تبلیغ اندیشه های مخالفان نظام با طرح شعار جدایی حوزه از سیاست
آیت الله محمود رجبی، رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، در واکنش به مباحث مطرح شده در خصوص یکصدسالگی حوزه و تلاش برخی از افراد و جریان ها برای نمایش چهره ای سکولار از حوزه، با اشاره به اینکه برخی به دنبال سکولاریزه کردن حوزه های علمیه هستند، بیان کرد: متأسفانه برخی درصدد نشان دادن این نکته هستند که بزرگان حوزوی با جدایی حوزه از سیاست توانستند از کیان حوزه های علمیه محافظت کنند که در این اجلاسیه با مدارک و شواهد علمی خط بطلانی بر این نظرات کشیده شد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار کرد: برخی از روی نا آگاهی و غفلت شعار جدایی حوزه و دین از سیاست را مطرح می کنند، اما در واقع این اندیشه مخالفان نظام و دشمنان انقلاب است.
تشکیل حکومت دینی از اهداف و مبانی اصلی دین اسلام است
وی تشکیل حکومت دینی را از مبانی و اهداف اصلی دین اسلام برشمرد و تصریح کرد: نغمه هایی که بر جدایی دین از سیاست مطرح می شود یا از روی بی اطلاعی برخی نسبت به جامعیت اسلام بوده یا از القائات دشمنان است، از این رو برخی از روی ناآگاهی این شعار را مطرح می کنند یا در واقع مزدور و عمال دشمنان نظام اسلامی هستند.
آیت الله رجبی انقلاب شکوهمند اسلامی را مولود حوزه های علمیه دانست و گفت: شهید آیت الله مدرس بیان کرد که سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ماست و همچنین به فرموده امام راحل افرادی که همگامی و حمایت از انقلاب را وظیفه حوزه های علمیه و علما نمی دانند در واقع عملکرد پیامبر اکرم(ص) و امیرالمومنین را زیر سؤال می برند.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین حکومت اسلامی را تشکیل دادند و عهده دار امور سیاسی جامعه بودند، خاطرنشان کرد: امیرالمومنین در مقطعی سکوت اختیار کرد، اما ایشان بدین امر اعتقاد نداشت که نباید دین در سیاست دخالت کند، اما زمانی که شرایط فراهم شد حضرت علی(ع) حکومت را به دست گرفت و به مبارزه با مفسدان پرداخت.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار کرد: اگر امام حسن مجتبی(ع) نیز به صلح با معاویه پرداخت، بدین معنا نیست که قیام امام حسین(ع) صحیح نبوده، بلکه اگر امام حسن مجتبی(ع) نیز در آن دوران بود همان قیام سیدالشهدا(ع) را انجام می داد.
وی با بیان اینکه اسلام با سیاست و حکومت عجین شده است، تصریح کرد: دین مبین اسلام در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه سخن و طرح دارد، از این رو باید در ابعاد و شئون مختلف نظام احکام اسلام اجرایی شود.
آیت الله رجبی با اشاره به نقش حوزه های علمیه و روحانیت در حفظ و استمرار انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه در تربیت نیروهای انقلابی و نشر روحیه انقلابی در سطح جامعه وظیفه و نقش مهمی را ایفا می کند، از این رو باید روحانیت آموزه ها و ارزشهای انقلابی را در جامعه نهادینه کنند.
حوزه های علمیه پشتوانه تئوریک و نظریه پردازی نظام اسلامی ایران است
وی حوزه های علمیه را پشتوانه تئوریک و نظریه پردازی نظام اسلامی ایران توصیف کرد و افزود: نظام آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی پرورش دهنده نسل آینده کشور است، بنابراین باید حوزه های علمیه فرهنگ ناب محمدی را از متون دینی استخراج کند و متون درسی بر اساس فرهنگ دینی تدوین شود.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان سخنانش اظهار کرد: باید حوزه های علمیه قوانین مجلس شورای اسلامی و موازین قضایی را بر اساس موازین اسلامی استخراج کند و همچنین در تربیت قضات پاک کوشا باشد تا اینکه نظام اسلامی ایران در چارچوب فرهنگ دینی و ارزش های اسلامی اداره شود.
آیت الله رجبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازتاب ها و دستاوردهای دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد، گفت: این اجلاسیه برای هم اندیشی اعضای جامعه مدرسین و علمای بلاد در جهت بررسی مسائل مهم حوزه های علمیه و نظام اسلامی و دفاع و صیانت از ارزش های انقلاب شکل گرفته است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز داشت: به دلیل شرایط کرونایی کشور، بسیاری از علما و شخصیت های حوزوی به صورت مجازی در اجلاسیه به نقطه نظرات خود درباره اهمیت همراهی روحانیت و حوزه های علمیه با نظام اسلامی پرداختند.