۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸
کد خبر: ۶۷۴۶۲۳
آیت الله فاضل لنکرانی:

خداوند در ماه رجب تصرف در نفوس بندگان دارد

خداوند در ماه رجب تصرف در نفوس بندگان دارد
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: خدا در ماه رجب تصرفی در نفوس بندگان دارد که این حالت برای اولیای خدا به وجود می‌آید که تضرع‌شان و توجه‌شان به خداوند بیشتر شود.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در ابتدای درس خارج خود با تبریک حلول ماه رجب بر ضرورت استفاده از این فرصت الهی تأکید کرد و اظهار داشت: رجب از ماه‌های باعظمت و از زمان‌هایی است که خدای تبارک و تعالی عنایات خودش را بر بشر و بر کسانی که دنبال تقرّب به او هستند بیشتر می‌کند.

وی با بیان این که اولیای خدا برای خودشان در ماه های رجب، شعبان و رمضان برنامه‌های و مراقبت‌های خاصی از خودشان دارند، گفت: ارتباطات، اذکار و دعاهای خاصی وجود دارد و یکی از بهترین زمان برای استغفار و توبه ماه مبارک رجب است، که انسان زودتر موفق به توبه می‌شود، اسباب توبه فراهم است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز کرد: خدای تبارک و تعالی در این ماه تصرفی در نفوس بندگان دارد که این حالت برای اولیای خدا به وجود می‌آید که تضرع‌شان و توجه‌شان به خداوند بیشتر شود.

نفس در مسیر تدین باشد اعضا و جوارح انسان کنترل می‌شوند

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: امام صادق (ع) هر روز ماه رجب این دعا را می‌خواندند «خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَيْرِكَ وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلاَّ لَكَ‏»، آنهایی که وفود بر غیر تو کردند، آنهایی که همه امیدشان را جای دیگر بردند و نگاه و توجه‌شان را، آمال و آرزوهایشان را در غیر تو دیدند، وفود این است که بالأخره انسان جایی استقرار پیدا کند بنشیند، به امیدی حضور پیدا کند.

استاد درس خارج حوزه علمیه افزود: حضرت می‌فرماید اینها قطعاً خاب هستند یعنی اینها ناامید هستند، اگر انسان بر غیر خدا وفود پیدا کرد قطعاً ناامید است و امیدش را از دست می‌دهد، به نتیجه‌ای نمی‌رسد، خائب یعنی کسی به مقصود نمی‌رسد. علم می‌خواهیم از خدا باید بخواهیم، رزق، عزت، سلامتی، همه چیز از را خدا بخواهیم. وفود در همه‌ی امور دنیوی و اخروی‌مان باید باب خدای تبارک و تعالی باشد، البته با لفظ گفتنش آسان است اما اینکه دل و نفس انسان این را باور داشته باشد، این حالات باید در ماه رجب برای ما به وجود بیاید.

آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: «وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلاَّ لَكَ‏»، آنهایی که حاجاتشان را از غیر تو دنبال کردند اینها خسران می‌بینند تا دنباله این دعا که موفق به خواندن این هستید ان شاء‌الله، عرض کردم امام صادق(ع) هر روز ماه رجب این دعا را می‌خوانده، این درس برای ما و شماست، این بهترین راه برای سیر و سلوک است، سیر و سلوک همین است، انسان این ایام مراقبت‌های ویژه‌ای از خودش کند، خودش را تطهیر کند، باورهای خودش را درست کند، بعد دیگر چشم، گوش، زبان و فکرش کنترل می‌شود، اینکه کسی زبانش در اختیار خودش نیست هر نسبتی را به هر کسی می‌دهد هر اهانتی را می‌کند، این معلوم می‌شود که نفسش یک نفس رها شده از معنویات و تدین است اما اگر نفس در مسیر تدین باشد اعضا و جوارح انسان کنترل می‌شوند.

حوزه به تهذیب بیش از تحصیل علم نیازمند است

وی در پایان بیان کرد: در هر صورت توجه کنیم زمان وعمر به سرعت می‌گذرد و چیزی از عمر انسان باقی نمانده، ده بیست سال کمتر و بیشتر، با این شرایطی که امروز در دنیا وجود دارد انسان باور دارد که از یک ساعت بعد هیچ خبری ندارد، در هر صورت خودمان را بسازیم، تهذیب کنیم، حوزه به همان اندازه‌ای که به علم نیاز دارد بیش از آن به تهذیب نیاز دارد. ما طلبه‌ها باید مهذّب شویم تا اینکه ان شاء الله بتوانیم دین خدا را یاری کنیم.

ارسال نظرات