۰۸ آذر ۱۳۸۸ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۶۹۳۰۶
‌معاون پژوهش حوزه‌‌های علمیه خواهران:

نقشه راه پژوهش حوزه‌های علمیه تدوین شود

خبرگزاری رسا ـ ‌معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران گفت: آثار پژوهشی برادران و خواهران طلبه در دومین جشنواره علامه حلی به معنای حقیقی با هم رقابت کردند.
محمود خالقي، معاون پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران

محمود خالقی، ‌معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: با اشاره به فراهم کردن سازو‌کارهای پژوهشی در حوزه‌های علمیه افزود: شناسایی طلابی که در پژوهش نخبه هستند، جهت‌دهی طلبه های نخبه، تشویق طلاب به پژوهش در ترویج و نهادینه سازی فرهنگ پژوهش ضروری است.

وی با بیان این‌که باید روند پژوهش حوزه در عرصه مدیریتی، برنامه ریزی و تصمیم‌گیری و اجرا آسیب‌شناسی شود، تأکید کرد: با نگاهی جامع و کامل هم در عرصه پژوهش‌های کلان و هم در عرصه پژوهش‌های فردی‌، می‌توانیم به نقشه راه پژوهشی دست یابیم.

معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: در جشنواره علامه حلی درصدد هستیم نقاط مثبت و ضعف همه آثار ارسالی را برای صاحب اثر به صورت خصوصی ارسال کنیم تا آن پژوهشگر بداند که اثرش مورد مطالعه و احترام واقع شد و خود نیز با این ارتباط بتواند اثرش را تحلیل، ارزیابی و آسیب‌شناسی کند.

وی تصریح کرد: باید بین نخبه‌ها و استعداد‌های برتر حوزه و جشنواره علامه حلی پیوستگی و وابستگی به وجود آید و این نگاه در کنار اهداف اصلی به عنوان یک هدف مهم پی‌گیری شود.

خالقی علت حضور طلاب خواهر را در جشنواره علامه حلی،‌ حاصل برنامه‌های منظم پژوهشی عنوان و تصریح کرد: از این رو ما می‌توانیم با نگاه به حضور پژوهشگران خواهر و برادر در این جشنواره به تحلیل خوبی از عملکرد‌ پژوهشی مراکز حوزوی دست یابیم.

وی تأکید کرد: حضور طلاب نخبه‌ پایه‌های گوناگون را در جشنواره علامه‌حلی ضروری است؛ از این رو باید به دنبال آنان برویم و پس از شناسایی این استعداد‌ها، آنها را به ادامه فعالیت‌ پژوهشی تشویق و ترغیب کنیم.

خالقی با بیان این‌که امسال آثار طلاب خواهر و برادر در گرو‌ه‌های علمی با ملاک‌های یکسانی ارزیابی می‌شد، ابراز داشت: با این وجود امسال ‌رقابتی واقعی را بین آثار شاهد بودیم.

‌معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران همچنین با تشریح برخی فعالیت‌های پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران، به جشنواره«بانوی کرامت» اشاره کرد و بیان داشت: اولین جشنواره در سال 1380 با حضور پژوهشگران و مدارس علمیه خواهران برگزار شده بود که این روند در‌ مقوله فرهنگی و آموزشی و شناسایی بهترین‌ها و برترین‌ها همچنان ادامه دارد.

وی با بیان این‌که رقابت پژوهشی در مقاطع گوناگون حوزه علمیه خواهران کشور صورت می‌گیرد، ابراز داشت: هرساله مطابق سخنان رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال،‌ فراخوان مقاله‌ای را اعلام می‌کنیم که این رقابت در سطح مدرسه‌، منطقه و کشور برگزار می‌شود؛ همچنین در بخش تحقیق پایانی مدارس،‌‌ ‌برترین‌‌های منطقه را معرفی می‌کنیم.

خالقی اظهار داشت: یکی از برنامه‌های هفته پژوهش در منطقه‌های حوزه علمیه خواهران کشور، تشویق پژوهشگران برتر است که مجری و متولی اجرای آن خود مدیران مناطق‌ گوناگون در کشور هستند.

وی گفت: معاونت پژوهش در مدارس علمیه خواهران پابه‌پای معاونت آموزش در برنامه‌ریزی‌های مدارسی که بیش از نود طلبه دارد، همکاری گسترده‌ای دارد.

‌معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران افزود: در مقطع عمومی 190 واحد درسی در سطح دو، برنامه‌ریزی شده که سه واحد از آن به عنوان تحقیق پایانی از دانش پژوه خواسته می‌شود؛ بنابر این خوشبختانه تا‌کنون مقوله پژوهش با دقت بیشتری پی‌گیری شده است.

گفتنی است، علاقه‌مندان برای آگاهی بیشتر از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران می‌توانند به پایگاه اینترنتی http://www.whc.ir مراجعه کنند. /ت302
ارسال نظرات