۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۴
کد خبر: ۷۴۲۶۶۷
حجت الاسلام کلباسی:

درک شیرینی‌های عبادت و بندگی در گرو توجه توأمان به علوم عقلی و عرفان است

درک شیرینی‌های عبادت و بندگی در گرو توجه توأمان به علوم عقلی و عرفان است
استاد حوزه ضمن تأکید بر اهمیت توامان علوم عقلی و عرفان برای درک شیرینی های عبادت و بندگی، تصریح کرد: حکمت و عرفان در مکتب اهل بیت(ع) عرفان حقیقی و سلوک الی الله است.

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد کلباسی امروز در مراسم دومین سالگرد و آئین نکوداشت مقام علمی و معنوی علامه حسن زاده آملی ضمن تأکید بر اهمیت کسب جرعه ای از دریای معرفت علما به ویژه آیت الله حسن زاده آملی، به تاریخ حوزه اصفهان و دوران طلایی حکمت و عرفان در آن اشاره کرد.

این استاد حوزه تصریح کرد: در حوزه اصفهان استادان بزرگ و شخصیت های برجسته ای از جمله آقا محمد بیدآبادی، بودند که علاوه بر اجتهاد و مرجعیت دینی، در حکمت و عرفان درخشیدند و شاگردانی پرورش دادند.

حجت الاسلام کلباسی بر لزوم بازشناسی شخصیت آقا محمد بیدآبادی به عنوان احیاگر حکمت اسلامی تصریح کرد و گفت: در ذیل چتر این بزرگان با شخصیت های ممتاز حکمت و عرفان همچون مرحوم آقاخان کاشی، مرحوم جهانگیر خان قشقایی و حاج آقا رحیم ارباب، آشنا می شویم.

وی با بیان این که آیت الله العظمی شیخ محمد رضا کلباسی آنچه در فلسفه و عرفان داشت، مرهون شاگردی بزرگانی همچون آخوند کاشی و جهانگیرخان بوده است، یادآور شد: در دورانی نه چندان دور حوزه اصفهان از حیث حکمت و عرفان بسیار قوی بود؛ امیدواریم این تلائلو، روشنایی و جلوه‌گری عرفان در اصفهان احیا و مطرح شود.

استاد حوزه ضمن اشاره بر اهمیت توامان علوم عقلی و عرفان برای درک شیرینی های عبادت و بندگی، تصریح کرد: حکمت و عرفان در مکتب اهل بیت علیهم السلام، عرفان حقیقی و سلوک الی الله است.

حجت الاسلام کلباسی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به روایتی از امام صادق علیه السلام درس حکمت یابی و معرفت را مهم ارزیابی کرد و با تأکید بر این که حقیقت توحید در چهار کلمه سبحان الله، والحمد لله، ولا إله إلا الله، والله أكبر خلاصه شده است، اظهار داشت: این که در حدیث شبلی و در بیان امام سجاد علیه السلام پیرامون اسرار حج و آثار احکام حج بیان شده، حاکی از این است که حکمت و عرفان در دین ما جایگاه ویژه‌ای داشته و دارد.

ارسال نظرات