حضور متخصص «جمعآوری سرباز خیابانی برای فتنه» در ستاد جهانگیری + فایل
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حدود یک ماه دیگر تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 1400 باقی مانده و همچنان چشم انتظار تیجه احزار صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان هستیم.
وزارت کشور اعلام کرده است که نتیجه احزار صلاحیت ها و اسامی نامزدهای نهایی ششم خرداد اعلام خواهد شد و از آن به بعد کاندیداها به مدت 20 روز فرصت برای تبلیغات انتخاباتی دارند.
در این بسته انتخاباتی، اخباری شامل جنگ زرگری برای تخریب نامزدهای جبهه انقلاب، نتیجه نظرسنجی خبرگزاری رسا در خصوص عملکرد دولت در رابطه با وعده های انتخاباتی اش، حضور متخصص «جمعآوری سرباز خیابانی برای فتنه» در ستاد انتخاباتی جهانگیری و حمایت بیش از ۲۶۰۰ نفر از بانوان انقلابی از حضور محسن رضایی در انتخابات ریاست جمهوری را تقدیم خوانندگان محترم می کنیم.
آیتالله جنتی: قانون شرایط داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را معین کرده/ وظیفه سنگینی داریم
آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان درباره بررسی صلاحیتهای داوطلبان ریاست جمهوری اظهار داشت: ما نمیتوانیم از خودمان چیزی به جز قانون بگوییم و قانون هم شرایط داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را معین کرده و شرایط سنگینی است.
وی خاطرنشان کرد: داوطلب انتخابات ریاست جمهوری باید مدیر، مدبر و با تقوا باشد و در جای دیگر مانند انتخابات مجلس بهعنوان مثال، به یاد ندارم شرط «تقوا» آمده باشد.
دبیر شورای نگهبان با تأکید بر اینکه شرط تقوا یکی از ملاکهای اصلی در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است، گفت: فردی که تقوا دارد یعنی همه واجبات را انجام میدهد و کار دیگری انجام نمیدهد.
آیتالله جنتی در پایان گفت: مردم شریف بدانند بار سنگینی را بر دوش داریم، بررسی فردی که صلاحیت آن تأیید میشود به این معناست که فردی متدین است و واجبات شرعی را انجام میدهد و دست به گناه نمیزند.
جلیلی: گزارشِ کار بدون نتیجه، برای مردم «نان» نمیشود
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مهم «نتیجه داشتن» فعالیتها و اثربخشی آنها در عرصه حکومت است، گفت: اگر قرار باشد شما برای خانه نان بخرید اما به جای خرید نان، فقط گزارش بدهید، دست آخر از شما خواهند پرسید که نان چه شد؟
«علی نیکزاد» رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی آیت الله رئیسی شد
علی نیکزاد رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی آیت الله سید ابراهم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد.
این شورا ترکیبی از مسئولان بخشهای مختلف سازماندهی مردمی از قبیل اقشار، اصناف و استان ها است که راهبری مرکزی ستادهای مردمی آیت الله رئیسی را بر عهده دارد.
جنگ زرگری برای تخریب نامزدهای جبهه انقلاب
شب گذشته در یکی از کلاب های نرم افزار کلاب هاوس اتاق ایجاد شد که با نام سعید جلیلی شروع میشد اتاقی به نام سعید جلیلی در قامت رئیس جمهور یا در حد کاندیدای پوششی.
این اتاق که توسط سید علیرضا مستوفی و دوستان اصلاح طلبش مدیریت میشد، تمام تلاش خود را کرد تا بگوید باید آقای دکتر جلیلی و آیت الله رئیسی تا آخر در ذهن بمانند و با یکدیگر رقابت کنند انتخابات حالت دو قطبی نداشته باشد بلکه یک انتخابات چند قطبی شکل بگیرد و حداقل ۳ سه تا چهار قطب آن در بدنه اصولگرایی تشکیل شود.
بدون شک هدف اول این اتاق ایجاد دو دستگی یا چند دستگی در جبهه انقلاب و جریانات اصولگرایی است.
نکته جالب و قابل توجهی که در این اتاق گفتگو رویداد این بود که عده ای اصلاحطلب که در نهایت نیز اعتراف کردند نه طرفدار آقای جلیلی هستند و نه از حامیان آیت الله رئیسی، به اسم دفاع و طرفداری از این دو شخصیت آن یکی دیگر را تخریب می کردند.
به طور مثال آقای مصطفی جلالی در دفاع از آقای جلیلی به تخریب آیت الله رئیسی اقدام نمود و مطالبه نادرستی را به ایشان نسبت میداد و مشی او را مخالف و مقابل مشی آقای جلیلی معرفی میکرد هرچند ای کاش از آقای جلیلی نیز دفاع نمیکرد زیرا روش دفاع نیز به گونهای روشن، تخریب یا ذم در سایه مدح بود.
بعد از او فرید مدرسی می آمد و به اسم دفاع از آیت الله رئیسی هرچه می توانست علیه آقای جلیلی مطرح می نمود و با شعار انصاف هرچه اتهام غیرمنصفانه علیه آقای جلیلی به ذهنش میرسید، منتشر میکرد.
جالب آنکه هر دو بزرگوار که نگران چهره اصلاحطلبی خود بودند در پایان یادآوری می کردند که اصلاح طلب هستند و از حامیان آقای جلیلی و رئیسی نمی باشند.
در حقیقت جریان مشکوک سیاسی نشسته بر رسانههای کشور و تریبونهای رسانهای برای آنکه بتوانند عملیات تخریب علیه نامزدهای اصلی جبهه انقلاب را انجام دهند تبعات آن را نیز متوجه پایگاه اصلاحطلبی خود نکنند، به نام حمایت اجمالی و نه قطعی از یک کاندیدای جبهه انقلاب، هم کاندیدای دیگر جبهه انقلاب را محکوم و تخریب می کنند و هم با این کار چهره حامیان این کاندیدای به ظاهر مورد حمایت را مخدوش می سازند. به علاوه آتش بیار معرکه جدال بین نیروهای انقلابی میشوند.
جالبتر آنکه جناب آقای فرید مدرسی یک شب پیش از آن اتاق را باز کرده و خودشان مدیریت می کردند که نامش با تخریب شروع میشد و در آن ادعا می کردند رسانه های انقلاب دست به تخریب نامزد اصلاحات آقای جهانگیری یا آقای لاریجانی می زنند و طومارها در مذمت تخریب کاندیداهای ریاست جمهوری خواندند آنگاه ۲۴ ساعت بعد عملیات تخریب آیت الله رئیسی و دکتر سعید جلیلی را به این شیوه منافقانه و در یک جنگ زرگری کلید زدند.
منصفانه سوال می پرسم اگر نام این کار جنگ روانی بر پایه نفاق نیست پس چیست؟
بدون شک آنچه دیشب در این بستر جدید شبکههای اجتماعی روی داد، سرآغاز عملیات فریب روزهای بعد در سطح رسانه های رسمی و غیر رسمی کشور است و نیازمند هوشمندی جبهه انقلاب، نامزد های آن و حامیان ایشان است تا صف خود را از از تخریب کننده های آلوده به نفاق جدا کنند.
قطع به یقین نامزدهای جبهه انقلاب هیچ تضاد و تعارض گفتمانی با یکدیگر ندارند و در صورت تایید صلاحیت، اجازه تَکرار آنچه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ روی داد را نیز نمیدهند.
نظر سنجی رسا / دولت روحانی به «هیچکدام» از وعده های انتخاباتی خود عمل نکرد
در پی انتشار نظرسنجی خبرگزاری رسا در خصوص دولتهای یازدهم و دوازدهم را در عمل به کدامیک از وعدههای انتخاباتی خود موفق میدانید؟ مخاطبان این خبرگزاری نظرات خود را درباره آن از طریق شرکت در نظرسنجی اعلام کردند.
گزینه های «رونق اقتصادی» با کسب 9.57 %، «رفع تحریم ها» 5.22 % و «اعتبار پاسپورت ایرانی» با 0.87 % کمترین میزان رضایت مشارکت کنندگان در این نظرسنجی را به خود اختصاص دادند.
گزینه «هیچکدام» بیشترین درصد آراء شرکت کنندگان در این نظرسنجی را به خود اختصاص داد و با 84.35 % در صدر قرار گرفت که نشان دهنده نارضایتی عمومی مردم از عملکرد دولت در عمل به وعده های انتخاباتی است.
عملکرد منفی دولت تدبیر و امید در زمینه های مختلف به ویژه در موضوع اقتصاد و عمل نکردن به وعده های انتخاباتی کار را به جایی رسانده که اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی در دو دولت یازدهم و دوازدهم نیز داد و فریادش از این وضعیت به آسمان بلند شده است و او این بار به جای عذرخواهی از مردم بابت این مساله می خواهد در نقش منجی وارد عرصه شود.
بسیاری از تحلیل گران، کارشناسان و حتی صاحب نظران همسو با دولت روحانی معتقدند وی به هیچ وجه کارنامه قابل دفاعی در عمل به وعده های انتخاباتی بویژه سرفصل های ذکر شده در نظرسنجی ندارند.
متخصص «جمعآوری سرباز خیابانی برای فتنه» در ستاد جهانگیری چه می کند؟
«اسحاق جهانگیری» معاون اول دولت روحانی و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، طی حکمی اعضای شورای راهبردی ستاد انتخاباتی خود را انتخاب کرد. بر اساس اعلام خبرگزاری دولت فاطمه پهلوانی، محمدرضا جلائیپور، حسین مرعشی، شهیندخت ملاوردی، محمد نعیمیپور، سیدرضا نوروززاده و رضا ویسه به عنوان اعضای ستاد انتخاباتی فعالیت خواهند کرد.
در میان اسامی مذکور، نام «محمدرضا جلایی پور» قابل تأمل است. جلایی پور محکوم امنیتی فتنه ۸۸ و عضو شورای مرکزی حزب بدیل جبهه منحله مشارکت یعنی حزب «اتحاد ملت» است. وی در سال ۸۸، در قالب مسوول تشکیلاتی به نام «پویش ۸۸»، یکی از سردمداران اصلی تجمعات خیابانی در ستاد انتخاباتی موسوی موسوم به «ستاد قیطریه» بود و به همین واسطه هم در دادگاه محکوم شد.
«اسماعیل احمدی مقدم» فرمانده وقت نیروی انتظامی در سال ۸۸- ۲۱ دی ۹۴- در مصاحبه با سایت «تاریخ انقلاب» گفته بود: «در انتخابات سال ۸۸ در کنار کمیته صیانت از آرا، جلاییپور هم با عنوان «پویش ۸۸» جوانان را سازماندهی میکرد. از همان الگوی بسیج در توجیه چهره به چهره استفاده میکردند. پویش ۸۸ یکی از ستادهایی بود که در آن جوانان را برای تظاهرات، شبکهسازیهای میدانی میکردند».
حمایت مستمر حامیان روحانی از لاریجانی
روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت: «لاریجانی سیاستمداری محافظهکار و نزدیک به جناح راست میانه است...این بار اما ظاهرا با لاریجانی دیگری روبهروییم که بهاصطلاح «ریبرند» شده؛ تحولی که نهتنها در رفتار و سکناتش که حتی در آرایش و پوششاش نیز آشکار است و حالا در پایان نخستین روز پس از اتمام روند نامنویسی داوطلبان و 24 ساعت پس از آنکه روشن شده چه کسانی مبارزان این کارزارند، فضا را به سمتی سوق داده که برخی معتقدند ویدیوی کوتاهی که از ثبتنام او منتشر شد، نسبت به آنچه از رقبایش دیدیم، برتری داشته و همزمان ورودش به توییتر، معقولتر و در مجموع راهبرد تبلیغاتیاش منطقیتر از دیگران».
جهانگیری از روحانی درخواست مرخصی کرد
پس از ثبت نام نامزدی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری برای تمرکز بر انتخابات ۱۴۰۰ و استفاده نکردن از امکانات و فضای کار دولت درخواست مرخصیاش تا روز انتخابات را به رئیس جمهور داده است. او اکنون منتظر پاسخ حسن روحانی به این درخواست است. اسحاق جهانگیری روز ۲۵ اردیبهشت در آخرین روز ثبت نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به ستاد انتخابات کشور کرد و داوطلب این انتخابات شد. انتخابات ریاست جمهوری روز ۲۸ خرداد برگزار میشود.
کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ شعارهای پوچ ندهند
عباس عبدی نوشت: نرخ تورم امسال به بالاترین حد خود در طی چهار سال میرسد، چاره چیست؟لطفا کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ شعارهای پوچ ندهند. مردم به اندازه کافی بدبین شدهاند. مقدم بر اینها، چگونه میخواهید شکافهای مدیریتی را در داخل ساختار قدرت حل کنید؟ با این همه تنش غیرممکن است که مسائل کشور را بتوان مدیریت کرد.کسانی که طی ۸ سال گذشته، یا شناخته نبودهاند، یا جز در موارد اندکی فعالیت سیاسی نکردهاند و کارنامه آنان چه به لحاظ شخصی و چه به لحاظ جمعی قابل ارزیابی نیست و حتی خودشان نیز درک دقیقی از جامعه ندارند، از جملاتی که هنگام ثبتنام گفتند معلوم است.اول از همه اینکه چگونه میخواهد امید و اعتماد از دست رفته را میان مردم زنده کند؟ بدون امید به آینده و جلب اعتماد به کارگزاران، هیچ مسالهای حل نخواهد شد. هر انتخاباتی که بتواند این دو مولفه را بهبود بخشد، بهطور طبیعی انرژی خوبی را به موتور جامعه تزریق کرده است.
جرم درست انتخاب نکردن از غارتگری بیت المال سنگینتر است
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان گفت: باید توجه کنیم که جرم درست انتخاب نکردن از غارتگری بیت المال سنگینتر است زیرا با انتخاب غلط در اصل غارتگران افزایش مییایند. انتخابات تجلی این جمله است که «هر جوری باشید همانجور سرپرستی انتخاب میکنید» یعنی ما پای صندوق رأی نشان میدهیم کی هستیم. مراسم افتتاحیه عملیات گفتگومحور زنجیره تواصی به صورت مجازی با سخنرانی حجتالاسلام علیرضا پناهیان و با حضور مبلغین مجازی سراسر کشور شب گذشته شنبه ۲۵ اردیبهشتماه برگزار شد.
وی نیز در رابطه با نحوه صحیح تعامل و گفتوگو بیان کرد: مدتی پس از انقلاب شاید کمتر از سی سال عدهای درصدد جای انداختن این موضوع بودند که به انتخابات به عنوان حق نگاه کنید، طبیعتا به دنبال این بودند که انتخابات را به شکل غرب در بیاورند زیرا در غرب بسیاری از مسائل سیاسی به عنوان حق بیان میشود.
وی افزود: آزادی در غرب حق است، در اسلام تکلیف زیرا در صورتی که به عنوان حق تلقی شود فرد میتواند بگوید نمیخواهم از حق خودم بهره ببرم. کاری که باید در این برهه انجام شود این است که آموزههای دینی را درباره انتخابات بیان کنیم. یعنی بگوییم انتخابات کاری دینی است اما اختصاص به دینداری ندارد و همه افراد عاقل باید در آن شرکت کنند یعنی به عبارتی باید آن را به عنوان امری عقلانی جا انداخت و واقعگرایانه به آن نگاه کنیم.
پناهیان اضافه کرد: باید ابعاد مختلف فعالیتهای سیاسی و احتماعی رو از نظر دینی بیان کنیم و نباید دین و سیاست را از یکدیگر جدا کنیم که متأسفانه در موضوع حوزه علمیه نقشی که باید ایفا میکرده نکرده است در حالی که این کار توهین به دین محسوب میشود یعنی دین را آنقدر بزرگ ندانستیم که پاسخگوی نیازهای ما باشد.
موضع اصلاحطلبان درخصوص ائتلاف با لاریجانی
یک فعال سیاسی با بیان اینکه سبد آقای لاریجانی و اصلاح طلبان در بخش زیادی از آرا همپوشانی دارد، گفت: ائتلاف اصلاح طلبان با لاریجانی تابع نظرسنجیهای روزهای آخر است.محمد علی وکیلی در گفتوگو با ایرنا با اشاره به اتمام زمان ثبت نامها در انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: آرایش انتخابات فعلا سه قطبی است؛ در قطب اصولگرایان، آقای رییسی نامزد اصلی با چند نامزد کمکی و پوششی حضور دارند.وی در خصوص وضعیت آرایش انتخابات در جبهه اصلاحات نیز گفت: برداشت من این است که در صورت تایید صلاحیت توسط شورای نگهبان، آقایان اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان و محمد شریعتمداری که در قالب جبهه اصلاحات آمدهاند به دور نهایی مناظره ها راه پیدا میکنند و بعد از مناظرهها، براساس نظرسنجی تعیین خواهد شد که کدام یک از آنها بماند و کدام یک به نفع دیگری کنار برود.این فعال اصلاح طلب درباره وضعیت علی لاریجانی رییس سابق مجلس شورای اسلامی در این آرایش انتخاباتی نیز گفت: آقای لاریجانی به عنوان کاندیدای مستقل حضور پیدا کرده و پایه سوم این انتخابات است؛ ما یک فینال چند نفره داریم که شامل آقای رییسی در جبهه اصولگرایان به عنوان یار اصلی و چند یار کمکی و در جبهه اصلاح طلبان سه نفر حداقل یار اصلی وجود دارد که در وزن کشی آخر، نامزد نهایی را تعیین میکنند و آقای لاریجانی هم به عنوان فرد مستقل در فینال حضور دارد.
وکیلی با بیان اینکه آقایان رییسی و لاریجانی دو پایه ثابت فینال انتخابات هستند، خاطرنشان کرد: در ضلع سوم، یکی از سه نفر آقایان جهانگیری، شریعتمداری و پزشکیان پایه اصلی خواهد بود.وی درباره احتمال ائتلاف اصلاح طلبان با لاریجانی گفت: بی تردید سبد رای آقای لاریجانی و اصلاح طلبان همپوشانی زیادی دارد. البته شاید بخشی از آرای لاریجانی آرای اصولگرایی باشد اما بخش اصلی آرای آقای لاریجانی در سبد اصلاح طلبان است. به عبارت دیگر، ارزش افزوده آقای لاریجانی و نامزد اصلاح طلبان از آرای خاکستری است که اگر به مشارکت ترغیب شوند، آرای آنها در سبد یکی از این دو قرار خواهد گرفت.
کوشکی: رقبای اصلی لاریجانی و رئیسی هستند
کوشکی درباره آرایش نهایی نامزدها انتخاباتی در جریان اصولگرا نیز گفت: «آمدن رئیسی تکلیف همه را معلوم کرد اما نیروهای اصوگرا هم به این نتیجه رسیدهاند که باید از نامزد پوششی استفاده کنند مخصوصا برای مناظرات. علت نیز آن است که در این انتخابات برنده همان کسی است که بتواند در عملیات روانی موفق شود. اکنون اصلا نمیتواند گفت که چه کسی برنده این انتخابات است و مناظرات در تعیین نتیجه نقش مهمی خواهد داشت. به همین خاطر هم حداقل یکی دو نفر از نیروهای ثبت نام کرده، برای کمک به رئیسی در مناظرات آمدهاند».وی در پاسخ به اینکه آیا این انتخابات دو مرحلهای خواهد شد؟ گفت: «اینکه دو مرحلهای بشود یا نشود بستگی به عملیات روانی و فضای تبلیغاتی دارد اما آنچه روشن است، این که نامزدهای اصلی لایجانی و رئیسی نامزدهای بوده و بقیه نامزدها پوششی و کمکی هستند».کوشکی تاکید کرد: «برخلاف تصور خیلیها در این دوره از انتخابات نمیتوان گفت که آقای رئیسی الزاما برنده انتخابات است زیرا جریان اصلاحات از چند اهرم فشار قوی برخوردار است. اول اینکه از حمایت شبکههای ماهوارهای فارسی زبان که در انتخابات بیطرف نیستند، برخوردار است. دوما از ابزار فضای مجازی و بیشتر از همه اینستاگرام استفاده میکند و سوما اتاق فکر جنگ روانی را در اختیار دارد.» به گفته وی، «این سه ابزار بر رای آن دسته از رایدهنگان غیرسیاسی که در انتخابات شرکت میکنند، اثر خواهد داشت. رای این گروه میتواند تابعی از تبلیغات شبکههای ماهوارهای و تبلیغات هنرپیشهها و فوتبالیستهای فعال در فضای مجازی باشد.»
نقوی حسینی: شاید جهانگیری نامزد پوششی لاریجانی باشد
سید حسین نقوی حسینی درباره جایگاه انتخاباتی اسحاق جهانگیری به «نامهنیوز» گفت: «حضور آقای جهانگیری به عنوان یک نامزد کاملا اصلاحطلب از این جهت مثبت است که دیگر اصلاحطلبان نمیتوانند بگویند نامزدی نداشتیم و اکنون جامعه میبیند که سلیقه اصلاحطلبی در میدان انتخابات است».او ادامه داد: «حالا باید ببینیم که این نامزد کاملا اصلاحطلب چهقدر شانس در انتخابات دارد. آقای جهانگیری معاون اول دو دولت آقای روحانی بوده است و در تمام اقدامات شریک است و مردم بین او و دولت روحانی تفاوتی قائل نیستند و حتما کارنامه دولت پای آقای جهانگیری نوشته میشود. آقای جهانگیری خودش بعد از ثبت نامش در انتخابات گفت اوضاع خیلی خراب است و بسیار عجیب است که اویی که خودش مسبب وضع موجود است نسبت به مشکلات کنونی گلایه میکند».او درباره اینکه آیا جهانگیری نامزد پوششی خواهد بود یا نه، بیان کرد: «ممکن است آقای جهانگیری نامزد پوششی آقای لاریجانی باشد و در نهایت همه اصلاحطلبان پشت آقای لاریجانی بایستند زیرا خود اصلاحطلبان هم میدانند آقای جهانگیری هیچ جایگاه خاصی در میان مردم ندارد».این نماینده سابق مجلس درخصوص میزان احتمال حمایت اصلاحطلبان از لاریجانی اظهار کرد: «به نظرم جمعبندی دو جریان اعتدال و اصلاحات بر آقای لاریجانی خواهد بود زیرا اگر قرار بود بر نامزدی کاملا اصلاحطلب اجماع کنند آقای عارف نامزد میشد. وقتی آقای عارف نیامد این پیام مخابره شد که ممکن است اصلاحطلبان بر نامزدهای خود اجماع نکنند».
احمدی نژاد و تاجزاده دو روی یک سکه هستند
وب سایت خبری تحلیلی «مشرق نیوز» با انتشار مطلبی به درخواست عضو شورای شهر تهران برای تاییدصلاحیت تاجزاده و احمدی نژاد برای رونق گرفتن انتخابات سیزدهم واکنش نشان داد.
این وب سایت خبری با اشاره به یادداشت روز گذشته حسن رسولی، فعال اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران در روزنامه اعتماد که از شورای نگهبان درخواست کرده بود تا صلاحیت آقای تاجزاده و احمدینژاد و همه کسانی که در حقیقت شرایط مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی را دارند را برای رونق انتخابات تایید کند؛ نوشت:گزاره عجیب "هیچ اشکالی ندارد که هر کس و ناکسی در انتخابات تأیید صلاحیت شود" را صرفا میتوان از زبان و قلم کسانی شنید که هیچ التزامی به امنیت و اقتصاد و آینده مردم ندارند و در فقدان عقلانیت مشغول سیاستورزی هستند. شرایطی که دقیقا بر رجال ستادی جریان اصلاحات قابل انطباق است. رجالی که در سال ۸۸ نشان دادند برای امنیت کشور پشیزی ارزش قائل نیستند، در انتخابات سال ۹۲ اثبات کردند هیچ وقعی به کارنامه نامزدها و خصلت ضروری "همت جهادی" نمیگذارند، در انتخابات ۹۶ نشان دادند که به قیمت منافع خود ولو به اشتباهات یک نامزد هم رأی مجدد میدهند و در ایام انتخابات مجلس یازدهم با وقاحت تمام از مسیر منافقانه "تحریم خاموش انتخابات" و خروج از دموکراسی عبور کردند! تحقیقا و منطقا از نظر چنین کسانی هیچ اشکالی ندارد که هر کس و نا کسی نامزد انتخابات باشد و صرفا مهم اینست که منافع این آقایان تأمین شود!
جالب است که رسولی در حالی مدعی برخورداری تاجزاده و احمدینژاد از شرایط اصل ۱۱۵ قانون اساسی شده است که یک نگاه ساده به مبانی این اصل با سابقه و گفتههای دیروز و امروز رجلین فوقالاشاره تضادهای واضحی را نشان میدهد. زیرا مردم تاجزاده و احمدینژاد را دو روی همان سکهای میدانند که انتخابات را جز با نتیجه دلخواه خود قبول ندارد، صراحتا ابراز میدارد که انقیادی از قوانین موضوعه کشور ندارد و در بحث حسن سابقه نیز دچار سوء سابقه شده است.
آماده مدیریت انتظامی انتخابات هستیم
سردار مهدی معصوم بیگی رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی گفت: تامین نظم و امنیت برای حضور پرشور مردم در انتخابات وظیفه ناجا است و پلیس برای مدیریت انتظامی انتخابات آماده است.
اسامی نهایی نامزدهای ریاستجمهوری ۶ خرداد اعلام میشود
جمال عرف رییس ستاد انتخابات کشور گفت: اگر بررسی صلاحیتها در مدت ۵ روز در شورای نگهبان به پایان برسد، نتایج اعلام میشود و در غیر این صورت پنج روز دیگر هم تمدید میشود بنابراین ۶ خرداد اسامی نهایی اعلام و از هفتم خرداد ماه تبلیغات آغاز خواهد شد.
نامزد انتخابات: به نفع خودم شرکت کردم
شمس الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم و کاندیدا سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا به نفع کسی کنار می کشید بیان کرد: به نفع خودم شرکت کردم و مصمم هستم در عرصه انتخابات باقی بمانم.
آخوندی: در ایران دولت وجود ندارد/ دانش جعفری: پس چرا شما در انتخابات ثبتنام کردید؟
به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران مناظره داوود دانش جعفری اقتصاددان و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی با عنوان «دولت و اقتصاد» برگزار شد.
اقداماتی که دولت برای رشد اقتصادی باید انجام دهد و اقداماتی که نباید انجام دهد
دانش جعفری در ابتدای این نشست گفت: وقتی نقش دولت در اقتصاد را مطرح میکنیم، منظورمان یک اقتصاد موفق است و شاید اقتصاد برخی کشورهای در حال توسعه بتواند به ما کمک کند تا ببینیم که دولت باید در حوزه اقتصاد چه کاری را انجام دهد.
وی با اشاره به پیشرفت اقتصادی کشورهایی مانند چین، هند، اندونزی و .... افزود: اگر یک کشوری بخواهد حجم اقتصادش را ۲ برابر آن چیزی که هست کند اگر کشوری مثل چین باشدکه با ۱۰ درصد رشد می کند در این کشور حدود ۶ تا ۷ سال باید بگذرد که حجم اقتصادش دو برابر شود ولی اگر کشوری با 2 درصد بخواهد رشد کند شاید حدود ۳۵ سال طول بکشد که بتواند حجم اقتصادش را دو برابر کندکه اینت نشان می دهد رشد اقتصادی نکته مهمی است.
دانش جعفری تصریح کرد: اگر به واقعیتهای اقتصاد ایران در دهههای اخیر نگاه کنیم، می بینیم بین سالهای ۱۳۳۸ تا ۱۳۵۵ متوسط رشد اقتصادی ایران۱۰/۶ درصد بوده است. یعنی زمانی که ما حدود بیش از ۶ میلیون نفت هم صادر می کردیم. از سال ۵۶ تا ۶۷ که زمان انقلاب و جنگ هست متوسط رشد اقتصادی ما به منهای ۲/۴ درصد میرسد.
وی تاکید کرد: بین سالهای ۶۸ تا ۹۰ که دوره بازسازی اقتصادی ایران است متوسط رشد اقتصادی ایران به ۵ درصد می رسد. بین سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۴ به دلیل کاهش صادرات نفت ایران، رشد اقتصاد ما به ۱/۸ منفی می رسد. در سال ۹۵ به دلیل اینکه بخش نفت با یک رشد ۶۱ درصدی مواجه میشود رشد اقتصادی ایران به دوازده و نیم درصد میرسد.
وی ادامه داد: اینجا نکته ای که مشهود است این است که رشد اقتصادی ایران بسته به وضعیت نفت است و هر زمان وضعیت صادرات نفت خوب باشد وضعیت اقتصاد ما هم خوب است و رشد اقتصادی که یک متغیر مهم است در ایران با وضعیت نفت گره خورده است.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور بعد از سال ۹۵ تاکید کرد: ماهیت رشد اقتصادی ایران یک رشد درون زا نیست و اگر بتوانیم رشد اقتصادی را از وضعیت نفت جدا کنیم می توانیم یک گام مهم برداریم.
دانش جعفری یادآور شد: در سالهای اخیر یک متغیر دیگر هم اضافه شده و آن ویروس کرونا است. این ویروس در همه کشورها منجر شد که رشد اقتصادی آنها کاهش پیدا کند. سال گذشته هم رشد اقتصادی کشور ما منفی بود. البته بخش کشاورزی همیشه مثبت بوده و بخش خدمات منفی.
وی تاکید کرد: اگر ما میخواهیم رشد اقتصادی بلند مدت و مستمری داشته باشیم باید اتفاقی که در برخی کشورهای دنیا مانند چین و یا حتی در روسیه افتاد را مورد توجه قرار دهیم. یعنی نقش دولت در اقتصاد عوض شده و نقش مردم و بخش خصوصی تقویت شود.
این اقتصاددان گفت: نبودن تورم هم در بحث رشد اقتصاد بسیار مهم است. اگر اقتصادی دائماً با تورم بالا مواجه باشد رشد اقتصادی هم ایجاد نخواهد شد و متاسفانه اقتصاد ما در سالهای اخیر همواره جز کشورهای بزرگ دارای تورم بالا بوده است که این هم به یک سری واقعیتها برمیگردد که دولت در اقتصاد ایران در سالهای گذشته؛ بیشتر از آنچه که داشته؛ هزینه کرده است و مخارج دولت بالاتر از درآمد اش بوده است و چون کم آورده برای جبران به سیاستهای پولی انبساطی و حتی استقراض از بانک مرکزی روی آورده است و این باعث تورمهای بسیار بالا شده است.
دانش جعفری افزود: یکی از دلایل تورم همین سیاستهای انبساطی پولی گسترده است. ما در سال گذشته با رشد نقدینگی ۳۸ درصدی مواجه شدیم. وقتی این مقدار رشد نقدینگی وجود دارد این نشان می دهد که چقدر حجم پول افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به کاهش ارزش پول ملی اظهار داشت: در سالهای گذشته ما دائم در دولتهای مختلف با کاهش ارزش پول ملی مواجه شده ایم. وقتی که اسکناس بی رویه چاپ می شود آن روی سکه این است که ارزش پول ملی کاهش پیدا می کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: بحثی که مطرح است این است که دولت در اقتصاد چه باید انجام دهد و چه کاری را نباید انجام دهد. توسعه بخش خصوصی در مقابله با انحصار، مقابله با فساد و قاچاق، فراهم کردن زیرساختهای اجتماعی لازم که منجر به افزایش بازده سرمایهگذاریها توسط مردم و بخش خصوصی شود، کمک به دستیابی به فناوریهای نو و مهارتهای جدید، اعمال حقوق مالکیت و ایجاد ثبات سیاسی از کارهایی است که دولت باید انجام دهد.
وی درباره کارهایی هم که دولت نباید انجام دهد، گفت: توسعه بی رویه دولت، رقابت با بخش خصوصی، به هم ریختن ثبات اقتصادی، به هم ریختن زندگی مردم و... هم از کارهایی است که دولت نباید انجام دهد. هماهنگی در درون دولت به معنای سه قوه نقش هم بسیار اساسی در رشد اقتصادی دارد. باید چرخهای قوای سه گانه، نیروهای مسلح و بخشهای مختلف با هم بچرخد و با هم حرکت کنند و به یک هدف واحد برسند.
در ایران دولت وجود ندارد
عباس آخوندی هم در این نشست با اشاره به صحبتهای دانش جعفری گفت: ما وقتی از دولت صحبت میکنیم باید ببنیم منظور ما از دولت چیست. اینکه مسائل و مشکلات با وجود تک ستارههایی که داریم حل نمی شود برای این است که مشکل ما مشکل استقرار دولت است ما در ایران دولت نداریم.
وی افزود: الان در ایران دولت وجود ندارد که بخواهد پاسخ دهد. ما الان چند دولت در کشور داریم. مجلس یک دولت مستقل است، مجمع تشخیص مصلحت برای خودش یک دولت مستقل است و هیئت وزیران هم که یک دولت است و عملا سیاستگذاری در ایران مختل است و سیاستگذاری در ایران صورت نمی گیرد.
آخوندی با بیان اینکه رشد اقتصادی بسیار مهم است، تاکید کرد: در دهه ۸۰ یک دفعه می بینیم رشد اقتصادی سقوط می کند. شاید گفته شود این مسئله به خاطر تحریمها بوده اما قبل از آن این سوال مطرح است که چرا ما وارد بحث تحریم شدیم و باید ببینیم سیاستی که از ۸۴ اتخاذ شد چگونه کشور را در چنین وضعیتی قرار داد.
آخوندی افزود: تورم ۵۰ ساله ایران ۱۹ درصد است که این تورم کشنده است و فقرا را به یک وضعیت وحشتناکی قرار میدهد و کشور را با فقر سرمایهگذاری مواجه می کند. اما باید ببینیم چرا تورم کم نمی شود و ذینفع این مسئله چه کسی است.
وی تاکید کرد: هر زمانی در ایران تورم بالا رفته به جای خشکاندن ریشههای تورم به جامعه آدرس غلط داده شده است. گاهی هر وقت تورم بالا میرود گفته می شود باید نظارت بیشتری وجود داشته باشد نظارت بیشتر هم یعنی چوب بلندتر را بالا بردن.
وزیر سابق راه و شهرسازی ادامه داد: بحث تورم بحث سهم بدهی بانکها به دولت است. وقتی بانکها به بانک مرکزی بدهکار میشوند این تبدیل به تورم می شود. در بدهی بانکها به بانک مرکزی هم می بینیم تمام نهادهای عمومی غیر دولتی و نهادهایی که به نحوی وابسته به قدرت هستند بدهی شان رو به فزونی است.
آخوندی اظهار داشت: یکی دیگر از دلایل ایجاد تورم بدهی دولت است که این به بودجههای تورمی برمی گردد. یکی دیگر از دلایل ایجاد تورم این است که معادل بودجه ارزی پول چاپ می کنیم. یعنی نفت را به خارج صادر می کنیم ولی در حالیکه پول آن وارد نمی شود ما به جای آن اسکناس چاپ می کنیم که نتیجه آن تورم می شود. در اینجا باید مسئله FATF را حل کنیم تا بتوانیم به داراییها دسترسی پیدا کنیم ولی یک عده اجازه نمیدهند چون اگر بحث FATF حل شود تجارت در اختیار یکسری نهادهای خاص قرار می گیرد.
اگر به گفته آقای آخوندی دولت نداریم ایشان برای چه در انتخابات ثبت نام کرد!
دانش جعفری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات آخوندی، گفت: اینگونه نیست که ما بیدولت باشیم یا بگوییم دولت نداریم خود آقای آخوندی برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد، خب آقای آخوندی اگر دولت وجود ندارد برای چه ثبت نام کردید اگر قانون اساسی را قبول دارید باید در چارچوب قانون اساسی حرکت کنید.
وی افزود: اگر دولت کسری دارد و درآمد ندارد دلیلی ندارد هزینههای خودش را اضافه کند.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: بحث این نیست که تحریم مهمتر است یا FATF، مهم این است که ما درست عمل کنیم. در رابطه با FATF الان در کشور چند قانون تصویب شده، عمده ۴۱ بندی هم که تحت عنوان توصیههای FATF وجود دارد در ایران اجرا شده است.
دانش جعفری گفت: ریشه مشکلات اقتصادی را میتوان پیدا کرد و راه حل آن هم می توان یافت، اما اگر ما توان خود را در چندین جبهه پخش کنیم نمی توانیم به اهداف برسیم. برنامه ما باید پیدا کردن اولویت باشد.
وی با اشاره وضعیت بورس یادآور شد: اگر یک زمانی ارزش سهام بالا رفت به خاطر افزایش تولید نبود بلکه به خاطر تغییر ارزش داراییها بود. میتوان سیاستهای اقتصادی ای را اتخاذ کرد که در شرایطی که با چنین مسائل روبرو می شویم مشکل را حل کنیم به شرطی سایر قوا با هم هماهنگ باشند و برای حل مشکلات گام بردارند.
دولت صلاحیت لازم برای اداره کشور را ندارد
آخوندی در بخش دیگری اظهار داشت: ما یک اقتصاد درونزا و یک اقتصاد برونزا داریم اما برونگرایی آن را قطع کردند، آمریکا همیشه تحریم می کند ولی کار دولت این است که راه پیدا کند کار دولت این نیست که ۱۶ سال معطل کند.
وی تاکید کرد: وقتی نمیگذارید رئیس جمهور مجری قانون اساسی باشد رئیس جمهور هم میگوید کاره ای نیستم.
آخوندی در ادامه خطاب به بخشی از سخنان جعفری گفت: من که بیشتر از شما نقد دولت را می کنم دولتی که ۶۰ درصد بودجه را رشد می دهد نشان می دهد صلاحیت سیاستگذاری اقتصادی ندارد. وقتی دولت سیاستهای متضاد مطرح میکند نشان میدهد این دولت صلاحیت لازم برای اداره کشور را ندارد اما اگر صلاحیت هم وجود داشت نمی توانست این کار را انجام دهد چون دولتهای دیگر در کنار آن وجود دارد.
حمایت بیش از ۲۶۰۰ نفر از بانوان انقلابی از حضور محسن رضایی در انتخابات ریاست جمهوری
یش از ۲۶۱۷ نفر از بانوان انقلابی کشور در نامهای حمایت خود را نسبت به حضور و ثبتنام محسن رضایی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام و خطاب به وی تاکید کردند: با توجه کارآمدی و راهبری فوقالعادهای که در عرصه فتح خرمشهرهای مختلف داشتهاید، شما را در فتح خرمشهرهای اقتصادی و فرهنگی به ویژه ارتقاء جایگاه رفیع زنان ایرانی، با بهرهگیری از توان بانوان کارآمد، دلسوز، متخصص، ولایتمدار و انقلابی برای همیشه یاری میرسانیم./841/