یافت گیرنده چشایی در رگ های خونی ریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ؛گیرندههای چشایی در رگهای خونی ریهها یافت شدهاند و ممکن است یک هدف دارویی جدید برای درمان سندرم دیسترس تنفسی حاد باشند.
دانشمندان گیرندههای طعم تلخ را در قسمتی غیرمنتظره از بدن (دیواره رگهای خونی در ریهها) کشف کرده اند. این یافته میتواند یک هدف دارویی جدید برای درمان سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS) باشد، که عارضه خطرناک بسیاری از بیماری هاست.
ARDS با التهاب و مایع بیش از حد در ریهها مشخص میشود که میتواند ناشی از ذات الریه، سپسیس و اخیراً کووید ۱۹ باشد که اغلب منجر به نیاز بیماران به مراقبتهای ویژه و تهویه مکانیکی میشود. میزان مرگ و میر بالایی در حدود ۴۰ درصد دارد و کسانی که زنده میمانند اغلب کیفیت زندگی پایین تری را تجربه میکنند.
این تیم کشف کردند که گیرندههای طعم تلخ که به طور معمول در زبان یافت میشوند، در سلولهای پوشاننده رگهای خونی ریه نیز وجود دارند.
به نظر میرسد آنها نحوه عملکرد این رگهای خونی را تحت استرس تنظیم میکنند. این امر دلالت بر پیوند جالبی با ARDS دارد که به افزایش نفوذپذیری رگهای خونی معروف است و به پروتئینها و مایعات اجازه میدهد به ریهها بروند.
تیم این ایده را با از بین بردن ژنهای دو مورد از این گیرنده ها، T۲R۳۸ و T۲R۱۰ آزمایش کردند و دریافتند که عروق نفوذپذیرتر میشوند. برعکس، هنگامی که آنها گیرندهها را با ترکیبات تلخ تحریک کردند، سد قوی تری تشکیل دادند و از عبور مایعات جلوگیری کردند. محققان میگویند این کشف میتواند یک هدف دارویی جدید برای درمانهای آتی ARDS باز کند.
دکتر هاووی چیچگر، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: وقتی این پروتئینها را تحریک میکنیم، متوجه شدهایم که از نشت مایع محافظت میکنند. این یافتهها نشان میدهد که این خانواده جدید پروتئینها در رگهای خونی میتوانند راه جدیدی از داروها را برای کاهش نشت مایع به ریه ارائه دهند و بنابراین به درمان بیماران مبتلا به اختلال تنفسی کمک کنند.
این تحقیق در مجله فرونتیرز این فیزیولوژی ( Frontiers in Physiology )منتشر شده.