۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۳
کد خبر: ۷۲۲۲۲۲
معرفی کتاب؛

اقتصاد دفاع در دوران جدید

اقتصاد دفاع در دوران جدید
کتاب «اقتصاد دفاع در دوران جدید» تألیف حسین دری نوگورانی است که توسط انتشارات ساقی چاپ و منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب «اقتصاد دفاع در دوران جدید» تألیف حسین دری نوگورانی است که توسط انتشارات ساقی در 408 صفحه چاپ  و منتشر شده است.

این کتاب در هشت فصل با عناوینی همچون «کلیاتی درباره اقتصاد دفاع»، «پیشینه علم اقتصاد دفاع»، «روند و ترکیب هزینه های نظامی در جهان و ایران»، «پی آمدهای اقتصادی هزینه های نظامی»، «تخصیص بهینه منابع در درون بخش دفاع: برخی تکنیک های تخصیص منابع و بودجه بندی در درون بخش دفاع»، «بازار نیروی کار نظامی»، «بازار تجهیزات نظامی» و «اقتصاد بسیج ملی» است.

کتاب «اقتصاد دفاع در دوران جدید»، حاصل یک فعالیت تحقیقاتی است که در سال های گذشته در دانشگاه امام حسین (ع) صورت گرفته، و با در دسترس قرار گرفتن برخی آمارهای جدید، در زمینه تحلیل های مقداری بهنگام شده است.

در فصل اول این کتاب، به کلیاتی درباره اقتصاد دفاع پرداخته شده است و ماهیت این علم به گونه ای مقایسه ای و همچنین برخی مباحث روش شناختی مطرح شده است. فصل دوم ، پیشینه اقتصاد دفاع از سده های گذشته، به ویژه در فضایی که امروز به صورت یک اصطلاح کاربرد عمومی یافته است (دنیای غرب)، مرور می شود. فصل سوم به روند و ترکیب هزینه های نظامی در سطح جهانی و همچنین ایران در چند دهه اخیر اختصاص دارد.

فصل چهارم پی آمدهای مختلف هزینه های نظامی در فرایند و چارچوب بودجه دولت و پس انداز و سرمایه گذاری و تأثیر بر رشد و ظرفیت جذب، همچنین بر هزینه های اجتماعی و بخش خارجی و توسعه اقتصادی و آثار جانبی و باقی مانده را به صورت مبنایی تحلیل کرده و سرانجام برخی الگوهای برآوردکننده این آثار را موضوع بحث قرار داده است. پس از نگرشی عمدتا برون بخشی، به فصل پنجم برای تحلیل تخصیص بهینه منابع در درون بخش دفاع پرداخته شده است و برخی تکنیک های تخصیص منابع و بودجه بندی در درون بخش دفاع را با تمرکز بر تحلیل هزینه، اثربخشی و فرایند تحلیلی سلسله مراتبی و منطق فازی به عنوان رویکردی شهودی به چاره جویی نااطمینانی معرفی شده است.

برای تحلیل بازار دفاعی، به آگاهی از وضعیت و رفتار دو بازار اصلی دفاعی، یعنی بازار نیروی کار و بازار سرمایه و تجهیزات دفاعی نیاز است، به همین جهت در فصل ششم، بازار نیروی کار نظامی مطرح شده است و علاوه بر مبانی نظری، تقاضا و عرضه و فضای در کنار یکدیگر قرار گرفتن این دو عنصر اصلی سازوکار بازار در قلمرو نیروی کار نظامی را مرور می کند.

فصل هفتم، فصل تحلیل بازار تجهیزات نظامی است که در آن، ضمن ارائه برخی توابع ریاضی ذی ربط، ویژگی ها و جانب تقاضا و عرضه در تدارک نیازمندی های تجهیزاتی دفاعی بحث شده است. در آخرین فصل که فصل هشتم است به اقتصاد بسیج ملی توجه شده است و علاوه بر معرفی ماهیت و اصول و ویژگی های اصلی بسیج ملی امکانات، که قلمرویی به مراتب وسیع تر از نیروی مقاومت بسیج و سازمان بسیج است و ارائه نحوه تحلیل اقتصادی آن، مروری بر بسیج در جمهوری اسلامی ایران و ملاحظاتی برای برنامه ریزی آن بیان شود.

ارسال نظرات