ترس سناتورهای جمهوریخواه از افزایش فروش نفت ایران
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، «تام کاتن» سناتور جمهوریخواه ایالت آرکانزاس که به داشتن مواضع ضدایرانی مشهور است، در وبسایت خود نامه ای را منتشر کرد که در همراهی با ۹ سناتور جمهوریخواه دیگر خطاب به «جو بایدن» نگاشته شده و در آن از رئیس جمهور دموکرات آمریکا خواسته میشود که الزام اجرای تحریم ها علیه تانکرها و شرکت هایی را که در خرید و فروش روز افزون نفت ایران دخیل هستند، رعایت کند.
تمرکز آنها در این نامه، بیشتر روی نفتکش هایی است که در عرضه نفت ایران به چین دخیل هستند. همچنین ادعا شده که عدم برخورد جدی با این موارد، مذاکرات وین را که به زعم افرادی مثل کاتن به هر حال سرنوشتی نافرجام خواهد داشت، به مخاطره می اندازد و مجرمانی را که در دور زدن تحریم های نفتی ایران دخیل هستند، جسورتر میکند چرا که باور دارند دولت واشنگتن برای اتخاذ رویکرد تنبهی علیه آنها (به ویژه مشتریان چینی) بلاتکلیف و ضعیف است.
در بخشی از این نامه می خوانیم: ایران در ۲۰۲۱ حدود ۴۱۸ میلیون بشکه نفت صادر کرد که ۱۲۳ میلیون بشکه بیشتر از مقدار صادر شده در ۲۰۲۰ است. دو بار در ۲۰۲۱، صادرات نفت ایران به بیش از ۱.۴ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین رقم از مارس ۲۰۱۹ است. سه چهارم از این نفت به چین صادر شده است که طی سال گذشته، ۳۱۰ میلیون بشکه نفت از ایران خریداری کرد. طی هفتههای اخیر، دولت پکن به صراحت واردات میلیونها بشکه نفت از ایرن را تائید کرده است.
این سناتورها در نهایت از دولت بایدن می خواهند تحریم ها علیه شرکت هایی که از ایران نفت می خرند و همچنین نفتکش های خارجی که این تجارت را زنده نگه می دارند، به اجرا بگذارد.
آنها در بخش دیگری از ادعاهای خود می افزایند: هر روز تأخیر دولت واشنگتن، پول بیشتر و بیشتری برای تأمین مالی فعالیتهای تروریستی در اختیار ایران قرار داده و فرصت بیشتری به این کشور برای تولید سلاح هستهای میدهد. همچنین یادآور میشویم که تحریمها علیه صادرات نفت ایران اجباری است و با تائید فراحزبی به تصویب کنگره رسیده است.
چندی پیش هم «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان، در نشست مشترک با همتای آمریکایی خود به توافقات و دیدارهای اخیر مقامات ارشد ایرانی با طرفهای چینی و روسی اشاره کرد و ضمن ابراز نگرانی از گسترش روابط تهران با پکن و مسکو گفت: «کشورهای اروپایی به دنبال این بودند که چین و روسیه نیز فشار بر تهران را حفظ کنند، اما هر دو کشور در روزهای اخیر از توافقنامههای همکاری تجاری و اقتصادی جدید با ایران صحبت کردهاند و برخی نگرانند این توافقنامهها میتواند تلاشها برای گرفتن امتیاز از تهران در مذاکرات وین را تضعیف کند».