۲۷ آذر ۱۳۸۸ - ۲۲:۲۷
کد خبر: ۷۱۱۱۶
آیت‌الله مقتدایی:

تحکیم وحدت حوزه و دانشگاه به شجاعت نیازمند است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه‌های علمیه گفت: اگر معنویت حوزه به دانشگاه منتقل شود و حوزه هم از تحولات به روز دانشگاه به حوزه بیاید این دو نهاد می‌توانند در آینده کشور را رشد دهند.
آيت الله مرتضي مقتدايي

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، آیت‌الله مرتضی مقتدایی مدیر حوزه علمیه قم در خصوص وحدت حوزه دانشگاه و ضرورت مطرح شدن آن بیان داشت: یکی از ابتکارات بسیار با ارزشی که حضرت امام خمینی(ره) به کار بردند ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه بود.

وی افزود: در رژیم سابق این دو مرکز علمی نه تنها هیچ‌گونه ارتباطی با هم نداشتند بلکه بین این‌ها تضاد نیز وجود داشت.

آیت‌الله مقتدایی در ادامه با تبیین فضای قبل از انقلاب در حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در داخل حوزه‌های علمیه دید منفی به دانشگاه وجود داشت و دانشگاه هم با بغض به حوزه نگاه می‌کرد و اساسا هیچ ارتباطی بین طلاب، دانشجویان و اساتید این دو مجموعه علمی وجود نداشت.

مقتدایی در ادامه افزود: امام راحل با دید الهی خودشان تشخیص دادند این دو بنا که ارکان اساسی برای ارتقای سطح علمی، اجتماعی و سیاسی کشور هستند باید پیوندی محکم داشته باشند و امروز می‌بینیم که این بین حوزه و دانشگاه پیوند دوستانه‌ای برقرار است.

وی با بیان اینکه مراد از وحدت این نیست که حوزه تبدیل به دانشگاه شود یا بالعکس، تصریح کرد: در حوزه علمیه معنویتی وجود دارد که ‌طلبه‌ها همواره با آن همراه هستند و این ارتباط با خدا و ائمه اطهار می‌تواند در کارهای اجتماعی موثر باشد؛ حال باید این «معنویت» حوزه به دانشگاه نیز منتقل شود تا دانشجویان از آلودگی‌ها مصون بمانند.

مدیر حوزه علمیه قم در خصوص تأثیرپذیری حوزه از دانشگاه یادآور شد: حوزه هم باید از تحولات اجتماعی و موثر در سطح جامعه و دانشگاه‌ها آگاه باشد و آنها را به فضای حوزه علمیه وارد کنند و اگر معنویت حوزه به دانشگاه منتقل شود و حوزه هم از تحولات به روز دانشگاه به حوزه بیاید این دو نهاد می‌توانند در آینده کشور را رشد دهند.

عضو جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ با تمجید از نقش کلیدی شهید مفتح در راستای وحدت بین حوزه و دانشگاه اظهار داشت: شهید مفتح در زمان خود با اینکه شخصی حوزوی بود این تشخیص را داد که وارد دانشگاه شود و در آن زمان ممکن نبود طلبه‌ای در دانشگاه دوام بیاورد مگر اینکه یک برتری علمی بارزی داشت.

وی در تبیین نقش شهید مفتح، اظهار داشت: شهید مفتح فرد مذهبی و هم از تفوق علمی بالایی برخوردار بود و این ویژگی‌های شهید موجب شد که در دانشگاه صاحب نفوذ و به عنوان استادی حوزوی در دانشگاه مشغول به تدریس شود.

مقتدایی با اشاره به شجاعت شهید مفتح گفت: در زمان وی نگاه منفی نسبت به دانشگاه وجود داشت و اگر کسی از طلاب وارد دانشگاه می‌شد به طور طبیعی به دید منفی به او نگاه می‌کردند.
وی ادامه داد: شهید مفتح، با دید بلندی که داشت به این حرف‌ها بی اعتنا بود و برای خدا به راه خود ادامه ‌داد.

مدیر حوزه علمیه قم ادامه داد: دانشگاهیان و حوزویان بعدا متوجه شدند که شهید مفتح در دانشگاه خدمات خوبی داشته و از نظر علمی هم توانسته است دانشجویان را جذب کند.

مقتدایی، شهید مفتح را الگویی تمام عیار معرفی و خاطرنشان کرد: الان می‌توانیم ادعا کنیم وجود شهید مفتح می‌تواند الگویی بسیار روشن برای حوزویان، دانشگاهیان و افراد سیاسی باشد.

وی افزود: شهید مفتح از نظر سیاسی در خط امام بود و با داشتن اقداماتی از جمله سخنرانی‌های آتشین، موجب شده بود او تحت تعقیب قرار گیرد یا ممنوع‌المنبر باشد؛ اما شهید راه خود را با کمال افتخار و همراه با تحمل همه رنج‌ها ادامه داد و موفق هم شد.

مدیر حوزه علمیه قم با درخواست از دولت و دانشگاه‌ها مبنی بر فراهم کردن شرایط برای تبادل اساتید گفت: هم اکنون افراد حوزی در حال ادامه تحصیل در دانشگاه هستند و یا به عنوان استاد در دانشگاه فعالیت می‌کنند.

به گزارش فارس، وی در پایان گفت: ما به دنبال تبادل استاد بین حوزه و دانشگاه هستیم و امیدواریم دولت هم در این زمینه کمک کند. /911/د103/ع
ارسال نظرات