جزئیات برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام تکیهای در نشستی خبری با موضوع برگزاری مراسم اعتکاف و فراخوان جشنواره بین المللی علمی، ادبی و هنری اعتکاف، گفت: اعتکاف سنت آسمانی و ادیانی است و براساس آیات قرآن، انبیای الهی مأمور به فضا سازی بستر اعتکاف شدند و این مسئله در سایر ادیان ادامه داشته و حتی رسول خدا(ص) اعتکاف میگرفتند و تلاش میکردند ترک نشود. این نشان از اهمیت مسئله اعتکاف است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف، افزود: اما به دلیل اینکه اعتکاف عبادت ویژه و نوعی گوشه نشینی در مسجد و جدا شدن از همه سازکارهای دنیا و خانوادگی است، طبیعتاً کار پر زحمتی است و لذا استقبال کمی از آن می شده، اما با این حال در قم از ۱۰۰ سال پیش اهمیت خاصی به آن داده شده و پایه گذار آن احیاگر حوزه علمیه قم بوده است.
مسئول جشنواره بین المللی علمی، ادبی و هنری اعتکاف، اظهار داشت: ۵۷ سال از این یک قرن اعتکاف تنها به وسیله علما در مسجد امام حسن عسکری(ع) در قم برگزار می شده است، ولی به برکت انقلاب، اعتکاف مورد استقبال همه مردم ایران اسلامی قرار گرفته است.
وی بیان داشت: امروز به برکت انقلاب اعتکاف به عنوان فرهنگ عمومی تبدیل و مورد تأیید رهبر انقلاب و مراجع قرار گرفته است. این نشان از اهمیت مسئله اعتکاف و توجه ۸۰ درصد از جوانان به این سنت حسنه و مبارک است.
حجت الاسلام تکیهای گفت: لذا شاهد توسعه یافتگی اعتکاف حتی به ۸۰ کشور اسلامی و غیر اسلامی هستیم. این برکت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف افزود: در مورد اهمیت اعتکاف همین اندازه بس که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم در بخش معنویت هم توجه ویژه به آن کرده است. لذا ما به عنوان مرکزیت پشتیبانی اعتکاف، با حضور ۱۴ استاد، سند راهبردی اعتکاف تنظیم شده است. این سند افق ۱۰ ساله برنامه اعتکاف است. این سند دارای اهدافی چون ارتقا کیفی اعتکاف در جهان، وحدت رویه برگزار کنندگان و تداوم روحیات معتکفین است.
مسئول جشنواره بین المللی علمی، ادبی و هنری، اظهار داشت: در نشستی که با حضور اعضا در قم برگزار شد بر برگزاری مراسم و جشنواره اعتکاف بر محورهای چون اعتکاف و بستر معنویت اخلاق در بیانیه گام دوم و اعتکاف کاهش ناهنجاری اجتماعی و سلامت روحی و خانواده تأکید شده است.
وی با اشاره با تصمیم ستاد ملی کرونا در مورد برگزار مراسم اعتکاف در شهرهای زرد و نارنجی در کشور، بیان داشت: با عنایت مصوبه ستاد ملی کرونا، مراسم معنوی عبادی اعتکاف با رعایت مسائل بهداشتی در شهرهای زرد و نارنجی با ۲۰ درصد ظرفیت برگزار میشود و در شهرهای قرمز برگزار نمیگردد. این نشان میدهد که رویکرد ستاد ملی بر برگزاری مراسم مگر در شهرهای قرمز است.
حجت الاسلام تکیهای گفت: کسانی که در شهرهای قرمز نمیتوانند از مراسم معنوی اعتکاف استفاده ببرند میتوانند از پویش اعتکاف بهره ببرند.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با اشاره به برگزاری جشنواره اعتکاف، افزود: این استاد برای عمق بخشی و استخراج منابع به دنبال برگزاری جشنواره بوده است. تا کنون ۶ جشنواره برگزار و آثار آن هم منتشر شده است. الان هم در آستانه اعتکاف به دنبال فراخوان هفتم جشنواره در محورهای علمی، ادبی و هنری هستیم.
مسئول جشنواره بین المللی علمی، ادبی و هنری، اظهار داشت: محور ارسال آثار تا ۳۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ است و علاقه مندان برای ارسال آثار میتوانند به سایت این ستاد مراجعه نمایند.
وی بیان داشت: در اولین جشنواره اول، یک هزار و ۶۲۹ اثر و در جشنواره دوم نیز شاهد دو برابری آثار به دبیرخانه بودهایم و انتظار هم داریم این آثار امسال افزایش بیشتری پیدا کند.
حجت الاسلام سید باقر تکیهای، قائم مقام ستاد مرکزی اعتکاف نیز در سخنانی گفت: رجب، ماه ولایت و استغفار است و بهترین روزهای رجب، ایام البیض است که از ولادت حضرت علی(ع) شروع میشود. پویش فرصت انس به دنبال این است کسانی که به نوعی از این فرصت عظیم معنوی به دلیل شرایط کرونایی و قرمز بودن شهرها از حضور در این مراسم محروم میشوند میتوانند در این پویش شرکت کنند.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف، افزود: این افراد در منزل با ۳ روز روزه داری در ایام البیض و انجام اعمال ام داوود میتوانند در این مراسم شرکت کنند و در این روزها با دهان روزه داری اقدام به دعا و استغفار نمایند و برای رفع مشکلات خود و جامعه و کشور دعا کنند.