حجت الاسلام عماد مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت شد + سوابق

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت، از جایگاه ویژه ای در دولت ها برخوردار است؛ اگرچه در دورههای مختلف ریاست جمهوری این معاونت با فراز و نشیب هایی همراه بوده، اما همیشه مورد توجه جدی روسای جمهوری اسلامی ایران بوده است.
تنظیم ارتباط نزدیك بین رئیس جمهور با مراجع تقلید، علما و روحانیون از جمله وظایف مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت بیان شده است. وظایفی كه با توجه به جایگاه حساس و ویژه طرفین، مسئولیت سنگینی را به دوش جناب مشاور میگذارد.
مشاوران رئیس جمهور در امور روحانیت؛ از هاشمی تا پزشکیان
مرحوم هاشمی رفسنجانی در هشت سال ریاست جمهوری خود از مرحوم حجت الاسلام ادب كه از جمله منبریهای خوب تهران بود در این جایگاه استفاده كرد.
مرحوم حجت الاسلام ادب ارتباط خوبی با مراجع تقلید و علما داشت و سبك سنتی و حوزوی او به گونهای بود كه روحانیون و علما میتوانستند ارتباط خوبی با نهاد ریاست جمهوری بگیرند.
محمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری خود نیز از حجت الاسلام ادب در این جایگاه استفاده كرد، اما گروهی از جمله حجت الاسلام امام جمارانی را هم به نهاد ریاست جمهوری دعوت كرد تا آنها هم از كانالهای دیگری ارتباط بین ریاست جمهوری و علما و روحانیون را توسعه دهند.
با روی كار آمدن دولت نهم و دهم، محمود احمدینژاد با انتخاب مرحوم حجت الاسلام والمسلمین ناصر سقای بی ریا از اساتید مؤسسه امام خمینی(ره)، جایگاه مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت را انسجام و تقویت بخشید.
در دولت یازدهم و دوازدهم، حسن روحانی نیز حجت الاسلام والمسلمین حسن نمازی را به سمت مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت منصوب کرد.
اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، این مسؤولیت دستخوش تغییرات سازنده ای در دولت شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی شد و حجج اسلام والمسلمین تقوی و حاج ابوالقاسم به عنوان رابط ائمه جمعه و مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت برای انجام امور در این مسؤولیت قرار گرفتند.
همچنین از ابتدای دولت چهاردهم گزینه های زیادی از جناح های همسو با دولت به آقای مسعود پزشکیان پیشنهاد شد که در نهایت حجت الاسلام والمسلمین عماد به عنوان مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت منصوب شد.
سوابق علمی و اجرایی حجت الاسلام والمسلمین عماد
آیت الله مقتدایی مدیر حوزه های علمیه قم در سال ۱۳۸۷، حجت الاسلام والمسلمین علی عماد را به عنوان معاون پژوهش حوزه علمیه قم منصوب کرد و همچنین وی در سال 1395 در زمان ریاست مجلس علی لاریجانی، ریاست کتابخانه مجلس شورای اسلامی را بر عهده گرفت و آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه نیز حجت الاسلام والمسلمین عماد را به عنوان رییس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر انتخاب کرد.
مسعود پزشکیان در حکم انتصاب حجتالاسلام والمسلمین علی عماد به سمت مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت، تصریح کرد: نظر به اهمیت جایگاه بیبدیل روحانیت و حوزههای علمیه در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و تثبیت آن؛ انتظار دارد، با ارائه نظرات مشورتی راهگشا، بهرهمندی از ظرفیت صاحبنظران دینی و استفاده به هنگام از ابزارهای متنوع ترویجی و تبلیغی، نسبت به تحقق اهداف دولت در تحکیم و تقویت ارتباطات پویا و نظاممند دولت و روحانیت مجدانه کوشا باشید.