۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳
کد خبر: ۶۹۹۱۰۶

۵ ویژگی آیت الله مصباح یزدی از نگاه عضو شورای عالی حوزه های علمیه

۵ ویژگی آیت الله مصباح یزدی از نگاه عضو شورای عالی حوزه های علمیه
نماینده مجلس خبرگان، آیت الله مصباح را قهرمانی در خط مقدم جبهه خواند و گفت: او از این هویت الهی خود و هویت محمدی و علوی و فاطمی و حسنی و حسینی و مهدوی نگهبانی کرد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محسن اراکی، امروز در مراسم سالگرد آیت الله مصباح یزدی، که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، با تکیه بر آیه «الم تَرَ کیف ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کلم طیبه کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ»، آیت الله مصباح راز مصداق بارز «کَلِمَةً طَیِّبَةً» دانست و افزود: اولین ویژگی ایشان، نگهبانی از هویت جامعه اسلامی است.

وی، ضمن اشاره به اهمیت مبحث هویت، بیان داشت: در قرآن دو هویت معرفی شده است که در جامعه بیش از این دو وجود ندارد و همه هویت‌ها به این دو می‌پیوندند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: هویت یا الهی است که از طریق ولایت به وجود می‌آید و محتوای آن پیوستگی به اولیا، ائمه و رسل است، که کار انبیا نیز پایه گذاری این هویت بوده است و یا هویتی است که مبنای آن هواپرستی و دل بخواهی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه این تجلی‌های الهی است که در این هویت تجلی پیدا می‌کند و در انسان پایان ندارد و به انسان ماندگاری می‌دهد، گفت: امروزه دهه‌ها از زمانه حضرت رسول (ص) می‌گذرد و کسی نیست که شک کند که ما حضرت و اهل بیت ایشان را میان خود نمی‌بینیم و اینها نشان دهنده این حیات است.

وی هویت مقابل هویت الهی را هویتی هوا پرستانه و دل بخواهی قلمداد کرد و افزود: اگر شخصی هویت آن الهی باشد، همه نظام‌ها و گزینش‌ها و انتخاب‌های خود را الهی پیش می‌برد و در مقابل اگر هویت او شیطانی شود از خدا دور می‌شود و مصداق آیه «انظُرْ کَیْفَ ضَرَبُوا لَکَ الْأَمْثَالَ فَضَلُّوا فَلَا یَسْتَطِیعُونَ سَبِیلًا» می‌شود.

این استاد حوزه، یکی از برجستگی‌های آیت الله مصباح را نگهبانی پایدار، از هویت الهی دانست و افزود: هویت وقتی الهی شد، پایدار و مقتدر می‌ماند و در سختی‌ها و حوادث سخت اقتدار دارد و در مقابل دشمن ایستادگی می‌کند، دشمن از او حساب می‌برد.

وی آیت الله مصباح را قهرمانی در خط مقدم جبهه خواند و افزود: او از این هویت الهی خود و هویت محمدی و علوی و فاطمی و حسنی و حسینی و مهدوی نگهبانی کرد.

آیت الله اراکی، دومین بعد شخصیت ایشان را دفاع از جبهه ارزش‌ها و مبانی دین و انقلاب و مذهب اهل بیت (ع) بیان کرد و ادامه داد: شاید در تاریخ اسلام کمتر برهه‌ای داشتیم که به مبانی و ارزش‌های انقلاب این طور حمله شود و حتی این تهاجم‌ها از لحاظ کمّی و کیفی بی سابقه بودند و اگر آیت الله مصباح در برابر اینها استقامت نمی‌کرد، معلوم نبود چه سرنوشتی مذهب اهل بیت (ع) و مبانی دین را تهدید می‌کرد.

وی یکی دیگر از ابعاد این فقیه فیلسوف را جامعیت ایشان در دو بعد علمی و عملی خواند و گفت: از کمالات ایشان در بعد علمی، فیلسوف، فقیه، متکلم، مفسر، عارف، قرآن شناس، حدیث شناس، مسلط بر مبانی فقهی و اصولی، حکیم، و تسلط بر همه علوم اسلامی بود و در بعد عملی ایشان عارفی زاهد، مجاهدی پا در رکاب و در میدان بودند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه ویژگی چهارم ایشان جریان سازی هایی بود که تضمین کننده انقلاب و ارزش‌ها در جامعه اسلامی بود، گفت: جریانی های اصیلی در جامعه به وجود می‌آورد که اساس آن استقامت و اصالت فکری و سیاسی و فرهنگی در مقابل تحریف و تحریم بود و این جریان‌ها را گسترش می‌داد.

وی در پایان، ویژگی پنجم آیت الله مصباح را شاهد به تمام معنا بودن دانست که راه خدا را با او می‌شود سنجید و اضافه کرد: در قرآن کریم شاهد به معنای انسان‌هایی است که معیار و میزان قرار می‌گیرند و معیار و میزان سنجش راه خدا هستند.

ارسال نظرات