پاسخ به نیاز فکری و معرفتی نظام از محور های تحولی حوزه علمیه است
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی در گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با موضوع «نظم جهانی در حال ظهور، نقشآفرینی جمهوری اسلامی ایران» ضمن تجلیل از تلاشهای ارزنده وزارت امور خارجه، به نقش تاریخی حوزههای علمیه اشاره کرد و نهاد حوزه علمیه را در طول تاریخ نهادی موثر، ارزشمند، علمی و جریانساز دانست.
مدیر حوزههای علمیه کشور در ادامه با اشاره به تحولات حوزه علمیه قم در یکصد سال اخیر که حوزه علمیه نوین قم را نمایندگی میکند، اظهار کرد: در روزگار اختناق رضاخانی و صعوبات داخلی و خارجی کشور، حوزه علمیه نوین قم تحولات جدید فعالیت خود را در سختترین شرایط دینی پایهریزی کرد.
وی در ادامه تاسیس و فعالیت علمیه قم را نقطه عطفی در مناسبات دینی عرصه بین الملل دانست و گفت: حوزه علمیه قم در خلال یکصد سال اخیر خود را از مقام بازتأسیس به مهمترین حوزههای علمی و دینی جها ازن تبدیل کرد و در چهل سالگی تأسیس حوزه قم، حرکت شکوهمند انقلاب اسلامی با قیام تاریخی حضرت امام خمینی (ره) آغاز گردید و این حوزه تاریخی توانست گفتمان تمدنی و فراگیر اسلام ناب را به بشریت عرضه کند و نقطه عطفی در مناسبات دینی عرصه بینالملل گردید.
آیت الله اعرافی سپس به برخی از تحولات حوزههای علمیه پس از انقلاب اسلامی پرداخت و توسعه مرزهای دانش و طراحی درختواره جدید رشتههای حوزه در کنار ورود به عرصه پاسخگویی به نیازهای فکری، معرفتی و روحی جامعه و نظام اسلامی را از محورهای تحولی حوزههای علمیه برشمرد.
وی توجه به عرصههای بینالمللی را از مهمترین تحولات حوزههای علمیه در سالهای پس از انقلاب معرفی کرد و در ادامه توصیههایی به سفیران و رؤسای نمایندگیهای ارائه کرد و گفت: ظرفیت زبان فارسی در عرصه بینالملل مورد توجه جدی قرار بگیرد؛ از ظرفیت علمی و محتوایی حوزههای علمیه در گفتگوها و تعاملات دینی و مذهبی استفاده شود.
مدیر حوزه های علمیه کشور ظرفیت زباندانان و کارشناسان حوزوی را در دیپلماسی علمی، اسلامی و دینی موثر دانست و اظهار کرد: حوزه علمیه آمادگی دارد در تکمیل نقشآفرینی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل، هم ظرفیتهای محتوایی و هم انسانی خود را به میدان آورد.
در پایان این نشست آیت الله اعرافی به پرسشهای سفراء و رؤسای نمایندگیها پاسخ داد.