کنترل بازار و مهار تورم برای دولت زمانبر است
به گزارش خبرگزاری رسا در همدان، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله شعبانی؛ امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان همدان در نماز جمعه ظهر امروز بیان کرد: دولت محترم برنامه ریزی های خوبی را برای کنترل کالاهای اساسی دارد و با شرایط اقتصادی که با آن مواجه هستیم طبیعی است که کنترل قیمت و نوسانات بازار مدتی طول بکشد اما بهتر است دولت محترم نسبت به بعضی از اقلامی که در سفره مردم قرار گرفته و مردم روزانه با اینها برخورد میکنند برنامه ویژه داشته باشد.
وی افزود: مردم و همه ما میدانیم کنترل کردن وضعیت فعلی اقتصادی زمانبر است و شاید چندین ماه طول بکشد تا دولت بتواند بر اوضاع مسلط شود اما باید در سریعترین زمان و با یک برنامه ریزی فوری بعضی از کالاها مثل مرغ، تخم مرغ، برنج و کالاهایی که مردم در زندگی روزمره شأن به آنها نیاز دارند را کنترل کنند.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی با بیان اینکه پایین آوردن قیمت مسکن، کنترل بعضی از مسائل در بحث صادرات و واردات، بدهیهایی بانکی و غیربانکی و بدهیهای دولت زمانبر است اما در بعضی از کالاها انتظار است که توجه بیشتری شود، ادامه داد: بسیاری از طرحهای اقتصادی و پروژههایی که برای توسعه در کشور است گاهی از موارد یا در بسیاری از موارد بدون پشتوانه و بدون مطالعات فرهنگی انجام میشود و در بسیاری از پروژههای توسعه استانها یا طرحهای اقتصادی، پیوست فرهنگی نداریم.
وی ادامه داد: متأسفانه رهبر معظم انقلاب بارها و بارها نسبت به این مسئله تذکر دادند و چندین سال است مسئله مهندسی فرهنگی مطرح شده که یکی از مصادیق مهندسی فرهنگی توجه به پیوستهای فرهنگی است.
نماینده ولی فقیه در همدان تصریح کرد: اگر در ساختمان سازی و طرحهای بزرگ اقتصادی در شهرها و استانها پیامدهای مثبت و منفی اینها مد نظر نباشد مشکلاتی ایجاد میشود که به عنوان مثال اکثر ساختمانهای اداری در بالایی شهر و در منطقه خاص هستند که باعث مشکلات ترافیکی و آسیبهای اجتماعی توسعه نامتوازن میشود و کارمندان را به بالای شهر میآورد یک واقعیتی است.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی موثق افزود: اگر در ساخت و سازها و طر ح های اقتصادی خودمان مطالعه نکنیم و آسیبهای فرهنگی را مد نظر نگیریم مثل بزرگراهی است که میتواند درختهای فراوانی را قطع کند.
وی افزود: در شهر همدان گاهی طرحهایی میشود که به مسائل ترافیک توجه نمیشود، بافت شهر همدان اجازه ترافیک خاصی را نمیدهد و نباید برنامه ریزی ها به نحوی باشد که ترافیک بیشتر ایجاد شود یا آسیب فرهنگی درست شود و در این مسئله که به پیوست فرهنگی توجه نشده است دولت خاصی مد نظر نیست.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی اضافه کرد: در طول سالیان گذشته در همه دولتها تقریباً همین شکل بوده در فعالیتهای اقتصادی و طرحهای توسعهای در استانها در و سطح کشور پیوستهای فرهنگی مورد توجه نبوده و بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی امروز ما محصول همین نبود پیوست فرهنگی است.
امام جمعه همدان ضمن تشکر از دولت به خاطر توجه به مسئله مسکن و وعده ساخت یک میلیون مسکن بیان کرد: طبیعی است که تا قانون ابلاغ و در استانها اجرا و جانمایی شود طول میکشد و بعضی از رسانهها نباید بی انصافی کنند بالاخره این قضیه زمانبر است، ما از دولت محترم انتظار نگاه فرهنگی داریم و مردم عزیز ما که به این دولت رأی دادند به لحاظ این بوده که این دولت نگاه فرهنگی داشته و نگاه فرهنگی در مسائل اقتصادی هم وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در بحث طرح مسکن یکی از برنامهها این است که در داخل شهر زمینهای دولتی ساخته شود و طبیعی است که بلند مرتبه سازی اتفاق خواهد افتاد آیا بلند مرتبه سازی برای شهری مثل شهر همدان ترافیک ایجاد نمیکند؟ همین ۴ میلیون مسکن که قرار است دولت محترم بسازد برای آن پیوست فرهنگی طراحی کند و یک کار را از ابتدا شروع کند و میشود که شهرهای جدید با الگوی ایرانی اسلامی طراحی کرد.
وی موثق با بیان اینکه در معماری این مسکنها پیوست فرهنگی باید قرار گیرد، افزود: حالا که میخواهیم کاری را شروع کنیم از اول طوری طراحی شود که به فرهنگ دینی کمک بکند نه اینکه طرحها ساخته شود و بعد از چند سال ببینیم که شهر را با آسیب اجتماعی، ترافیک، فاصله طبقاتی و توسعه نامتوازن درست کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی تصریح کرد: بعضی از عزیزان خیلی به اهل بیت عنایت دارند و میدانیم که مصیبت اهل بیت پایانی ندارد و اگر همه عمر برای مصیبت این خاندان گریه حقشان را ادا نکردیم اما معنای این حرف این نیست که دهههایی درست کنیم.
وی افزود: میبینیم تازه محرم و صفر تمام شده در سطح کشور و در بعضی از شهرها بعضیها به دهه محسنیه، دهه زینبیه، دهه صادقیه و دهههای مختلف ما شروع میکنند، باید در بحث عزاداریها مراقبت کنیم که این دههها تبدیل به یک پدیده اجتماعی نشود اگر این دههها تبدیل به یک پدیده اجتماعی شود جامعه نمیتواند نسبت به هتک حرمتها بی تفاوت باشد و تبدیل به یک موضوع برای هتک حرمت میشود.
امام جمعه همدان با ذکر این نکته که عزاداریها باید مثل همان چیزی باشد که سنت و سلف صالح ما بوده بیان کرد: مرجعیت دینی ما محرم و صفر و سه روز در ایام فاطمیه اول و سه روز فاطمه دوم داشتند و نباید از همین مسئله و روزهای شهادت این دههها را ایجاد و برای مردم مشکل درست کنیم، اگر فردا دهه محسنیه درست کنیم و این قضیه تبدیل به یک پدیده اجتماعی شود و در این دهه عروسی گرفته شود هتک حرمت خواهد شد، چرا باید موضوع برای هتک حرمت درست کنیم.
وی ادامه داد: اینها به نظر بنده خیلی با سیره اهل بیت سازگار نیست و دهههایی که درست میشود قطعاً خلاف نظر مرجعیت شیعی است و اگر کسی میخواهد عزاداری کند نباید این را تبدیل به پدیده اجتماعی کند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان تاکید کرد: مسئله واکسن یک امر تخصصی است و متأسفانه گاهی اوقات واکسن هراسی ایجاد میشود اکثر متخصصین اعتقادشان بر این است که مردم باید واکسن بزنند، از گروههای واکسیناسیون سیار در حسینیه امام هم تشکر میکنم.
وی تصریح گرد: طبیعتاً در مسائل تخصصی آنچه که اکثر کارشناسان میگویند عقلا بر نظر بعضی از افراد مقدم است در این زمینه مخالفینی هم هستند اما اکثریت جامعه پزشکی، این قضیه را قبول دارند امیدوار هستم در این مسئله هم تسریع شود و هرچه زودتر مشکلاتی که دامنگیر جامعه شده برطرف شود./د۱۰۱/