۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
کد خبر: ۷۱۶۸۲۲

بررسی زمینه های همکاری پژوهشکده حج و زیارت با دانشگاه رضوی

بررسی زمینه های همکاری پژوهشکده حج و زیارت با دانشگاه رضوی
خراسان رضوی_زمینه های همکاری علمی پژوهشی، پژوهشکده حج و زیارت کشور با دانشگاه رضوی بررسی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان رضوی، دکتر میرزا علیزاده، رییس پژوهشکده حج و زیارت، حجت الاسلام افضل آبادی، مسول دفترپژوهشکده حج و زیارت در مشهد به همراه حجت الاسلام احمری، نماینده بعثه رهبری در حج و زیارت خراسان با حضور در دانشگاه رضوی و دیدار با رئیس دانشگاه، زمینه های همکاری علمی، پژوهشی را بررسی کردند.

در این جلسه  دکتر علیزاده گفت: دانشگاه رضوی، جامع سنت و مدرنیته، در بین دانشگاه های کشور بی نظیر است و ظرفیت دانشگاه و پژوهشکده حج و زیارت بیش از این چارچوب تفاهم همکاری علمی و پژوهشی است.

حجت الاسلام افضل آبادی نیز با اشاره به سابقه همکاری این دو نهاد علمی در اثر مشترکی با عنوان سنجش تطبیقی طواف نساء، پیشنهاد همکاری در زمینه جمع آوری موسوعه مستحدثات حج، ایجاد فضای همکاری در بحث پایان نامه ها و تحصیلات تکمیلی در موضوعات مورد نیاز پژوهشکده حج و زیارت را ارائه کرد.

وی افزود: از دیگر زمینه های تفاهم، همکاری در زمینه ترجمه با نگاه بین المللی، و نیز طراحی همایش های بین المللی مشترک با مرکزیت مشهد و خراسان است.

حجت الاسلام علی خیاط، رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در این جلسه بیان داشت: مهمترین بخش و زمینه همکاری دانشگاه رضوی با پژوهشکده حج و زیارت، موضوع زیارت و بعد حج است.

وی افزود: در بخش زیارت که با توجه به جایگاه دانشگاه رضوی در مجموعه آستان قدس  در حال فعالیت هستیم و بحث حج نیز با نگاه فقهی در گروه علمی فقه دانشگاه موضوعیت دارد. و با توجه به وجود رشته های مرتبط با مسائل مسلمین و جامعه شناسی در حوزه علوم اجتماعی نیز بحث حج و زیارت زمینه کار دارد.

رییس دانشگاه رضوی بیان داشت: با کار کارشناسی و بررسی مسائل حوزه حج و زیارت، نظام مسائل اگر تولید شود و در بحث بین ادیانی نیز مورد بررسی قرار بگیرد، گروه علوم قرآن و حدیث در حوزه زیارت امکان همراهی و همکاری دارد.

وی افزود: گروه فقه در بخش مسائل زیارت، اقتصاد زیارت و مباحث دیگر در کنار گروه علوم اجتماعی با نگاه جامعه شناسی مشهد و مسائل زیارت از بُعد معرفتی یا اقتصادی اش نیز قابلیت همکاری با پژوهشکده حج و زیارت را دارند.

در پایان مقرر شد در چند جلسه به صورت موضوعی و ریز با حضور گروه های علوم قرآنی و حدیث، فقه و علوم اجتماعی زمینه های همکاری، بررسی دقیق شود و حاصل آن در جلسه دیگر در سطح ریاست هر دو نهاد علمی در چارچوب یک تفاهم اجرایی شود./933/

جواد رستمی
ارسال نظرات