سیره تبلیغی پیامبر اکرم؛ الگویی تمام عیار برای مبلغان
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی پیش ازظهر امروز در همایش «پیامبر رحمت، الگوی جهانی» که در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، با اشاره به «بایسته های تبلیغ دین در عصر حاضر براساس سبک تبلیغی پیامبر» گفت: کتاب در رابطه با پیامبرخدا(ص) حتی نسبت به جزئیات زندگی حضرت بسیار نوشته شده است.
وی برترین شاگرد مکتب پیامبر(ص) را امیرالمومنین(ع) برشمرد و ابراز کرد: حضرت امیرالمومنین(ع) نیز در نهج البلاغه در چندین خطبه از سیره پیامبر سخن فرموده اند از جمله اینکه حضرت(ص) به صورت گام به گام امام علی(ع) را آموزش می دانند و این درس بزرگی برای مبلغین راه هدایت است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه رشته سیره پیامبر(ص) در مقطع دکتری در جامعه المصطفی ارائه می شود، عنوان کرد: اگرچه امروز در مقطع دکتری سیره پیامبر تدریس می شود، اما هنوز جای کار بسیاری در شناساندن پیامبر به دنیا باقی مانده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان ویژگی های پیامبر(ص) در قرآن اظهار کرد: آنچه مانع پیشرفت و رشد و تکامل انسان بوده را پیامبر به اذن خداوند حرام کرده اند همچنین رسول خدا با خرافات و خرافه پرستی تا روز قیامت مخالفت و نهی کرده است.
وی ادامه داد: ایمان به پیامبر(ص) نباید همانند ایمان ثعلبه و آن کسی باشد که در روز غدیر با مخالفت خود موجب نابودی خود شد، ایمان به پیامبر باید در تمام ابعاد زندگی انسان جاری و ساری باشد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه با اشاره به وظیفه مهم مردم در مقابل پیامبر(ص) گفت: تبعیت، نصرت و یاری پیامبر خدا از جمله وظایف ما در مقابل پیامبر است که یاری به انحاء مختلف از جمله یاری با زبان، قلم و حتی زیارت نیز نوعی یاری رسول خدا است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان شیوه های دعوت رسول خدا ابراز کرد: رسول خاتم با سه روش حکمت و استدلال، موعضه حسنه و جدال احسن دعوت می کردند البته در جدال باید به دنبال حق بود نه اینکه طرف مقابل را زمین زد، نمونه کامل جدال غیر احسن مناظرات انتخابات بود.
وی با تشریح اصول حاکم بر تبلیغ پیامبر(ص) عنوان کرد: یکی از اصول تبلیغی پیامبر اصل نگاه مثبت بود، از این رو شما نیز در تبلیغ نگاهتان مثبت باشد؛ مگر رسول حاج رضایی متحول نشد؟ برخی در مدینه مهدورالدم بودند اما بالاخره در راه اسلام به شهادت رسیدند.
استاد حوزه و دانشگاه تبلیغ تدریجی و گام به گام را امری ضروری دانست و اظهار کرد: پیامبر تبلیغ و هدایت را گام به گام آغاز کردند و به این شیوه تأثیرگذاری داشتند لذا مبلغان در تبلیغ اولا اصل سهل گیری داشته باشند و به دنبال تغییر تدریجی و گام به گام باشید.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه اصلاح و مصلح گری مهم ترین ویژگی پیامبر بود، تصریح کرد: یک مبلغ نمونه ابتدا باید آسیب های منطقه را شناسایی کند و براساس آن به سخنرانی و برنامه هایش بپردازد، پیامبر نیز با توجه به شرایط منطقه و زمان خود به اصلاح باورها و پرداخت.
وی افزود: اصلاح رفتارها از دیگر برنامه های تبلیغی پیامبر در آن عصری بود که برای کوچکترین مسئله ای جنگ و نزاع های طولانی شکل می گرفت، اگر به سیره پیامبر نگاه بیندازیم تمام اصلاحات پیامبر با برنامه و گام به گام بوده است لذا مبلغین باید در تبلیغ به شیوه پیامبر(ص) عمل کنند.