مرکز نخبگان استان قم اوایل سال آینده تاسیس میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پژوهشگران برتر حوزوی و دانشگاهی استان قم در رشته های مختلف ظهر امروز با حجت الاسلام موسی پور استاندار قم دیدار و دیدگاههای خود درباره مهمترین اولویت ها و مشکلات پژوهش در استان را بیان کردند.
عضو هیئت علمی مجتمع عالی شهید محلاتی در این نشست گفت: قم باید دارای شاخصه های برتر فرهنگی در کشور باشد و برای این امر لازم است پژوهش های اصولی و بنیادین فرهنگی انجام شود و تحقیقاتی در زمینه بررسی آسیب های قم از نظر فرهنگی، سیاسی، اجتماعی انجام شده و راهکارهایی شفاف و روشن در این زمینه ارایه شود.
مسؤول بنیاد فقهی مدیریت اسلامی از دیگر مهمانان این جلسه بود که در از نیاز به ارایه بحث های کاربردی در زمینه مدیریت اسلامی سخن گفت و ادامه داد: ما فرهنگ انقلابی خود را صادر کرده ایم و امروز دنیا منتظر راه کارهای اجرایی ما در این زمینه است از این رو نیاز است تا با حمایت هایی که از پژوهشگران انجام می شود، این گونه تحقیقات با سرعت بیشتری انجام گیرد.
حیدری، معاون پژوهشی آموزش و پرورش با بیان اقدامات انجام شده مانند در اولویت قرار گرفتن تحقیقات عملی، حمایت از پایان نامه های ارشد و دکترا افزود: ما درصدد تقویت پژوهش از راه تشویق معلمان و راه اندازی رابط پژوهشی در مدارس هستیم.
در ادامه افضلی، عضو هیئت علمی دانشگاه قم گفت: لازم است تا به پژوهش های علوم انسانی اهمیت بیشتری داده شود و در زمینه تحول علوم انسانی اسلامی گام جدی برداریم.
وی در سخنانی به لزوم ایجاد دفاتر نخبگان در استانداری و به ثبت رسیدن ایده های پژوهشگران اشاره کرد.
از دیگر نظرات ارایه شده در این جلسه، ایجاد بانک اطلاعات پژوهشگران، بانک پژوهش های انجام شده، ایجاد دفاتر مسایل کاربردی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها، توجه به تولید علم، توجه به راهکارهای کیفی در تحقیقات، ایجاد اتاق فکر برای صاحب نظران و توجه ویژه به جایگاه فرهنگی قم بود.
سپس استاندار قم با قدردانی از پژوهشگران بر لزوم استمرار این گونه جلسات با پژوهشگران تاکید کرد و اظهار داشت: برای پیشرفت استان به این نوع ارتباط های منسجم نیازمند هستیم.
وی یکی از مسایل اساسی حوزه پژوهش را فقدان بانک جامع پژوهشگران و تحقیقات انجام شده دانسته و از تاسیس مرکز نخبگان استان در اوایل سال آینده خبر داد.
حجت الاسلام موسی پور با تاکید بر لزوم تاسیس بانک های اطلاعاتی، افزود: برای جلوگیری از به هدر رفتن سرمایه ها و جلوگیری از موازی کاری این نوع سامانه ها ضروری است.
وی اظهار امیدواری کرد تا فهرستی از صاحب نظرانی که آمادگی همکاری با دستگاه های اجرایی دارند تهیه شود تا گروه های مشورتی در دستگاه های مربوط راه اندازی شود.
استاندار قم با بیان اهمیت اولویت بندی پژوهش در استان قم در مرکز آموزش و پژوهش استانداری، افزود: البته در حوزه علوم انسانی و اسلامی، حوزه علمیه و سازمان های وابسته به حوزه این اولویت بندی را باید صورت دهند.
حجت الاسلام موسی پور گفت: امروز متاسفانه بعد از سی و یک سال از انقلاب اسلامی در حوزه علوم انسانی نتوانسته ایم دو واحد درس دانشگاهی بر طبق مبانی اسلامی و فرهنگ بومی ارایه دهیم و هنوز نظریات ترجمه شده غربی در دانشگاه ها تدریس میشود.
وی با بیان اینکه قم خاستگاه انقلاب و پایگاه فکری جهان اسلام و مرکز استراتژیک فکری نظام اسلامی است، ادامه داد: لازم است تا تحقیقاتی در جهت ارتقای فرهنگ قم انجام شود. /909/پ202/ع