۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۳
کد خبر: ۶۷۳۲۶۸

نگاهی به تازه های شبکه های اجتماعی امروز

نگاهی به تازه های شبکه های اجتماعی امروز
جولان ناشناس‌ها در اینترنت، خون شویی بعد از خون‌ریزی امیرکبیر، بایدن در هفته اول تصدی چه رکوردی را شکست؟، تمام تشریفات رهبری در دیدار با مهمانان بخشی از تازه های شبکه های اجتماعی امروز است.

به گزارش خبرگزاری رسا،‌ جولان ناشناس‌ها در اینترنت، خون شویی بعد از خون‌ریزی امیرکبیر، بایدن در هفته اول تصدی چه رکوردی را شکست؟، تمام تشریفات رهبری در دیدار با مهمانان بخشی از تازه های شبکه های اجتماعی امروز است.

 

جولان ناشناس‌ها در اینترنت

محمدرستم‌پور فعال رسانه‌ای درباره ضرورت ساماندهی هویت دیجیتال از نظر اندیشکده شورای روابط خارجی در کانال تلگرامی خود نوشت:

افشاگری تکان‌دهنده ستون‌نویس نیویورک‌تایمز علیه «پورن‌هاب»، مشهورترین وب‌سایت منتشرکننده ویدئوهای پورن سبب شد این وب‌سایت تمامی قواعد شناسایی هویت کاربران خود را بازخوانی کند. نیکولاس کریستوف، در یک گزارش تحقیقی اثبات کرد هفتمین سایت پربازدید ایالات متحده با نادیده گرفتن تعمدی قواعد شناسایی کاربران، زمینه بارگذاری گسترده ویدئوهای کاربران زیر 18 سال را فراهم می‌کند. این وب‌سایت در پاسخ تمامی قواعد شناسایی کاربر خود را تغییر داد. اما آیا اکنون شناسایی در این وب‌سایت به درستی صورت می‌گیرد؟

موضوع هویت دیجیتال، مسأله بسیار مهمی است که به شکل آشکاری در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر و یوتیوب خود را نشان داده است. از سویی این پلتفرم‌ها مسؤولیتی در مورد محتوای منتشر شده ندارند و از سویی دیگر، نسبت به شناسایی کاربران خود چندان توجهی ندارند. برنامه اثبات هویت توئیتر و فیس‌بوک عملا تعطیل شده و هنوز راه‌های متعددی برای دور زدن سیستم‌های تأیید هویت وجود دارد.

به نظر می‌رسد یک راه کارآمد برای تعیین هویت دیجیتال، اتصال سامانه‌های تأیید به بانک‌های اطلاعات بانکی باشد. به ویژه با فراگیر شدن خریدهای اینترنتی، می‌توان امید داشت به کمک این روش، اگرچه دسترسی به پلتفرم‌ها همچنان آزاد است اما دامنه و میزان خدمات‌رسانی سایت‌ها یا رسانه‌های اجتماعی را محدود کرد. بدون طراحی و اجرای هویت دیجیتال نمی‌توان با انبوه مسائل و موضوعاتی مانند لشکر بات‌ها، انتشار فیک‌نیوز، آزارهای آنلاین و سازماندهی حرکات مخرب مقابله کرد.

 

خون شویی بعد از خون‌ریزی امیرکبیر

دکتر موسی نجفی درباره قتل امیرکبیر در کانال تلگرامی خود نوشت: یکی از جنایت های بزرگ و دردآور در تاریخ سیاسی ایران، ماجرای قتل تاثرانگیز میرزا تقی خان امیر کبیر است؛ عاملین این قتل را یک سه ضلعی تشکیل می‌داد: سفارت انگلیس و مهدعلیا مادر شاه و سیاسیون فاسد و خائن

بقول یکی از مطلعین آن زمان، دکتر « پولاک» اتریشی درباره امیرکبیر که می نویسد :

«پول‌هایی را که می‌خواستند به او رشوه بدهند و نمی‌گرفت، صرف کشتن او شد»، ...

اما نکته جالب اینجاست بعد از شهادت امیر کبیر در حمام فین کاشان، وزیر خارجه انگلیس در اعتراض به ایران این عمل را جنایتکارانه توصیف می کند و این در حالی است که دست پلید دو نفر از کارمندان سفارت انگلیس در تهران در قطع رگ حیات راد مرد تاریخ ایران در کاشان در منابع و مدارک معتبر تاریخی ضبط است۰ این یعنی خون شویی بعد از خون ریزی

همین درس حیله گرایانه را در ابعاد وسیع تر در قصه داعش می توانید ببینید؛ در حالی خود غربیها این گروه تروریست خون آشام را درست کرده اند و همواره آنان را مورد حمایت مالی و تسلیحاتی قرار داده و می دهند؛ همزمان ائتلاف بین المللی ضد داعش تشکیل داده و سخن از نابودی آنان می نمایند!!

این پرسش تاریخی همچنان آزاردهنده مطرح است:

با این سوابق، چگونه می توان به غرب اعتماد نمود ؟! و یا اصلا چرا باید اعتماد نمود؟!

تاسف آورتر این است که برخی مدیران ما غرب جدید را با اشخاص می سنجند و به رفتن آن یکی و آمدن دیگری دلخوش می نمایند.

 

بایدن در هفته اول تصدی چه رکوردی را شکست؟

ابوذر گوهری، فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی خود نوشت: بایدن رکورد صدور دستورات اجرایی در هفته اول تصدی در دوره‌های اخیر ریاست جمهوری را شکست. عمده این دستورهای اجرایی برای لغو سیاستهای ترامپ صادر شد.

 

 

تمام تشریفات رهبری در دیدار با مهمانان

یک کاربر فضای مجازی درباره دیدار رهبر انقلاب با خانواده شهید فخری‌زاده در توییتر نوشت: دیدار خانواده‌ی دانشمند ممتاز هسته‌ای کشور با رهبر انقلاب، ۴ تا تیکه میز و صندلی یه موکت ساده

این تمام تشریفات عالی‌ترین شخص نظام برای مهمانانش است.

 

 

 


رئیس کل بانک مرکزی راهی مسقط می‌شود

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی به دعوت مقامات عمانی، امروز در سفری دو روزه عازم مسقط می شود.

آنطور که روابط عمومی بانک مرکزی در پیامی توییتری نوشته علت این سفر مذاکره درباره تعمیق روابط بانکی و تجاری دو کشور، باتوجه به شرایط جدید بین المللی است.

 


چند نکته مهم درباره مقاله ظریف در فارین افرز

مهدی محمدی، تحلیلگر مسائل سیاسی چند نکته مهم درباره مقاله محمد جواد ظریف در فارین افرز و مسئله بازگشت دولت بایدن به برجام را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.

این چند جمله را در اینجا می نویسم فقط به دلیل اهمیت فوق العاده حیاتی موضوع والا مدت هاست عقیده دارم جای این حرف ها در توئیتر و رسانه ها نیست، ولو اینکه آقای ظریف هر روز به مصاحبه با یک رسانه مشغول است.

از چند ماه قبل بحثی بسیار جدی وجود داشته است که ایران چه زمانی می تواند بازگشت دولت بایدن به گروه ۱+۵ را بپذیرد؟ یابه عبارت دیگر، دقیقا چه اتفاقی باید بیفتد که ایران مجددا امریکا را عضو برجام بداند؟ رهبر انقلاب در روز ۱۹ دی این موضوع را به صراحت تعیین تکلیف کردند و فرمودند امریکا ابتدا باید همه تحریم ها را بردارد بعد بازگشت امریکا به برجام معنادار خواهد بود.

وقتی درباره همه تحریم ها صحبت می کنیم باید روشن باشد که مقصود دقیقا چیست؟ اکنون ایران با دو دسته تحریم مواجه است (البته جز تحریم هایی که در برجام تعیین تکلیف نشده) نخست تحریم هایی که اجرای آنها د ربرجام متوقف ششده بود و ترامپ آنها را با فرمان اجرایی ۸ مه ۲۰۱۸ بازگرداند و دوم تحریم هایی که با فرمان های اجرایی دوران ترامپ وضع شده.

تحریم های دوره ترامپ خود چند دسته است. نخست تحریم هایی که باز اعمال تحریم های برجامی است. دوم، تحریم هایی که تگ های تحریم های برجامی را تغییر داده. مثلا بانک مرکزی قبل از برجام با تگ اشاعه ای تحریم بود و در تحریم های دوران ترامپ با تگ تروریستی تحریم شده. و سوم تحریم هایی که کاملا جدید محسوب می شود مانند تحریم ۱۸ بانک ایرانی متصل به سوئیفت.

وقتی از لغو همه تحریم ها سخن گفته می شود هم باید تحریم های مندرج در برجام مجددا تعلیق شود و هم تحریم هایی که در دوره ترامپ اعمال شده. والا اگر یکی از این دو دسته تحریم برداشته شود و دیگری بماند، عملا همه تحریم ها برقرار است و گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است و هر یک از این دو دسته تحریم می تواند خلا دیگری را به طور تقریبا کامل پر کند.

مسئله بعدی این است که همه تحریم ها چه زمانی باید برداشته شود؟ مضمون سخن رهبر انقلاب کاملا روشن است و تصریح می کند تحریم ها باید قبل از آنکه بازگشت امریکا به برجام معنا پیدا کند برداشته شود، آن هم به این دلیل کاملا ساده که همگان معترفند اگر امریکا به ۱+۵ برگشت دیگر تحریمی را برنخواهد داشت و مجددا تحریم ها را گروگان می گیرد تا بتواند برجام را به حوزه موشکی و منطقه ای توسعه بدهد.

مقاله ظریف به طرز حیرت آوری سیاست کشور را دور زده است. وی در مقاله خود دو جا به صراحت به مسئله لغو تحریم ها پرداخته. نخست آنجا که می گوید:

The administration should begin by unconditionally removing, with full effect, all sanctions imposed, reimposed, or relabeled since Trump took office

که به صراحت فقط به تحریم هایی اشاره دارد که در دوره ریاست جمهوری ترامپ تحمیل شده

و دوم جایی که در انتهای مقاله می گوید:

It can begin by removing all sanctions imposed since Trump assumed office …

در این دو جا ظریف شرط بررسی الحاق مجدد امریکا به گروه ۱+۵ را صرفا تحریم های تحمیلی در دوره ترامپ اعلام می کند و هیچ اشاره به اینکه بایدن باید قبل از بازگشت به ۱+۵ تحریم های مندرج در برجام را هم لغو کند ندارد.

نکته کلیدی اینجاست که و آشنایان به موضوع به خوبی می دانند این مسئله چقدر حیاتی است که وقتی شرط بررسی عضویت مجدد امریکا در ۱+۵ صرفا لغو تحریم های دوره ترامپ دانسته می شود، در واقع به این معناست که امریکا می تواند به برجام برگردد در حالی که تحریم های برجامی همچنان به قوت خود باقی است و آن تحریم ها دقیقا آنطور که سالیوان و بلینکن گفته اند فقط زمانی متوقف می شود که ایران تعهدات برجامی خود را به طور کامل انجام بدهد. به این ترتیب فرمول احیای برجام دقیقا همانطور خواهد بود که تیم بایدن می خواهد نه آنگونه که نظام جمهوری اسلامی برای آقای ظریف معین کرده.

کشور اکنون یک فرصت طلایی برای وادار کردن دولت امریکا به لغو همه تحریم ها دارد اما محمدجواد ظریف آشکارا در حال پیشنهاد فرمولی است که به امریکا اجازه می دهد به برجام برگردد و همزمان تحریم های برجامی را نیز حفظ کند و توقف آنها را به زمانی موکول نماید که همه تعهدات ایران انجام و راستی آزمایی شده باشد.

من بسیار متاسف و متحیرم که ظریف چگونه چنین مقاله ای را نوشته و در آن رسما راه بازگشت امریکا به برجام بدون لغو همه تحریم ها (تحریم های دوره ترامپ به اضافه تحریم های برجامی) باز کرده. در حالی که ایشان خیلی خوب می داند تعهدات هسته ای از جمله قانون مجلس صرفا زمانی قابل بازگشت است که همه تحریم ها لغو و اثر اقتصادی ان آشکار شده باشد.

ظریف همیشه گله دارد که چرا برخی کارهایی می کنند که او در مقام وزیر خارجه جدی گرفته نشود و از اعتبارش کاسته شود. اگر واقعا به دنبال جواب است باید برگردد و همین مقاله خود را یک بار دیگر بخواند.

 

 

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات