۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷
کد خبر: ۷۵۶۷۲۱
شرح حدیث؛

امانت بودن مجالس

امانت بودن مجالس
باید عادت کنیم که هر چه شنیدیم را نباید بر زبان آورد. این فضای جامعه را فضای بیماری می‌کند. فضای جامعه می‌شود فضای بیمار.

به گزارش گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای طبق سنت مرسوم در ابتدای جلسه درس خارج فقه به بیان و شرح حدیثی اخلاقی می پردازند که در ادامه می‌خوانید.

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
الحمدلله رب العالمین

و من کلام له صلّی ‌الله ‌علیه ‌و آله‌ و سلّم المجالس بالامانه. یک کلمه‌ی کوتاه و در دل آن یک مضمون فراگیر و تأثیرگذار در وضع زندگی اجتماعی. مجالس با امانت همراه باید باشد. یعنی شما با دوست‌تان نشستید دارید حرف می‌زنید بعضی از مطالب هست که انسان ممکن است در یک جلسه‌ای با دوستی، دوستانی درمیان بگذارد حاضر نباشد این مطلب را در ملأعام به همه‌ی مردم بگوید. اگر چنانچه این مطلب به وسیله‌ی دوستانی که در آن جلسه هستند پخش شد، اعلام شد اینجا آنجا گفته شد، به قول معروف رایج در این زمان افشاگری شد کأنه افشاگری یک ارزش است، افشاگری می‌کند. اگر این جور شد بر خلاف مقصود گوینده عمل شده. به خصوص در آن هنگامی که آن حرف یا آن گوینده حساس‌اند. حرف، حرف حساسی است یا گوینده، گوینده‌ی حساسی است که حرف از زبان او وقتی نقل بشود تأثیرات بیشتری خواهد داشت. و اگر مخرّب باشد آن  تأثیرات مضاعف خواهد شد یا زمانه‌، زمانه‌ی این چنینی است که وقتی حرفی پخش شد آثار سوئی می‌بخشد. این الان مبتلابه همه‌ی ماست. جلسه‌ی خصوصی حساسی را تشکیل می‌دهند تأکید می‌کنند که حرف بیرون این جلسه نرود بعد از دو ساعت سه ساعت انسان می‌بیند که این حرف همین طور در سایت‌ها و در زبان ها و یک خرده زیادی و یک خرده کم و یک خرده تحریف و اینها هم هست. المجالس بالامانه. باید عادت کنیم که هر چه شنیدیم را نباید بر زبان آورد. این فضای جامعه را فضای بیماری می‌کند. فضای جامعه می‌شود فضای بیمار. اینهایی که عرض می‌کنیم اینها چیزهایی است که بایستی هم خود ما رعایت بکنیم هم به دیگران بگوییم رعایت بکنند.

ارسال نظرات