۰۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۱
کد خبر: ۷۴۰۶۰۶
به همت مؤسسه بوستان کتاب؛

چاپ هفتم کتاب برگزیده «الفائق فی الاصول» منتشر شد + لینک

چاپ هفتم کتاب برگزیده «الفائق فی الاصول» منتشر شد + لینک
چاپ هفتم کتاب برگزیده «الفائق فی الاصول» اثر مرتضوی به کوشش زارع و محمدی در ۱۷۶ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب برگزیده «الفائق فی الاصول» اثر سیدمحسن مرتضوی به کوشش ابوذر زارع و محمدعلی محمدی در ۱۷۶ صفحه به همت انتشارات مؤسسه بوستان کتاب در چاپ هفتم در اختیار علاقمندان  دروس سطح عالی حوزه علیمه قرار گرفت.

اثر حاضر برگزیده درس‌های الفائق است که توسط نویسنده در سطوح عالی حوزه علمیه قم تدریس شده است. این کتاب ناظر به قواعد و مسائل اصولی تأثیرگذار در فقه معاصر سامان یافته و به صورت خلاصه و با بیانی شیوا و روان همراه با نمودار و دسته‌بندی مطالب و پرسش‌های مرتبط با هر فصل برای استفاده طلاب و دانش پژوهان جمع آوری شده است.

چاپ هفتم کتاب برگزیده «الفائق فی الاصول» منتشر شد + لینک

ساختار اثر

این کتاب در پنج بخش تألیف شده است؛ بخش اول از این کتاب با عنوان «سیره عقلاییه» مشتمل بر شش فصل است. فصل اول از این بخش با عنوان اقسام سیره عقلاییه و ملاک حجیت آنها، فصل دوم با عنوان «ادله حجیت سیره عقلاییه» و سومین فصل با عنوان «طرق احراز سیره و عدم ردع» به نگارش درآمده است. چهارمین فصل با عنوان «شرایط دلیل رادع از لحاظ کیفیت و کمیت»، فصل پنجم با عنوان «بررسی ادله نافی حجیت سیره عقلاییه» و ششمین و آخرین فصل از این بخش با عنوان «مفاد و محدوده ادله امضا» به رشته تحریر درآمده است.

دومین بخش از این کتاب با عنوان «سیره متشرعه» تأليف شده که در آن تعریف سیره متشرعه و دلایل حجیت سیره متشرعه تبیین شده و حجیت سیره متشرعه مستحدثه و حجیت ارتکاز متشرعه بررسی شده است و نویسنده در بخش سوم با عنوان «قاعده "لو کان لبان"» به بیان توضیح قاعده و موارد جریان قاعده پرداخته و مراد از اشتهار و ظهور و حجیت قاعده را مورد تأکید قرار داده است،«تمسک به اطلاقات و عمومات در موضوعات مستحدثه» عنوان چهارمین بخش از کتاب مذکور است که عناوین فصول آن عبارتند از: تمسک به اطلاق لفظی و اطلاق مقامی، تمسک به عموم وضعی و استدلال به طوایف سه گانه روایات.

پنجمین و آخرین بخش از کتاب حاضر با عنوان «موجبات تعدی حکم از یک موضوع به موضوع دیگر» مشتمل بر هفت فصل است. فصل اول از این بخش با عنوان «القاء خصوصیت»، فصل دوم «تنقیح مناط» و فصل سوم با عنوان «اولویت» به رشته تحریر درآمده‌ است. فصل بعدی با عنوان «مناسبت حکم و موضوع»، فصل پنجم با عنوان «مذاق شریعت» و ششمین فصل با عنوان «مقاصد الشریعه» نگاشته شده و «قیاس» عنوان هفتمین و آخرین فصل از این بخش است.

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس اینجا مراجعه کنند.

ارسال نظرات