آغاز ثبتنام از داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری + شرایط
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، ثبتنام از داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از ساعت ۸ صبح امروز (پنجشنبه، ۱۰ خرداد) آغاز شد.
داوطلبان میتوانند از امروز تا ۱۴ خرداد در بازه زمانی ۰۸:۰۰ صبح تا ۱۸:۰۰ در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کنند.
طبق آنچه وزارت کشور در اطلاعیه شماره یک خود برای انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرده است؛ «ثبتنام داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در محل وزارت کشور واقع در میدان فاطمی، ابتدای خیابان شهید گمنام، تالار بزرگ وزارت کشور، انجام میپذیرد.»
به استناد ماده (۳۵) قانون انتخابات ریاست جمهوری، داوطلبان هنگام ثبت نام باید دارای شرایطی از قبیل رجال مذهبی، سیاسی، ایرانی الاصل؛ تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران؛ مدیر و مدبر؛ دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند.
همچنین بر اساس ماده (۵۵) قانون انتخابات ریاستجمهوری، مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام عبارتند از؛ اصل شناسنامه عکس دار، اصل کارت ملی، دو (۲) قطعه عکس ۴ × ۶ جدید و اصل مدرک تحصیلی.
در مرحله ثبتنام، داوطلبان فرم و پرسشنامهای را که به آنان داده می شود، باید مطالعه و پر کنند و بعد از امضای آن به همراه مدارک تحویل کاربر می شود تا در نهایت به شورای نگهبان ارسال شود.
داوطلبان باید توجه داشته باشند که درصورت وجود هرگونه مغایرت مانند سن، مدرک تحصیلی و... ثبت نام در ستاد انتخابات کشور انجام نخواهد شد.
فرآیند ثبت نام برای هر داوطلب هم حدود ۴۰ دقیقه طول خواهد کشید.
طبق قانون، فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان از 15 خرداد آغاز و تا 21 خرداد ادامه خواهد داشت. پس از آن، وزارت کشور در 22 خرداد اسامی داوطلبان تائید صلاحیت شده را منتشر خواهد کرد.
تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری نیز از ۲۳ خردادماه آغاز و تا هفتم تیرماه ادامه خواهد داشت و در نهایت هشتم تیرماه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری برگزار و نهمین رئیس جمهور با رأی مستقیم مردم برگزیده خواهد شد.
همچنین؛ بر اساس مصوبه جلسه مورخ ۲۰/۱۰/۱۳۹۶ شورای محترم نگهبان و اصلاح آن در تاریخ ۱۴۰۰/۲/۸، دارا بودن شرایط ذیل جهت ثبت نام از داوطلبان گرامی الزامیست:
۱-سابقه تصدی حداقل مجموعاً چهار سال در مناصب ذیل که در احراز مدت جمع سابقه تصدی در یک یا چند مورد از مناصب مذکور کفایت می کند.
۱-۱مقامات سیاسی موضوع بندهای (الف) (ب) و (ج) ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۸/۷
۲-۱-معاونین روسای قوای سه گانه.
۳-۱- اعضای شورای عالی امنیت ملی.
۴-۱- اعضای مجمع تشخیص مصلت نظام.
۵-۱- مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور.
۶-۱- روسای سازمان ها، موسسات، نهادهای دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی در سطح ملی.
۷-۱ -فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر.
۸-۱- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور.
۹-۱- استانداران.
۱۰-۱- شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت.
۱۱-۱- اشخاص، مقامات و مدیران هم طراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان.
۲- سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیتهای ریاست جمهوری.
۳- حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبت نام.
۴-داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا مرکز مدیریت حوزههای علمیه.
۵-ارائه برنامه ها و خط مشی های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام.
۶-معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه ها و توان مدیریتی.
۷- عدم محرومیت از حقوق اجتماعی در زمان ثبت نام.
۸- فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر.
۹- عدم محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور و عدم محکومیت به اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی ایران.
۱۰- وابسته نبودن به گروه های غیر قانونی و فقدان سوابق سوء امنیتی از جمله در فتنه سال ۱۳۸۸.
۱۱-عدم وابستگی به رژیم گذشته و موثر نبودن در تحکیم آن.
ملاحظه (۱) – داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری مکلفند در هنگام ثبت نام، مدارک مثبته مربوط به بندهای ۱، ۳، ۴، ۸، ۹ را به وزارت کشور ارائه نمایند. ثبت نام در انتخابات به معنای دارای بودن صلاحیت داوطلبان نبوده و در هر حال احراز صلاحیت داوطلبان بر عهده شورای نگهبان میباشد.
ملاحظه (۲) – داوطلبان در صورت اعتراض نسبت به عدم ثبت نام خود، می توانند مراتب را به همراه مستندات به صورت کتبی و همزمان به وزارت کشور و شورای نگهبان اعلام نمایند. شورای نگهبان در زمان مقتضی و در مهلت ثبت نام به اعتراض رسیدگی و نتیجه را به وزارت کشور و داوطلب اعلام میکند.
ملاحظه (۳) – شورای نگهبان می تواند به منظور احراز شرایط داوطلبان ریاست جمهوری ضمن استعلام از مراجع ذی صلاح، اقدام به تحقیقات مورد نیاز و بررسیهای مستقل نماید.
ضمناً در تعامل و همکاری فی مابین مجریان و ناظران انتخابات و در اجرای ماده (۵۹) قانون، اسناد و مدارک مثبت صلاحیت داوطلبان در هنگام ثبتنام داوطلبان، توسط وزارت کشور دریافت و در اختیار شورای نگهبان قرار میگیرد.