امداد رسانی نادرست برخی شهروندان به مصدومان سوانح ترافیکی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، سید جلال ملکی در گفتگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: رفتار با مصدومان نیازمند علم و دانش تخصصی خود است. یکی از اقدامات سازمان اورژانس رسیدگی فوری به مصدومان حوادث است.
وی ادامه داد: شهروندان تنها زمانی مجاز به ریسک و امدادرسانی به مصدومان هستند که ریسک جان افراد وجود داشته باشد. به عنوان مثال زمانی که افراد در یک خودرو در حال انفجار یا آتش گرفته، گرفتار شدند، دلیلی منطقی برای نجات آنها وجود دارد اما زمانی که خطر مرگ جان افراد را تهدید نمیکند، نباید در خصوص رسیدگی به مصدومان ترافیکی ریسک کرد، چرا که این ریسک جان آنها را به خطر میاندازد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران تصریح کرد: زمانی که بیم جان افراد وجود دارد میتوان ریسک امدادرسانی به مصدومان را قبول کرد اما در غیر این صورت دست به ریسکی میزدنیم که میتواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. به عنوان مثال اگر در یک حادثه آوار قسمتی از بدن فردی زیر آوار گرفتار شده باشد باید به این نکته توجه کرد که آیا جان این فرد در خطر است یا نه؟ اگر این فرد صرفا دچار مصدومیت شده بود و خطری جانش را تهدید نمیکرد، باید صبر کرد تا نیروهای امدادی به محل برسند و به صورت تخصصی نسبت به نجات این فرد کمک کنند.
وی افزود: اگر خطرجانی فرد مصدوم را تهدید نمیکند، بهترین حالت این است که با نیروهای امدادی تماس گرفته، راه را برای حضور نیروهای امدادی باز نگه داریم و صبر کنیم تا نیروهای امدادی پس از حضور در محل اقدامات لازم را تشخیص و انجام دهند.در این شرایط نباید به هیچ عنوان خودسرانه عمل کنیم. مواردی وجود داشته که شهروندان با این تصور که به مصدومان کمک میکنند آنها را از خودروهای تصادفی بیرون آوردند و چون اقدامشان اشتباه بوده، موجب آسیب بیشتر یا حتی قطع نخاع افراد شدند.
ملکی تاکید کرد: امدادرسانی و رسیدگی به مصدومان ترافیکی یک دانش است که نیروهای امدادی برای آن سال ها وقت اختصاص می دهند؛ بنابراین در خصوص چگونگی رسیدگی به مصدومان تخصص دارند و می دانند در شرایط خاص باید چطور امدادرسانی کنند.