/ف