رونمایی از آثار جدید مرکز فقهی ائمه اطهار
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار، از آثار جدید انتشاریافته در اردیبهشتماه امسال خود، رونمایی کرد.
حجت الاسلام اکبری شاهرودی مدیر دفتر انتشارات این مرکز با بیان این خبر، گفت: این مرکز عظیم تخصصی، با تمرکز بر محور پژوهشهای فقهی معاصر و کاربردی، توانسته است خدمات بزرگی به عرصه تحقیقات بنیادین و مورد نیاز نهادهای مختلف تقنینی و اجرایی ارایه دهد.
وی در ادامه به معرفی اجمالی آثار تازه منتشر شده مرکز فقهی پرداخت و افزود: اولین اثر، تقریرات درس آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی به زبان عربی با موضوع مقاصد الشریعة و عنوان «اطلالة علی مقاصد الشریعة» است که در درس خارج اصول وی در سال 1400 بیان شد. این اثر در یک مقدّمه و پنج فصل تنظیم شده و در آن، به بیان تعاریف مقاصد الشریعة و ادوار مختلفی که این موضوع بین اهل سنّت مطرح و سایر جوانب بحث پرداخته شده و در پایان، اشکالاتی بر استفاده از مقاصد الشریعة وارد و آن را در بوته نقد و بررسی قرار داده است.
مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار گفت: اثر ارزشمند بعدی، «فقهپژوهی پزشکی» است که توسط حجج اسلام دکتر قاسمی و حامد میرزاخان گردآوری شده است. در این کتاب، متن کامل نشستهای علمی در موضوعات فقه پزشکی، مانند تلقیح مصنوعی، واکاوی فقهی تزریق واکسن کرونا، بررسی فقهی نسب و آثار آن در باروری مصنوعی، ابعاد فقهی حقوقی مرگ مغزی، جریان مذاق شریعت در فقه پزشکی، چالشهای اهدای جنین، چالش¬های فقهی حقوقی مسئولیت مدنی پزشکان، تغییر جنسیت، مراحل جنین از منظر اسلام و پزشکی، و سقط جنین میباشد که اساتید برجسته حوزه علمیه و نیز متخصصان حوزه پزشکی و حقوقی به بسط دیدگاههای تخصصی خویش در این حوزهها پرداخته و در هر زمینه، یافتههای خویش را ارائه کردهاند.
وی بیان کرد: کتاب ارزشمند بعدی، با عنوان «مسایل نوین پزشکی» مجموعه مقالاتی است که توسط پژوهشگران و متخصصان عرصه فقه پزشکیِ این مرکز، نوشته شده و در فصلنامههای دارای رتبه علمی به زیور نشر آراسته شدهاند؛ مقالاتی همچون «فقه پزشکی؛ چیستی، چرایی و چگونگی»، «حکم درمان بیمار با عدم تمکن مالی»، «هیپنوتیزمدرمانی در فقه امامیه»، «واکاوی فقهی ضمان پزشک در برداشت اعضا»، «تغیییر جنسیت و مسائل فراروی آن»، «تعیین نسب مادری نوزاد در ترمیم ژنتیکی زیگوت و تخمک»، «کاوش فقهی در مالکیت مادر بر سلولهای بنیادی خون بند ناف» و «واکاوی تعارض قاعدۀ لعان با نتایج آزمایش DNA».
استاد سطوح عالی حوزههای علمیه در پایان گفت: آخرین اثری که به تازگی روانه بازار نشر شده است، متعلق به گروه فقه قرآن و حدیث مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) است که توسط نویسنده و پژوهشگر محترم سرکار خانم یوسفی غروی با عنوان «ارزیابی گزاره دعوت مخفیانۀ پیامبر (ص) با رویکرد قرآنبنیان» در چهار بخش و هشت فصل، پاسخگوی پرسشهایی نظیر: «آیا نظریۀ مخفیانه بودن دعوت نبوی در طول سه سال نخست نزول قرآن - چنانکه مشهور است- همواره مورد تأیید تاریخنگاران متقدم و متأخر بوده است؟»؛ «آیا سیر دعوت نبوی را میتوان از قراین درونمتنی قرآن دریافت کرد؟»؛ «آیا این گزارۀ تاریخی از دیدگاهِ قطعیترین و بیشائبهترین منبع دینی و تاریخی مسلمانان یعنی خود قرآن نیز، تأیید میشود؟» شده است.
لازم به ذکر است که اساتید حوزه و دانشگاه و پژوهشگران و محققان ارجمند میتوانند جهت تهیه این آثار به مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در قم یا نمایشگاه و فروشگاه «بوستان کتاب» و نیز فروشگاه «دلیل ما» در مجتمع ناشران مراجعه نمایند.