ازدواج یکی از تصمیمهای مهم هر فرد در زندگی است؛ تصمیمی سخت و پراسترس و البته پر هزینه در این روزگار. فراهم کردن حداقلهایی برای آغاز یک زندگی مشترک، چیزی کمتر از رد شدن از هفتخوان رستم ندارد.
رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان با اشاره به وقوع سالانه ۵۰۰هزار مورد سقط جنین در کشور تأکید کرد: سقط جنین دیگر از مرحله مافیا عبور کرده و به یک صنعت تبدیل شده است.
بر اساس اعلام مسئولان دولتی، حدود ۴۵۰ هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج هستند. از طرف دیگر بانک مرکزی اعلام کرده که برای پایان صف این تسهیلات حدود ۱۹۰ همت منابع جدید نیاز است. دولت و مجلس چه تدابیری برای این مسئله اندیشیدهاند؟
دلاوری با اشاره به اینکه با اجرای کامل قانون جوانی جمعیت فاصله داریم، گفت: برای خروج از این بحران، همه مسؤولان و مدیران باید دغدغه اجرای کامل قانون جوانی جمعیت را داشته باشند.
حجت الاسلام شفیعی با اشاره به اینکه نسل ما بدترین سالمندی را تجربه خواهد کرد، گفت: ما سه تا چهار سال فرصت داریم تا از بروز یک بحران بی سابقه عدم فرزندآوری جلوگیری کنیم.
وزیر کشور در آیین بهرهبرداری از گواهی الکترونیک ولادت هشدار داد: اگر روند فعلی رشد جمعیت ادامه یابد، جمعیت کشور تا سال ۱۴۸۰ به کمتر از ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید که این یک فاجعه بزرگ است.
در دوران بارداری، بسیاری از زنان با چالشها و تصمیمات سختی روبهرو میشوند. برخی از آنها در شرایط دشواری قرار میگیرند که به فکر سقط جنین میافتند، اما مراکز "نفس" با ارائه مشاورههای تخصصی و حمایتهای روانی به زنان کمک میکنند.
پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده با اشاره به راهکارهایی برای خروج از بحران جمعیت، اظهار داشت: عمومی سازی با ایجاد حلقه های میانی راهکار خروج از بحران جمعیت است؛ افرادی که بتوانند مثل خود را تکثیر و گفتمان سازی کنند.
وزیر بهداشت گفت: بسیاری از مادران باردار از دوران بارداری و به زایمان لذت نمیبرند. در محیطهای بیمارستانی و زایمانی، فشار و سختیهایی بر آنها وارد میشود که این تجربه منفی، میتواند مانعی جدی برای تصمیمگیری در خصوص فرزندآوری بیشتر شود.