۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
کد خبر: ۷۲۸۹۶۱
حجت الاسلام تراشیون:

خانواده سکوی پرش برای بندگی خداست

خانواده سکوی پرش برای بندگی خداست
حجت الاسلام تراشیون با اشاره به برخی از شاخصه های خانواده های موفق، خانواده را محل رشد و ارتقای انسان به سوی ذات اقدس الهی دانست.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌ تراشیون، در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به برخی از شاخصه های خانواده های موفق، خانواده را محل رشد و ارتقای انسان به سوی ذات اقدس الهی دانست و ابرازداشت: محیط خانواده می‌تواند سکوی پرش برای بندگی خداوند متعال باشد.

وی زمینه سازی برای گسترش مهر و محبت اهل بیت علیهم السلام در محیط خانه را از مهمترین ویژگی های خانواده موفق اسلامی برشمرد و در ادامه به برخی از فضایل امیر المومنین علی علیه السلام اشاره کرد و ابراز داشت: پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله در روایتی امیرالمومنین علی علیه السلام را به سوره توحید که از پرفضیلت ترین سور قرآنی است، تشبیه نموده اند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که در مبانی اسلامی ختم سه مرتبه سوره توحید، به منزله تلاوت تمام قرآن کریم است، خاطرنشان کرد: ممارست بر خواندن سوره توحید توسط سعد بن معاذ باعث گردید تا در تشییع جنازه وی، رسول الله(ص) به همراه تعداد بی‌شماری از ملائکه الهی حضور یافتند.

وی ضمن اشاره به روایتی از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله گفت: رسول الله صلی الله علیه و آله می فرمایند؛ یا علی هرکس تورا با قلبش دوست بدارد ثواب یک سوم ایمان آوردگان در نامه عملش ثبت می شود. محبت قلبی محبتی است که بین ما و خدا و بین خودمان و وجدانمان می توان به راحتی ان را تشخیص داد.

حجت‌الاسلام‌ تراشیون با تأکید بر این که اگر یاد و نام امیرالمومنین علی علیه السلام از همان دوران کودکی زیاد برده شود، جولان سیر محبت در محیط تربیتی خانواده و در وجود تک تک اعضای خانه جریان پیدا خواهد کرد، اظهار داشت: ممارست در بیان یاد و نام و خوبی ها و فضائل منجر به محبت قلبی می شود. پدر و مادر باید دوستی خود با اهل بیت علیهم السلام به ویژه امام علی علیه السلام را ابراز نموده، فضای خانه را در ایام اهل بیت علیهم السلام آکنده به نام و یاد ایشان نمایند.

وی با بیان این که جشن در اعیاد اهل بیت علیهم السلام باید نمود وافری در محیط خانه و خانواده داشته باشد، ابراز داشت: دشمنان اسلام از دیرباز و در بزنگاهای حساس دست به دامان جنگ پیچیده شناختی می شدند؛ به گونه ای که عمروعاص با تمسک به حیله های مختلف به گونه‌ای به مسلمانان القا کرده بود که بعد از شهادت مولی الموحدین علی علیه السلام در محراب نماز، عده‌ای تعجب می‌کردند که مگر علی نماز می‌خواند!

سخنران محفل معارفی حرم مطهر افزود: تا دنیا دنیاست، تقابل حق و باطل وجود دارد و دشمنان همواره در گستره تاریخ نقاط قوت جبهه حق را هدف قرار می دادند؛ روزگاری علی(ع) روزی امام حسین(ع) و در برهه ای امام زمان(عج) و در مواقعی در زمان غیبت ولی فقیه را هدف قرار می دهد تا بتواند با ارکان اصلی جبهه حق مقابله نماید.

وی با تأکید بر این که برای مقابله با توطئه‌های شوم دشمنان، باید محبت و دوستی با ارکان اصلی جبهه حق را تقویت نماییم، اظهار داشت: در محیط خانه باید نام امیرالمومنین علی علیه السلام را بلند بیان کنیم تا فرزندان شاهد عمق محبت پدر و مادر نسبت به اهل بیت علیهم السلام باشند. بیان محبت ها تاثیرات بسزایی بر تعمیق تربیت دینی فرزندان دارد.

حجت‌الاسلام‌ تراشیون در ادامه ضمن اشاره به روایتی از سیره نبوی در تاکید بر ارزشمندی حب علی علیه السلام، با بیان این که محب امیر المومنین علیه السلام اگر تشنه و گرسنه از دنیا برود، قبل از این که روی او پوشیده شود، از اطعمه و اشربه بهشتی تناول خواهد کرد، اظهار داشت: مردی که در جرگه با ایمان‌هاست و اهل نماز و روزه است و خود را مسلمان می‌داند، باید خود را آراسته به غیرت دینی نماید.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت غیرت را به برجک هایی برای صیانت از حریم الهی تشبیه کرد و اظهار داشت: غیرت مراقبت از حلال و حرام الهی است؛ بر اساس روایات اسلامی مرد باید غیور و زن غیرت پذیر باشد.

وی با تاکید بر این که حجاب موضوع خدایی است که باید از آن صیانت نمود، تصریح کرد: کسی که مقابل حجاب می ایستد مقابل خدا و کلام الله می ایستد؛ بر اساس مبانی دینی گناه تعمدی و عمدی جنگ با خداوند متعال است؛ لذا هرگناهی که برای فرار از فرمان الهی دنبال شود، جنگ با خداوند است و اگر گناهی کوچک شمرده شود، آثار به مراتب شدیدتری در برداشته، نفس کوچک شمردن گناه خود گناهی بزرگ است.

حجت‌الاسلام‌ تراشیون در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به روایت «انظر الی وجه علیّ عباده» به فرازهایی از فضائل و آثار محبت به امیرالمومنین علی علیه السلام اشاره کرد و اذعان داشت: وجود مبارک مولی الموحدین علی علیه السلام با فطرت انسان سازگار است؛ اگر ظرف وجودی فرزندانمان از خوبی ها پرنشود، بدی و پلیدی‌ها جولان خواهد داد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تصریح کرد: تربیت فرزندان بر محور محبت بر محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله از وظایف پدر و مادر نسبت به فرزندان است؛ وجود فرزندان باید سرشار از محبت به اهل بیت علیهم السلام باشد.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲
امام صادق عليه السلام:

منْ سَعَادَةِ الرَّجُلِ أَنْ يَكُونَ القَيِّمَ عَلَى عِيَالِهِ
از نيك بختى مَرد، اين است كه تكيه گاه خانواده اش باشد

الکافی جلد4 صفحه13
1
0