کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور نگرانکننده است
وی تصریح کرد: با توجه به آمارهای موجود ایران بعد از رسیدن به جمعیت ۹۰ میلیون نفر روند شروع به کاهش خواهد کرد و باید به ضرورت چارهای برای رفع این مشکل اندیشید که این امر مستلزم توجه همه بخشها به این موضوع است.
این مسئول با بیان اینکه در بررسی روند جمعیتی نرخ باروری نیز بهشدت کاهش پیدا کرده است، گفت: استانهای گیلان، مازندران، البرز، مرکزی و سمنان پایینترین نرخ باروری کشور را ثبت کرده و این آمارها در طول تاریخ ایران بیسابقه است.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور به وضعیت سطح جانشینی در کشور اشاره کرد و یادآور شد: نرخ باروری به ۱.۶ فرزند رسیده و به سریعترین حالت به این نرخ رسیدهایم که جای تامل دارد و نظام مدیریت و برنامهریزی از وضعیت جامانده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه روند فعلی جامعه را به سرعت به سمت سالمندی سوق میدهد، افزود: ۱۲ درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهد ولی برای ۲۵ سال آینده این رقم به بیش از ۳۰ درصد میرسد که مهمترین پیامد آن در حوزه اقتصاد خود را نشان خواهد داد و قطعا رکود اقتصادی را شاهد بوده و از نظر نیروی کار نیز با مشکل مواجه خواهیم شد.
قاسمی با بیان اینکه با سالمند شدن جامعه فشار روی شبکه بهداشت و درمان منهدمکننده خواهد بود، گفت: با بررسی وضعیت و افزایش تعداد سالمندان فشار بر روی سازمانهای بیمه بسیار افزایش یافته و قطعا مشکلات جدی را به همراه خواهد داشت.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور به آمارهای نگرانکننده در بخش سقط جنین نیز اشاره کرد و یادآور شد: ۹۵ درصد از سقط جنینها عنوان جنایی دارد یعنی طرفین خودخواسته اقدام به سقط کردهاند که در این بخش باید تلاش بیشتری انجام شود چرا که آمار بسیار بالا است.