روحانی کاری کرده که هر چه دولت بگوید مردم برعکس آن عمل میکنند
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، محسن رضایی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما پاسخگوی سؤالات بود که مهمترین محوزهای آن به شرح ذیل است:
اگر ما نیروی انقلابی هستیم بایستی در معیارها پشتسر حق حرکت کنیم و وقتی مقام معظم رهبری فرمودند در حق برخی افراد جفا شده است آیا جبران شد و نبایستی اینگونه تلقی شود که خواسته مقام معظم رهبری محقق نشده است.
در مناظرات نمیتوان در ظرف سه دقیقه پاسخگوی سؤالات بود و این روش مناظره درست نیست. ولی مناظره میتواند قدرت مقایسه کردن را به مردم بدهد.
وقتی یارانه 45 هزار تومانی تصویب شد در آن زمان معادل 20 دلار بود اما این یارانه شبیه برف آب شده است که تبدیل به 2 دلار شده است. این در حالی است که قیمتها مرتب نوسان داشته و مردم نمیدانند که فردا کالا چه قیمتی دارد.
در قیمتها شاهد بیانضباطی و هرج و مرج هستیم؛ قدرت خرید مردم پایین آمده است اما از سوی دیگر قیمت اجناس بالا رفته است.
وقتی من اعلام کردم یارانه 450 هزار تومانی را میدهم برابر همان 20 دلار سابق و زمانی بود که پرداخت یارانهها تصویب شد.
در اصلاح یارانهایی که من انجام خواهم داد هم تولید بهبود پیدا خواهد کرد و هم دغدغه مسکن خانوارها رفع خواهد شد.
بعد از گذشت دو سال از عمر دولتم یارانه 450 هزار تومانی به 60 میلیون ایرانی اعطا خواهد شد. وقتی من میگویم که یارانه و برخی برنامهها را دارم مطمئن هستم که آن را اجرایی خواهیم کرد.
فولاد و صنعت 25 درصد گاز کشور را میبلعد ولی اگر بتوانیم با 10 درصد صرفهجویی حدود 50 هزار میلیارد تومان در سال آزادسازی در این بخش خواهیم داشت.متأسفانه در سوخت اتلاف زیادی صورت گرفته و هیچ نظارتی وجود ندارد.
تولید و مصرف گاز ایران در چهار سال آینده سر به سر خواهد شد ولی باید به سمت استفاده از انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر برویم و باید به سمت صرفهجویی گاز حرکت کنیم.
شاهد حیف و میل کالاهای اساسی که با ارز 4200 تومانی به کشورمان وارد شده است، هستیم؛ هماکنون 12 میلیارد یورو پرونده قضایی برای افرادی که ارز 4200 تومانی دریافت کردهاند در دستگاه قضایی مفتوح است که این شکایت از سوی دولت صورت گرفته است.
متأسفانه تجربه نشان داده که 30 درصد اعتباری که برای واردات کالا در نظر گرفته میشود توسط مافیا حیف و میل میشود و عملاً جنس و کالایی وارد کشور نمیشود.
با ارز 4200 تومانی ذرت وارد کشورمان شد اما به جای اینکه به مرغدار بدهند سر از جای دیگری درآورد این در حالی است که متأسفانه با پول مردم در حال تربیت مافیایی گردنکلفت هستیم.
کالای دولتی توسط دولت وارد کشور میشود اما به جای اینکه دولت آن را توزیع کند دیگران این کار را میکنند و عملاً سلطانهای مختلفی به وجود میآید و چون نظارتی وجود ندارد همه این چیزها حیف و میل میشود.
بایستی کاری کنیم که هر فردی بیش از اندازه وارد معاملات شد به دلیل ظن به انحصار آن را تحت رصد و نظارت قرار دهیم. ما در زمانی شاهد جوجهکشی بودیم در حالیکه ارز زیادی با نرخ 4200 تومانی برای مرغها در نظر گرفته بودیم.
یک محاسبه 99 میلیارد دلار و یک محاسبه 137 میلیارد دلار از یارانه پنهان در کشور وجود دارد که یکی از آنها مربوط به محاسبات آژانس بینالمللی انرژی است که بر همین اساس هزینه هر خانوار 88 میلیون تومان در سال میشود ولی اگر این اعتبار را در اختیار خانواده بگذاریم خود آنها موضوع انرژیشان را مدیریت خواهند کرد البته پیش از آن بایستی نرخ آب، برق و گاز را تثبیت کنیم.
در کشور کانادا و برزیل سیستمهای یارانهای وجود دارد و اگر کسی کمتر از چند هزار دلار درآمد ماهانه داشته باشد از طریق یارانه انرژی مابهالتفاوت را تأمین کرده و حقوق او را به 4 هزار دلار میرسانند.
من از آقای احمدینژاد برای پرداخت یارانه 45 هزار تومانی به مردم تشکر میکنم هرچند که روزگاری من رقیب او بودم ولی یارانه پرداختی زمان او معادل 20 دلار بود که دولت فعلی اگر قول دهد قیمت ها را به روال قبل بازگرداند همان یارانه 45 هزار تومانی باقی میماند.
مردم راضی نیستند که برق لوستر یک فرد ثروتمند هزینه بسیار زیادی را داشته باشد و این هزینه به اندازه روشنایی یک چراغ تیر برق در یک روستا و نقطه محروم باشد و خانوار محروم نباید یارانه انرژی آن فرد متمول را پرداخت کند این در حالی است که برخی از این خانوارهای ثروتمند سه تا 6 خودرو داشته و ویلا در ایران و در ترکیه دارند ضمن اینکه در مصرف یارانه انرژی هم اضافه مصرف دارند.
ما پرداخت یارانهها را از 40 میلیون نفر شروع خواهیم کرد و اگر بتوانیم منابع آن را بیشتر آزاد کرده و صرفهجویی داشته باشیم در مرحله بعدی به 50 میلیون نفر و مرحله بعدی به 60 میلیون نفر ایرانی یارانه 450 هزار تومانی خواهیم داد.
اگر قرار است کالایی با ارز یارانهای به کشور وارد شود نظارت جدی خواهیم داشت و میکوشیم آن کالا به نرخ دولتی به دست مردم برسد.
منابع و اعتبارات بودجهای نبایستی در اختیار گردن کلفتها و ویژهخواران قرار گیرد و در دولتم با گردن کلفتها و رانتخواران مقابله خواهم کرد.
من یک سرباز هستم و تاکنون حرفی نزدهام که به آن عمل نکرده باشم و اگر مردم به من این اعتماد را کردند من قول میدهم که پشیمانتان نکنم.
موضوع بورس و بازار سرمایه قصه پردردی است و تعداد زیادی از مردم مظلوم که سرمایه خود و حتی جهیزیه دخترشان را فروختند و فکر میکردند بورس این سرمایه را دوبرابر خواهد کرد. متأسفانه سرمایه مردم در بورس دود شد.
ارز 4200 تومانی و کاهش سود بانکی منجر به آن شد که حجم زیادی پول وارد بورس شود. ضمن اینکه دولتمردان هم تبلیغات زیادی برای ورود مردم به بورس کردند؛ دولت و مشاوران اقتصادی آقای روحانی نتوانستند مدیریت کنند که اجازه ندهند این حجم زیاد پول وقتی وارد بورس میشود از آن خارج نشود؛ تا بهمن و اسفند شاخص بورس به 500 هزار رسید. ضمن اینکه حدود 300 هزار میلیارد تومان از کسری بودجه دولت توسط مردم و از طریق بورس تأمین شد و عملاً بورس از خردادماه روند نزولی پیدا کرد.
19 مرداد روز سیاه بورس بود و آقای روحانی وقتی به صراحت از مردم خواست که هرچه دارید به بورس بیاورید معنایش آن بود که بورس سقوط خواهد کرد و مردم دیگر به حرف دولتمردان اعتنا نخواهند کرد و عملاً این کار باعث شد که هر آنچه دولت گفت مردم برعکس آن عمل کنند.
من اعتماد را به بورس برمیگردانم. اولین اصلی که دولتم دنبال خواهد کرد بازگشت اعتماد مردم به بورس است و در همین راستا صندوق زیان مالباختگان بورس را راهاندازی خواهم کرد.
95 درصد افرادی که در بورس حضور دارند زیر 100 میلیون تومان سرمایه به بورس آوردند و صندوق جبران ضرر مالباختگان بورس تا دو سال فعالیت خواهد کرد و بعد از آن به بیمه بورس تبدیل میشود.
منابع اعتباری صندوق جبران مالباختگان بورس از محل معاملات بزرگ و آزادسازی یارانهها و انرژی تأمین خواهد شد و در همین راستا معاملات بزرگ بایستی یک درصد مالیات بدهند.
یکی از مشکلات فعلی بورس دامنه نوسان است و آرام آرام این مشکل را حل کرده و آن را حذف خواهم کرد ولی از رقم فعلی آن را بیشتر نخواهیم کرد.
اگر بورس به سرمایهگذاری و تولید در کشور متصل شود مشکلات کشور حل خواهد شد. متأسفانه بورس کشورمان قاعدهمند نیستند و قواعد و آیین نامه و ساختار آن استاندارد نیست؛ متأسفانه بورس، بیمه و بانک براساس قوانین و قاعدههای 40-50 سال پیش است.
من شورای ثبات اقتصاد را راهاندازی خواهم کرد که وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در آن حضور خواهند داشت.
متأسفانه سالانه 25 میلیارد دلار اجناس قاچاق به ایران وارد میشود که منجر به سرکوب تولید داخلی میشود. یک شرکت تولیدکننده لوازم خانگی در سال 98 حدود دو هزار کارگر داشت و چون شرکت الجی و سامسونگ قیمت اجناسشان را بسیار گران کردند این شرکت تولیدی توسعه پیدا کرده و هماکنون هشت هزار کارگر دارد.
حجم زیاد نقدینگی که در جامعه وجود دارد اگر به بورس وارد شود میتواند منجر به تولید و اشتغال و بهبود آن در جامعه شود. اکثر افرادی که در بورس سرمایه دارند زیر 55 میلیون تومان پول خود را به بازار سرمایه آوردهاند اما هیچکس صدای این افراد را نمیشنود در حالیکه جمعیت این افراد زیاد است و بایستی حداقل دو نفر از این افراد در شورای عالی بورس حضور داشته باشند و نمیتوانیم بپذیریم که 18 یا 19 نفر فقط در شورای بورس باشند.
هماکنون مردم با دیوار بزرگی در موضوع خرید خانه و خانهسازی مواجهاند در حالیکه قبلاً مردم با 20 - 30 سال جمعآوری پسانداز میتوانستند خانه بخرند ولی هم اکنون به 80 و 90 سال رسیده است.
طرح کفایت زندگی در موضوع مسکن در دولتم اجرا خواهد شد. من در دولتم نهضت خانهسازی ایرانیان را آغاز خواهم کرد و تلاش میکنم سهم ملت ایران را از صندوق ملی نفت تأمین کنیم.
30 درصد سهام این صندوق بایستی به ملت ایران پرداخت شود. من رئیس جمهور سنجاقی نیستم و تصمیمگیریهای من در موضوع اقتصادی واقعی است و خطای کمتری نسبت به دیگران دارد و میفهمم که کسی که حرف از موضوعات اقتصادی میزند چه مقدار قابلیت تحقق دارد.
متأسفانه دولت فعلی سرمایهگذاری در مسکن را به بهانه اختلافنظر با آقای احمدینژاد به شدت کاهش داد. باید تولیدکنندگان مسکن را به بانکها و بانکها را به خریداران مسکن متصل کنیم. زوجهای جوان و زنان سرپرست خانوار میتوانند با یارانه پرداختی و وام بانکی خانه تهیه کنند.
در آلمان، انگلیس و آمریکا وامهای رهنی برای خرید خانه وجود دارد که اگر هر کسی 10 درصد آورده داشته باشد بانکها میتوانند 90 درصد هزینه خرید یک خانه را وام بدهند و بایستی این روش غرب را اجرا کنیم ولی ما به سمت واردات مضامین و فرهنگ بد آنها رفتهایم.
من سود بانکی را در دولتم کاهش خواهم داد و اگر کسی بنای خرید خانه را دارد برای دریافت وام وثقیه آن خانه در اختیار بانک قرار میگیرد؛ دولت حجم زیادی زمین دارد اما متأسفانه بخش زیادی از آنها در اختیار رانتخواران است.
گاهی اوقات برخی افراد رانتخوار زمینهای خوب و مرغوب را با پرداخت زیرمیزی در اختیار گرفته و در آنجا سرمایهگذاری میکنند. با دادن یارانه و ایجاد اشتغال تلاش میکنیم قدرت پرداخت مردم را بالا ببریم و میکوشیم بار اجاره خانه را از روی دوش مردم برداریم.
رضایی اضافه کرد: در دولتم قیمتها بیش از وضعیت فعلی بالا نخواهد رفت؛ من تا پایان رقابتهای انتخابات هستم و مانند سربازی که در میدان حضور دارد، میایستم.
مقابل رانتخواران و گردن کلفتها ایستادگی خواهم کرد؛ خانهداری وظیفه نیست بلکه لطف است. من و دولتم سینه سپر کرونا و گرانیها هستم نبایستی در دولتم هیچ فردی رنج دیده و کارتون خواب باشد.
منابع پرداختی یارانهها از صرفهجویی در صنعت و نیروگاهها به دست میآید و در تولید مسکن تلاش داریم سازندگان مسکن را به بورس و خریداران خانه را به بانکها متصل کنیم.