۲۷ دی ۱۳۸۸ - ۰۹:۰۴
کد خبر: ۷۳۱۰۰
استاد علوم سیاسی:

نمی توان قدرت مرجعیت شیعه را در عراق انکار کرد

خبرگزاری رسا ـ استاد علوم سیاسی دانشگاه تبریز گفت: شیعیان در طول تاریخ‌ در عرصه های گوناگون سیاسی، اجتماعی و علمی، برترین جریان در عراق بودند.
حرم حضرت علي(ع)
 
وحید رشادت، استاد علوم سیاسی دانشگاه تبریز، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با اشاره به جنایات رژیم بعث علیه روحانیت شیعه در عراق، به تحلیل وضعیت دشمنی ها علیه عالمان شیعه پرداخت.

وی با بیان این‌که رژیم بعث عراق در مدت حاکمیت خود، شدیدترین جنایات را علیه شیعیان اعمال داشته است، ابراز داشت: این مسأله بیشتر از همه به واسطه روح سازش ناپذیر و پویای تشیع علیه ظلم و ستم بوده است.

وی تاریخچه قدرت شیعیان در عراق را یادآور شد و افزود: شیعیان در طول تاریخ قدرت نخست عراق به حساب می آمدند و در عرصه های گوناگون سیاسی، اجتماعی و علمی برترین گروه در عراق بوده‌اند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه‌ تبریز تصریح کرد: حوزه علمیه نجف و نیز استقرار شیعیان در گلوگاه‌های مرزی و دریایی، تشیع عراق را در جایگاهی قرار داده بود که به عنوان یک قدرت بلامنازع در این کشور و نیز کشورهای منطقه مطرح بودند.

رشادت قتل عام صدها هزار عراقی و شکنجه و اخراج ‌شیعیان ‌را از ‌اقدامات پلید صدام برشمرد و اظهار داشت: صدام با مشاهده عدم سازش ناپذیری تشیع اقدام به حذف نرم از قبیل اخراج و تبعید به علت تابعیت ایرانی در یک مرحله و حذف خشونت بار در مرحله دیگر کرد.

وی قیام های بزرگ شیعیان علیه صدام و موفقیت نسبی آنان را نشانگر قدرت مرجعیت شیعه دانست و تصریح کرد: شیعیان پس از شکست صدام در جنگ کویت قیام بزرگی را ترتیب دادند که با خیانت آمریکا و حمایت مستقیم از صدام منجر به شهادت ده‌ها هزار شیعه در مناطق شیعه‌نشین شد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه‌های تبریز گفت: جنایات رژیم بعث عراق نسبت به شیعیان نیازمند معرفی بیشتر از سوی رسانه‌ها و تاریخ نگاران است؛ چون اوراق بسیاری از جنایات صدام علیه شیعیان هنوز ناخوانده مانده است./935/ت302/ الف
 
ارسال نظرات