ورزش از ابتلای شدید به کرونا جلوگیری میکند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، ورزش منظم فواید بسیار زیادی دارد، به همین دلیل توصیه شده است که آن را در برنامه روزانه خود جای دهید. ورزش کردن خطر ابتلاء به بیماری های مزمن را کاهش میدهد و به تقویت استخوان ها نیز کمک میکند.
اکنون نیز محققان متوجه شدهاند که ورزش کردن خطر ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد بنابراین، ورزش کردن در کنار استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و دریافت واکسن کرونا خطر ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ و نوع شدید آن را کاهش میدهد.
آیا افرادی که ورزش نمیکنند در معرض ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ قرار دارند؟
نتایج مطالعهای که در مجله Sports Medicine منتشر شده است، نشان میدهد افرادی که از نظر فیزیکی فعال نیستند و ورزش نمیکنند، بیشتر از دیگران پس از آلوده شدن به ویروس کرونا، علائم شدید آن را تجربه میکنند.
گروهی از محققان به منظور بررسی ارتباط بین ورزش کردن و مبتلا شدن به نوع شدید بیماری کووید ۱۹، مطالعه جدیدی انجام دادند.
آنها برای نیل بدین هدف، ۴۸ هزار و ۴۴۰ بزرگسال که بین اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۲۱ اکتبر ۲۰۲۰ به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بودند را مورد ارزیابی قرار دادند.
محققان عواملی مانند میزان فعالیت فیزیکی، شدت بیماری کووید -۱۹ و خطر بستری شدن در بیمارستان این گروه از افراد را بررسی کردند.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد افرادی که به بیماری کووید -۱۹ مبتلا شده بودند یا نوع شدید آن را تجربه کرده بودند، ورزش نمیکردند یا فقط ۱۰ دقیقه یا کمتر در طول هفته فعالیت فیزیکی داشتند.
محققان به این نتیجه رسیدند که این افراد ۱.۷۳ برابر بیشتر از دیگران در ICU بستری شده بودند، خطر مرگومیر نیز در میان افراد بیتحرک ۲.۴۹ برابر بیشتر بوده است.
این خطر در میان افرادی که ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر در طول هفته ورزش میکردند، کاهش پیدا کرده بود.
ورزش کردن چگونه خطر ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ را کاهش میدهد؟
مطالعات بسیاری تاکنون انجام شده است که نشان میدهد ورزش کردن خطر ابتلاء به انواع بیماریها از جمله کووید ۱۹ را کاهش میدهد.
متخصصان معتقدند که ورزش کردن به کاهش شاخص توده بدنی (BMI) کمک میکند، BMI پایین خطر افزایش وزن و چاقی را کاهش میدهد، همانطور که مشخص است چاقی خطر ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ را افزایش میدهد.
علاوه بر این، ورزش کردن به بهبود سلامت ریه کمک شایانی میکند، ریه عضوی از بدن است که مستقیماً تحت تأثیر بیماری کووید ۱۹ قرار میگیرد.
ورزش کردن به بهبود ظرفیت ریه و تقویت ماهیچههای آن کمک شایانی میکند. همچنین، ورزش کردن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، در نتیجه خطر ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ کاهش پیدا میکند.
چند دقیقه در هفته ورزش کنیم تا خطر ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ کاهش یابد؟
محققان به این نتیجه رسیدند که فعالیت بدنی مداوم تنها راه سالم ماندن و کاهش خطر ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا (CDC) و انجمن قلب آمریکا توصیه کردهاند که افراد در طول هفته به مدت ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط داشته باشند. ورزش کردن میتواند شامل پیادهروی سریع، دویدن، دوچرخهسواری، تنیس و یوگا شود.
منبع: ایمنا