۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰
کد خبر: ۷۲۶۸۷۳
کتاب‌نما؛

کتاب منطق سیاست خارجی امامین انقلاب منتشر شد

کتاب منطق سیاست خارجی امامین انقلاب منتشر شد
کتاب «منطق سیاست خارجی امامین انقلاب» که از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام منتشر شده، به دنبال تحصیل و درک سیره امامین انقلاب در راهبری انقلاب در عرصه سیاست خارجی است.

به گزارش گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، کتاب «منطق سیاست خارجی امامین انقلاب» برگرفته از پنج جلسه از ارائه‌های حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی موسوی در حوزه دانشجویی دانشگاه شریف در درس سیره رهبران در سال 1396-1395 و نیز 6 جلسه ارائه ایشان در یکی از مؤسسات حوزوی در قم است.

این اثر با تدوین حمیدرضا باقری و از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام منتشر شده و آنچه در مباحث آن بررسی می‌شود، تحصیل و درک سیره امامین انقلاب در راهبری انقلاب در عرصه سیاست خارجی است؛ اینکه چطور انقلاب و کشور را در این عرصه راهبری می‌کنند، چطور در فراز و نشیب‌های پیش آمده چاره‌جویی دارند و این حرکت عظیم انسانی، اجتماعی و سیاسی را پیش می‌برند.

مؤلف این کتاب به دنبال شناخت سیره امامین انقلاب به عنوان آخرین تجربه علمی، عملی، عینی و بالاترین دارایی شیعه است تا بتواند نسبت خود را با آن مشخص کند و بداند آیا نسبت موافق و همراه با آن دارد یا مخالف یا در مواردی همراه است و در مواردی خیر؟ در هر صورت آنچه برای مؤلف مهم و غرض اصلی است، شناخت سیره است.

حجت الاسلام موسوی برای رسیدن به منطق رهبری از انتهای ماجرا شروع می‌کند، یعنی ابتدا گزارش منطق رهبری را بیان و سپس با تطبیق بر مباحث تاریخی از بررسی عینی ماجراهای تاریخی به فهم و استخراج منطق رهبری دست می‌یابد.

وی برای تحصیل منطق رفتاری رهبری و برای آنکه بتواند در صحنه اقدام و عمل مباحث عمیق تئوریک را به صورت عینی و عملی حتی در جزئیات متوجه شود و بکار گیرد، مباحث خود را از بررسی الگوهای عینی آغاز کرده است؛ چراکه درک امور عینی و جزئی بسیار آسان‌تر از امور عقلی و کلی است و تطبیق امور معرفتی بر امور عینی و گزاره‌های خارجی سبب درک و الگوگیری آسان‌تر آنها می‌شود.    

در بخشی از مقدمه اثر می‌خوانیم: حرکت اهل بیت علیهم‌السلام در فراز و نشیب‌های مختلف تاریخ به دنبال تحقق یک طرح واحد است، طرحی که یک انسان 250 ساله با توجه به شرایط و مقتضیات زمانی الگوهای مختلفی برای پیش‌برد آن اتخاذ می‌کند و حرکت امامین انقلاب نیز در امتداد آن در بستر تکرارهای تاریخ است؛ حرکتی که به دنبال پیش‌برد و تحقق غایات همان طرح می‌باشد، طرحی که با شناخت الگوهای رفتاری آن در بستر زمان می‌توانیم الگوی رفتاری امروز خود را به خوبی یافته و متناسب با آن رفتار خود را سامان دهیم.

«اگرچه شناخت تاریخ و سیره اهل بیت علیهم‌السلام به عنوان یک کار اجتهادی و دقیق کاری نسبتا سخت، تخصصی و از حوصله مباحث این کتاب خارج است، اما شناخت سیره امامین انقلاب در بستر تاریخ معاصر که اقتباس شده و الگوگرفته از همان طرح و در امتداد آن است راهنمای خوب برای شناخت طرح کلان اهل بیت علیهم‌السلام و بایسته‌های تکلیف امروز است».

این مجموعه در 3 فصل تألیف شده است؛ فصل اول به وقایع سال‌های 1360 تا 1376 در دولت پنجم و ششم (آقای هاشمی – کارگزاران سازندگی) می‌پردازد، فصل دوم شامل اتفاقات سال‌های 1376 تا 1384 دولت هفتم و هشتم (آقای خاتمی – اصلاحات سیاسی) است و فصل سوم به بررسی جریانات سال‌های 1384 تا 1398 دولت نهم و دهم (آقای احمدی نژاد – اصول‌گرایی و مکتب بهار) و (آقای روحانی – اعتدال) اختصاص دارد.

کتاب «منطق سیاست خارجی امامین انقلاب» تألیف حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی موسوی و تدوین حمیدرضا باقری در قطع وزیری، 153 صفحه و شمارگان 1000 نسخه از سوی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام منتشر شده است.

 

کتاب منطق سیاست خارجی امامین انقلاب

ارسال نظرات