دیدار و گفتگو وزیر خارجه کشورمن با بیماران پروانهای
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان امروز از خانه ایبی (بیماران پروانهای) بازدید و از نزدیک جویای احوال بیماران حاضر در این مرکز شد.
وزیر خارجه سپس در جمع خبرنگاران حاضر شد و در نشستی خبری که در محل خانه بیماران پروانهای برگزار کرد پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شد.
در ابتدا حجت الاسلام سید حمیدرضا هاشمی، مؤسس و مدیر خانه ایبی درباره شرایط بیماران پروانهای گفت: متأسفانه بیماری ایبی شناخته شده نبود؛ بعضی وزارتخانهها این بیماری را به رسمیت نمیشناختند. چندین سال تلاش شد تا اثبات کنیم این بیماری وجود دارد. سفرهای مختلفی را به استانها انجام دادیم.
بر اساس آمار، حدود 950 تا 1000 نفر از بیماران احصا شدند. این بیماران به یک پانسمان به نام میپلکس از کشور سوئد احتیاج دارند و قریب به صد کشور از این محصول استفاده میکنند. ما در چند سال گذشته از این محصولات استفاده میکردیم اما با خروج آمریکا از برجام 15 نفر از عزیزان من به خاطر نداشتن پانسمان از دنیا رفتند.
ما به عنوان یک سازمان مردمنهاد نامه نوشتیم که این پانسمان حق ماست. این شرکت سوئدی نامهای ارسال کرد مبنی بر اینکه شما تحریم هستید و نمیتوانیم پانسمان به شما تحویل دهیم. چرا عزیزان من نباید از این پانسمان استفاده کنند؟ در سالهای گذشته در کشورمان به صورت مستندسازی خوب کار نکردیم. ما از ایالات متحده شکایتهایی را در داخل و خارج صورت دادیم؛ ما انتظار داریم که این شکایتها توسط دستگاه قضا رسیدگی شود. از وزارت خارجه و دولت انقلابی انتظار داریم در این مورد کاری انجام دهند. ما از دولت انقلابی به مدیریت آقای رئیسی انتظار داریم به صحبتهای شده عمل کنند.
ما انتظار داریم که دستگاه خارجه با سفرای ما در کشورهای خارجی برای راه حل موضوع صحبت کنند. دستگاه خارجه میتواند در این امر موفق عمل کند و انشاءالله در بُعد تحریمها تلاشهایی صورت گیرد. من تحریمها را با گوشت و پوست حس کردهام. چرا کشورهای خارجی خصوصاً آمریکا سالهاست ظلم میکنند؟ امیدوارم اینان بتوانند روزی در تاریخ جواب بدهند که چه اتفاقاتی برای عزیزان ما افتاد.
وزارت خارجه اسامی مقامات و مؤسسات خارجی که به ترویج خشونت در ایران پرداختند را به لیست تروریستی میافزاید
در ادامه حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه در این نشست درباره تحریمها گفت: خیلی متأسف شدیم همه ما از آنچه که مشاهده و دریافت کردیم. سوئد متأسفانه از در اختیار گذاشتن چنین امکان دارویی سر باز میزند. این در حالی است که بارها مقامات آمریکایی و اروپایی ادعا میکنند که تحریمها شامل مباحث دارویی نیست. تحریمها امروز به ابزاری برای نقض سیستماتیک حقوق بشر تبدیل شده است.
این کشورها اشک تمساح ریختند برای یک دختر ایرانی که متأسفانه فوت شد و از احساس مردم ایران برای ایجاد آشوب استفاده کردند. ما تا ساعاتی دیگر در وزارت خارجه، اسامی نهادها و مؤسسات و مقامات خارجی که در چنین تحریمهایی نقش داشتند و همچنین مقامات و مؤسساتی که در روزهای گذشته اقدام به ترویج خشونت کردند را در لیست سیاه تروریستی وزارت خارجه اضافه خواهیم کرد. از نظر ایران این افراد و نهادها مصداق رفتار تروریستی داعش قلمداد میشوند و ایران حق خودش را در این باره حتماً ایفا خواهد کرد.
ما جزئیات را تا ساعات آینده اعلام میکنیم. به طور مشخص حداقل 4 نهاد و 15 مقام اروپایی و آمریکایی که هم در موضوع تحریمها و هم در ترویج خشونت در کشور نقش داشتند، در لیست سیاه تروریستی وزارت خارجه قرار خواهند گرفت.
وزیر خارجه پس از دیدار با بیماران پروانهای و شنیدن خواستههای آنان اظهار کرد: مسئله بیماران پروانهای برای ما بسیار مهم است و همه ظرفیتها را برای کاهش آلام و شرایط سخت آنان استفاده خواهیم کرد.
امیدوارم بتوانیم در این زمینه گامهای مؤثری را برداریم تا بخشی از آلام خانوادهها و بیماران عزیز کاهش پیدا کند. ما شبانهروزی در حال کار بر روی این مسئله هستیم و مطمئن هستم که جوانان ایرانی هم در این زمینه تلاشهایی خواهند کرد.
وی در خصوص اظهارات بورل گفت: من فقط میگویم آنچه که در اروپا و آمریکا از حقوق بشر یاد میشود تنها یک حرف بیشتر نیست.
انتهای پیام/؛