مجموعه «مستند تلویزیونی نبراس» سیری در تاریخ حوزههای علمیه
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، مستند تلویزیونی نبراس سیری در تاریخ حوزه های علمیه از گذشته تا به حال به مناسبت صد سالگی حوزهی علمیه قم به تهیه کنندگی سیدشهاب لاجوردی است که در این برنامه برای اولین بار فیلم گوشه هایی از تدریس بحث غنای رهبر انقلاب نشان داده میشود.
نبراس به معنای چراغ هدایت است و این مستند به دنبال این بوده تا به مناسبت گرامیداشت یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم، هدایتگری علمای شیعه را در عصر غیبت حضرت ولی عصر (عج) نسبت به جامعه شیعه برای مخاطبان بیان کند؛ و روشن کند واقعاً کارکرد و نقش علما به عنوان جانشینان انبیا و ائمه ع در ارتباط با مردم چه بوده و اکنون به چه صورت است و برای حفظ این جایگاه چه باید کرد.
در این مستند ۱۴ قسمتی که تولید آن یکسال طول کشیده طی ۶ قسمت به جریانشناسی فعالیتها، خدمات و اقدامات علمای شیعه در عرصه تعلیم و تربیت، خدمات اجتماعی، سیره اقتصادی و سیره سیاسی آنان از عصر غیبت تا پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته و سپس به آسیبشناسی این فعالیتها در عصر حاضر وارد شده و با توجه به آن پیشنهادات اصلاحی را مطرح کرده است.
به تناسب بحث از سیره سیاسی علما، طی دو قسمت به بررسی فرازهایی از منشور روحانیت حضرت امام خمینی(ره) و گوشههایی از خون دلی که آن امام عزیز خوردند را بازگو و شرح داده است.
از آنجا که ایشان تأکید فراوانی بر مسئله فقه حکومتی داشتند، طی ۶ قسمت گفتگوهایی با کارشناسان و اساتید این حوزه داشته و به این مباحث پرداخته است:
مفهومشناسی فقه حکومتی
بررسی داستان فقه حکومتی در ایران
فقه حکومتی و مصلحت
فقه حکومتی و قانون
فقه حکومتی و غنا و موسیقی.