پس از شهادت رئیس جمهور اداره کشور به چه صورت خواهد بود؟
حجت الاسلام محمد جواد نوروزی عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، در پاسخ به این سوال که در پی شهادت رئیس جمهور، با توجه به چارچوب های قانونی و ساختار حکومتی، چه مسیری برای اداره کشور متصور است گفت: ما این تجربه را در دو دوره دیگر یعنی زمان برکناری بنی صدر و شهادت شهید رجایی تجربه کرده ایم.
وی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را مترقی ترین قانون دانست و با بیان اینکه با وجود چنین قانونی هیچ بن بستی در کشور به وجود نخواهد آمد، تصریح کرد: طبق اصل 131 قانون اساسی معاون اول رئیس جمهور موظف است طی نهایتا 50 روز انتخابات را برگزار کرده و رئیس جمهور جدید را معرفی کند.
عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، منتخب جدید مردم را رئیس جمهوری مستقل از دولت قبل توصیف کرد و توضیح داد: رئیس جمهور جدید ادامه دهنده دوره قبل یعنی دوره چهارساله شهید آیت الله رئیسی نخواهد بود و یک دولت جدید و مستقل است که باید تشکیل کابینه دهد و وزرایش را به مجلس معرفی کند و رای اعتماد بگیرد.
گفتنی است اصل يكصد و سي و يكم به این شرح است: در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس جمهور و یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیس جمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیس جمهور با موافقت رهبری، اختیارات و مسئولیت های وی را بر عهده می گیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیس جمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود. در صورت فوت معاون اول و یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیس جمهور، معاون اول نداشته باشد مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب می کند.