پشت پرده کشف ماینرهای بیتکوین در زیرزمین شرکت بورس در روزهای گذشته
به گزارش خبرنگار خبرگزرای رسا، در روزهای گذشته با علنی شدن کشف چند دستگاه ماینر در زیر زمین ساختمان شرکت بورس توسط حراست و تعلق این دستگاهها به فردی خاص با هجمههای بسیاری از سوی سهامداران و مسوولان حاضر در سازمان بورس همراه شد که «مصطفی بهشتی سرشت»، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار در واکنش به این خبر اعلام کرد: این دستگاهها متعلق به شخص خاصی نبوده است اما به طور کلی چنین فعالیتی خارج از فعالیتهای شرکت بورس محسوب میشود و این مجموعه باید پاسخگو باشد.
به دنبال واکنشهای ایجاد شده نسبت به چنین اتفاقی، «علی صحرایی» به عنوان مدیر عامل شرکت بورس تهران، مطرح شدن چنین خبری را اشتباه خواند و از عدم صحت این موضوع در شرکت بورس تهران خبر داد.
شرکت بورس تهران فعالیتی در زمینه استخراج رمز ارز ندارد
با مطرح شدن چنین صحبتی از سوی مدیر عامل شرکت بورس تهران و بالا گرفتن حاشیههای ایجاد شده در این زمینه، این شرکت با صدور اطلاعیهای فعالیت شرکت بورس تهران را در زمینه استخراج رمز ارز تکذیب و اعلام کرد: اگرچه شرکت بورس اوراق بهادار تهران ورود به حوزه رگولاتوری رمزارز را به عنوان یک دارایی دیجیتال و در قالب یک پروژه تحقیقاتی دنبال کرده بود، نظر به انتشار شایعهای مبنی بر وجود ماینر شخصی در این شرکت، بورس تهران شایعات مطرح شده در این زمینه را به شدت تکذیب میکند.
در این خبر آمده است: رمز ارزها به عنوان دارایی دیجیتال، نیازمند قانونگذاری در کشور هستند و چندی پیش نیز با توجه به مطالبه فعالان این حوزه، از سوی مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار پیشنهاد تاسیس صندوقهای مبتنی بر رمز ارز مطرح شد.
کشفی از سوی صنعت برق انجام نشده است
در ادامه پیگیریهای صورت گرفته نسبت به صحت و سقم این خبر، شرکت انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر) از پیگیریهای این شرکت نسبت به کشف ماینر در شرکت بورس تهران خبر داد و اعلام کرد: چنین کشفی از سوی صنعت برق انجام نشده است و تا این لحظه صنعت برق نمی تواند درباره صحت و کذب بودن خبر اظهارنظر کند.
خدادادی ادامه داد: اگر برای توانیر و توزیع برق تهران بزرگ اطمینان حاصل شود که چنین تخلفی در این نهاد صورت گرفته، برخورد جدی با متخلف همانند سایرین صورت خواهد گرفت.
تایید سازمان بورس از وجود ماینر در شرکت بورس
با توجه به انتشار اطلاعیه شرکت بورس تهران و اطلاعات ارائه شده از سوی توانیر تا حدودی از حاشیههای ایجاد شده در این زمینه فروکش پیدا کرد که یکباره سازمان بورس و اوراق بهادار در اطلاعیهای در مورد ماینرهای کشف شده در ساختمان شرکت بورس تهران شفاف سازی و وجود آن در این شرکت را تایید کرد.
در این اطلاعیه آمده بود: جهت تنویر افکار عمومی به اطلاع می رساند در رسیدگی های نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار، تعدادی ماینر که از سوی شرکت بورس اوراق بهادار تهران مورد بهره برداری قرار گرفته است، در ساختمان شرکت مزبور کشف و در ادامه بررسی نیز مشخص شد که فعالیت مزبور در گزارش ها و حساب های شرکت به طور کامل ثبت و افشا نشده است. با توجه به اینکه بدوا چنین امری با اساسنامه و رسالت شرکت بورس نیز همخوانی نداشته است، موضوع به معاونت حقوقی سازمان ارسال شده است.
در ادامه این اطلاعیه اعلام شد: رسیدگی به این موضوع به طور فوق العاده در دستور کار کمیته رسیدگی به تخلفات سازمان قرار گرفته و برای بررسی کم و کیف و ابعاد تخلفات این موضوع، مدیران بورس تهران فراخوانده شده اند.
مدیرعامل بورس تهران از سمت خود استعفا داد
اما در نهایت مدیرعامل بورس تهران در پی این حواشی از سمت خود استعفا داد، علی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار گفت: برای ایجاد فرصت برای تحقیقات بیشتر در مورد بحث استخراج رمز ارز در بورس تهران و در راستای قوام بازار سرمایه استعفای خود را به هیئت مدیره شرکت بورس اوراق بهادار تهران تقدیم کردم.
لازم به ذکر است، هئیتمدیره با این استعفا موافقت و «محمود گودرزی» معاون بازار شرکت بورس تهران را به سرپرستی موقت این شرکت منصوب کرد.
مدیران شرکت بورس در حالی مردم را به سهامداری تشویق میکردند که خودشان در حال استخراج رمز ارز آن هم در زیرزمین یک شرکت حاکمیتی و با برق تعرفه دولتی و بصورت غیرقانونی بودند!
فارغ از اینکه این اقدام غیرقانونی بوده و مجازات کیفری خودش را دارد، این که در یک شرکت حاکمیتی اتفاق افتاده باعث وهن نظام حاکمیتی و ریختن صبح این عمل غیرقانونی است. خصوصا در شرکت بورس که باید نماد عمل به قانون باشد.
علی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس با مسئولیتپذیری در پی این اتفاق استعفا داد. اما آیا کافی است؟ آیا او سپر بلای هیات مدیرهای شده است که همگی باید بخاطر این کار استعفا میدادند یا برکنار میشدند؟