ابتلای یک میلیون ایرانی به آلزایمر
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، آلزایمر یک بیماری پیش رونده است که به مرور میزان کارآیی ذهن و حافظه بیماران مبتلا را کاهش میدهد، این بیماری تا آنجا پیش می رود که خلل بزرگی را در حافظه بیماران ایجاد میکند و باعث اختلال در انجام کارهای روزمره آنها میشود.
آلزایمر به آرامی فعالیت خود را بدن مبتلایان شروع و به سرعت میتواند در سیستم ذهنی افراد، تأثیرات منفی و مخرب برجای بگذارد. در این بیماری، مرگ سلول های مغزی موجب کاهش سطح حافظه و عملکرد ذهن بیماران میشود و پس از ابتلا به آن، بیمار باید تحت نظر پزشکان متخصص مغز و اعصاب قرار بگیرد.
آلزایمر با عارضههایی مانند اختلال در گفتار و نوشتار، عدم توانایی در قدرت تصمیمگیری، عدم برنامه ریزی و انجام وظایف رورمزه، توهم، تغییرات سریع خلقی، عدم اعتماد به اطرافیان و توهم دزدیده شدن اشیاء همراه هستند که تا مدتها میتواند این بیماران را آزار دهد. ما در این گزارش به منظور بررسی هر چه بیشتر بیماری آلزایمر با مدیر عامل انجمن دمانس وآلزایمر ایران گفت وگویی داشتیم تا بتوانیم آلزایمر را از ابعاد گوناگون بررسی کنیم، در این گفت وگو به موضوعاتی از جمله نقش آلودگی هوا در ابتلا به آلزایمر، تغذیه نامناسب، کرونا و برخی عوامل دیگر اشاره شد.
در این باره، معصومه صالحی مدیر عامل انجمن دمانس وآلزایمر ایران در گفتگو با فارس اظهار کرد: رشد جمعیت سالمندی در کشور یک حرکت روبه افزایش دارد و آلزایمر هم یک بیماری دوره سالمندی است که باعث زمینگیر شدن افراد در مراحل پیشرفته میشود، از این رو میتواند فشار بسیاری از حیث اجتماعی، اقتصادی و روانی بر خانواده وارد کند.
وی افزود: بیماری آلزایمر یک مسأله بسیار مهمی است که باید با اطلاع رسانی و افزایش دانش جامعه، نسبت به پیشگیری از ابتلا به آن در جامعه تلاش حداکثری کنیم که این مسأله علاوه بر صرفهجویی اقتصادی باعث میشود مشکلات اجتماعی کمتری در میان جامعه و خانواده داشته باشیم.
ابتلای یک میلیون ایرانی به آلزایمر
مدیر عامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران ادامه داد: بیماری آلزایمر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از طریق ژن انتقال مییابد اما با پیشگیری از زمان جوانی درصد ابتلا ژنتیک، درصد زیادی کاهش خواهد داشت. در برخی از انواع دمانس درصد انتقال از طریق ژن کمی افزایش بیشتری دارد.
وی ادامه داد: آخرین تحقیقات انجمن جهانی آلزایمر میگوید اگر ما پیشگیری را از کودکی تا دوران میانسالی و سالمندی داشته باشیم موجب میشود ۴۰ درصد ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهیم و این عدد ارزشمندی است.
صالحی عنوان کرد: در دنیا تحقیقاتی صورت گرفته که نشان میدهد در جهان بین ۵۲ تا ۵۳ میلیون نفر به دمانس مبتلا هستند و این پیش بینی را کرده اند که تا سال ۲۰۵۰ این رقم به بیش از ۱۵۵ میلیون نفر میرسد و در حال حاضر پیش بینی میشود که یک میلیون نفر در ایران مبتلا باشند و همزمان با افزایش میزان سالمندی متأسفانه افزایش ابتلا به بیماری آلزایمر را نیز شاهد خواهیم بود.
مدیر عامل انجمن دمانس وآلزایمر ایران تأکید کرد: براساس تحقیقات انجمن جهانی، کویید ۱۹علاوه برایجاد استرس واضطراب افراد در جامعه متأسفانه، روی اعصاب مرکزی و محیطی نیز تأثیر گذار است و در افراد مبتلا به دمانس تأثیر مخرب دارد و ما در آینده شاهد افزایش بیشتر بیماری آلزایمر خواهیم بود.
مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به کاهش سن ابتلا به فراموشی در جامعه، خاطرنشان کرد: امروز حتی افراد زیر ۶۰ سالی را داریم که با مشکلاتی مانند فراموشی و اشکال شناخت به انجمن مراجعه میکنند و یکی از دلایل مهم آن علت بیماری کووید۱۹ به دلیل کاهش ارتباطات اجتماعی و از طرف دیگر استرس و اضطراب ناشی از آن موجب تأثیر نامطلوب بر سیستم اعصاب محیطی و مرکزی شده که افسردگی نیز افزایش یافته و خود افسردگی در صورت عدم درمان از عوامل خطر بیماری آلزایمر میباشد.