۲۴ آبان ۱۳۸۸ - ۰۹:۴۸
کد خبر: ۶۸۱۳۶
آیت‌الله مصباح یزدی:

جوانان با کسب بینش سیاسی گول عوام‌فریبی‌ها را نخورند

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله مصباح یزدی گفت: جوانان وظیفه دارند با پژوهش پیرامون وظایف دولت و ملت تلاش کنند صاحب بینش سیاسی شده و با واقعیت‌های سیاسی آشنایی کامل پیدا کنند تا دچار عوام‌فریبی نشوند.
آيت الله مصباح يزدي در مراسم يادبود شهيد مطهري در موسسه امام خميني

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی در دیدار جمعی از مسؤولان دفتر نظارت بر انتخابات استان تهران در موسسه امام خمینی (ره) با تاکید بر عدم جدایی دین از سیاست به مسایل و مشکلات قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: بر اثر عوامل مختلف، بخش عظیمی از حقایق اسلام و وظایف شرعی مسلمانان مورد غفلت قرار گرفته بود.

وی اظهار داشت: مردم باید در مسایل اجتماعی، سیاسی کشور با هم همکاری داشته باشید و هرگز از مسایل مهم کشور غافل نشوند و بدانند که حفظ نظام از اوجب واجبات است.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ادامه داد: قبل از انقلاب بسیاری از متدینین، اصلاً چیزی از سیاست نمی‌دانستند و از دین تنها نماز و شرکت در مساجد را فهمیده بودند و بحث از مسایل اجتماعی که جزء وظایف دینی مردم بود و می‌بایست به آن عمل می‌کردند به فراموشی سپرده شده بود.

وی خاطرنشان کرد: روحانیان با برداشت صحیح از مسئله عدم جدایی دین از سیاست در صدد بود دین را در کنار سیاست قرار دهد، ولی دشمنان برای مخالفت با حضور روحانیت در مسایل اجتماعی سیاسی کشور، دست به تخریب چهره‌های مبارز حوزوی از طریق تهمت‌ها و انگ‌های سیاسی زدند.

آیت‌الله مصباح‌یزدی در ادامه به ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) پرداخت و افزود: امام (ره) با درک عالی از مسئله دین و سیاست توانست سد محکمی که استعمارگران در مقابل پیوستن مردم به سیاست ساخته بودند، بشکند و با زحمات بسیار زیاد انقلاب را به جهانیان معرفی کنند و نقطه اتصال بین مردم و انقلاب را به وجود آورند.

وی با اشاره به تلاش‌های امام راحل (ره) در مبارزه با کج‌اندیشی‌های بعضی از متدینین خاطرنشان کرد: جوانان وظیفه دارند با پژوهش پیرامون وظایف دولت و ملت تلاش کنند صاحب بینش سیاسی شده و با واقعیت‌های سیاسی آشنایی کامل پیدا کنند تا دچار عوام‌فریبی نشوند.

آیت‌الله مصباح‌یزدی با اشاره به اینکه ولایت فقیه یکی از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی است افزود: مردم باید حمایت کامل را از این نهاد انجام دهند و در همه حال، کلام رهبری را فصل‌الخطاب بدانند.

رییس موسسه امام خمینی(ره) با تاکید بر مشارکت مردم در مسایل سیاسی و اجتماعی کشور گفت: اگر خدای نکرده مردم خود را جدایی از مسایل کشور بدانند، آن وقت است که مسایل بعد از انتخابات از سوی اجانب به وجود خواهد آمد.

عضو مجلس خبرگان رهبری خطاب به مسئولین نظام گفت: اگر مسئولین برنامه‌های الهی را در زندگی خود به کار ببندند، دست به خیانت نخواهند زد، این همان کاری بود که امام (ره) با تکیه بر خداوند و معنویت توانست اقتدار آمریکا را در جهان بشکند و ایران را به عنوان یک قطب دینی موثر در منطقه و خاورمیانه به جهانیان معرفی کند.

همچنین آیت‌الله مصباح‌یزدی روز گذشته در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه با بیان این مطلب اشاره به نقش تکنولوژی در ساختار فرهنگی جوامع بیان داشت: تفاوت فرهنگ، نتیجه تفاوت و دگرگونی در علم، صنعت و پیشرفت و تکنولوژی است و امروز بسیاری از مردم اعتقادات خود را با پیشرفت صنعت و تکنولوژی از دست داده و باور هایشان دست خوش تغیییرات فراوانی قرار گرفته است.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: تمدن و فرهنگ رابطه تنگاتنگی با هم دارند و دگرگونی در تمدن باعث تغییر در فرهنگ می‌شود و ارزش‌های عمومی و عرفی با تغییر فرهنگ دگرگون می‌شود.

عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز در جوامع غیردینی بسیاری از امور که در گذشته بسیار زشت بودند دیگر نه تنها زشت به شمار نمی‌روند بلکه زیبا و پسندیده جلوه می‌کنند.

وی اذعان داشت: در چند قرن قبل اروپا زنان را انسان نمی‌دانست اما امروز به دلیل نیاز به نیروی کار ارزان نگاه به زن با اهتمام به دیدگاه مادی تغییر کرده است.

آیت‌الله مصباح‌یزدی با اشاره به اینکه دین هیچ‌گاه با پیشرفت و تکنولوژی مخالف نیست گفت: تمدن غرب بعد از آشنایی با اسلام شکل گرفت و پیشرفت‌های علمی و اجتماعی و حتی تاسیس دانشگاه در اروپا بعد از ورود مسلمانان به اروپا بوده است.

رییس موسسه امام خمینی(ره) به تفکری غلط در میان برخی افراد جامعه اشاره کرد و گفت: برخی می گویند اگر بخواهیم پیشرفت و تکنولوژی غرب را وارد کنیم بی شک فرهنگ آنها نیز وارد می شود و اگر بخواهیم بر فرهنگ خود با قی بمانیم از پیشرفت و تکنولوژی جا می مانیم.

وی تصریح کرد: برخی رابطه بین فرهنگ وپیشرفت را رابطه مساوی می دانند و بین فرهنگ غرب و پیشرفت آنها ملازمه برقرار می کنند که ایجاد این ملازمه غلط است.

وی افزود: امروز انقلاب اسلامی و تفکر ناب اسلامی جلوی پیشرفت سریع فرهنگ ضد اخلاق غرب را گرفته است و این انقلاب فرهنگ غلط غرب را نفی می‌کند، ولی جوان ایرانی را از پیشرفت در تکنوژی باز نمی دارد و نمونه آن تحولات هسته ای ایران اسلامی است.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: همت، فداکاری و جهاد سه محور مهم موفقیت در عرصه علم و صنعت است که جوانان غیور و مومن ایرانی به جهانیان ثابت کردند.

وی گفت: مهندسین و تکنسین های جوان ایرانی با کسب موفقیت های بزرگ در زمینه انرژی هسته ای با توسل و تعهد بر فراز قله های علمی دنیا ایستادند بدون اینکه فرهنگ غرب را وارد کنند.

آیت الله مصباح بیان داشت: مباحث فرهنگی بی سر و صدا و آرام آرام در افکار مردم نفوذ می کند لذا باید قلب، عقل و فکر مردم را حفظ نمود، علمای دینی در جبهه فرهنگی، ایمان مردم را حفظ می‌کند.

وی در پایان به تفاوت جنگ نظامی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: در جهان نظامی از احساسات و هیجان‌ها در مقطع خاصی از زمان استفاده می‌شود، ولی جهاد فرهنگی هر و هر لحظه ادامه دارد و دشمن و میدان جنگ شخص نیست بلکه همه جا عرصه جهاد فرهنگی است./د102

ارسال نظرات