۳۰ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۸
کد خبر: ۷۶۲۰۶
اجلاس خبرگان، تقدیر از رهبری(20)؛

حمایت و تقدیر از مواضع و مدیریت رهبر انقلاب، فصل مشترک سخنان نمایندگان خبرگان در روز اول اجلاسیه هفتم

خبرگزاری رسا ـ در اولین روز از هفتمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری، حمایت و تقدیر از مدیریت و تدابیر حکیمانه مقام معظم رهبری فصل مشترک سخنان ناطقان بود.
اجلاسيه هفتم از دوره چهارم مجلس خبرگان رهبري
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری ، هفتمین اجلاس رسمی دورۀ چهارم مجلس خبرگان رهبری پس ازسخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس خبرگان در مراسم افتتاحیه به کار خویش ادامه داد که آیات و حجج اسلام به بیان دیدگاههای خویش پرداختند.

آیت الله نمازی که به عنوان اولین ناطق قبل از دستور سخن می گفت ، با اشاره به مصائب و مشکلات پیامبر اکرم (ص) در صدر اسلام و پیروزیهای مسلمانان در طول 1400 سال گفت : در قرن بیست امام خمینی که از خاندان رسول اکرم بودند ، لباس عزت را با تشکیل نظام اسلامی به تن مسلمانان پوشاند.

نمایندۀ مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری با تجلیل از فداکاری های مردم ایران در طول سی سال پس از انقلاب اسلامی و به خصوص در 9 دی و 22 بهمن امسال گفت: مردم ایران شایستۀ ستایش هستند.ایشان با بیان نقش و اهمیت رهبری برای هدایت جامعه و حضور در عرصۀ دفاع از اسلام و انقلاب گفت: مقتضای ادای تکلیف ، عدل ، عقل و انصاف است که خبرگان باید مدیریت حکیمانه و هوشیارانۀ مقام معظم رهبری را برای مردم توضیح دهد.

آقای نمازی با تشریح فهرستی از اقدامات مدبرانۀ رهبری معظم انقلاب در عرصه های سیاسی ، اقتصادی ، علمی ، فرهنگی، نظامی و اجتماعی گفت: در کنار رهبری امور داخلی ، جهان اسلام نیز با تمام وجود از رهبری های ایشان در نقاط مختلف استفاده های مناسب نموده است. مجلس خبرگان رهبری حافظ جایگاه و موقعیت رهبری باید باشد. بر این اساس انتظار ما این است که ریاست خبرگان جریان فتنه را محکوم و موضع بگیرد و سخنان امروز ایشان قانع کننده نبود و انتظارات را بر آورده نمی کند.

حجت الاسلام و المسلمین اسلامی نیز در سخنانی ، ولایت را از یادگارهای پیامبر اکرم (ص) و ائمۀ معصومین دانست و گفت: ولایت فقیه تالی تلو منصب امامت است و باید در گفتار و رفتار شأن این مقام حفظ شود .

نمایندۀ مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری افزود: در زمان ما هم امام و پس از آن آیت الله خامنه ای به بهترین شکل ممکن جامعۀ اسلامی را به سوی تعالی هدایت کردند و می کنند. وی با محکوم کردن حوادث پس از انتخابات به خصوص حوادث روز عاشورا، حضور مردم در در 9 دی و 22 بهمن را نشان از مدیریت ملت در یک مقطع حساس دانست و گفت : این مدیریت در زمانی انجام شد، که دشمنان قسم خورده در اطراف ما منتظر و کمین بودند و فتنه در کشور در جریان بود. ایشان افزود : نعمت ولایت از سرمایه های مهم اسلام و تشیع است و نباید بگذاریم جایگاه آن در جامعه مخدوش شود.

حجت الاسلام و المسلمین نمازی نیز به عنوان سومین ناطق قبل از دستور در سخنانی به تشریح این سخن امام پرداخت که فرموده بود :پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت نرسد. نمایندۀ مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ، جایگاه ولایت فقیه را در جامعه بسیار مهم دانست و گفت: ملت ها و دولت ها به دنبال سیستمی می گردند که مانع از آسیب هایی به جامعه شوند و اسلام این سرمایه را به ما در همۀ اعصار داده است.

ایشان در ادامۀ سخنان خویش رفتار و کردار و گفتار امام را عاملی بسیار با اهمیت برای ارتقای جایگاه ولایت فقیه در جهان معاصر دانست و گفت: همۀ ما باید با تمام وجود پشتیبان ولایت فقیه باشیم، اما باید دقت کنیم که حرفهای نسنجیده و رفتارهای مصنوعی از عظمت این جایگاه می کاهد. وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: حال که مردم سمفونی وحدت را در خیابانها در یوم الله 22 بهمن سرداده اند، علماء و بزرگان همه باید به دنبال وحدت باشند و نباید بگذارند و عامل شوند تا کسی طرد شود.

آیت الله قریشی آخرین ناطق اولین جلسۀ هفتمین اجلاس رسمی دورۀ چهارم مجلس خبرگان بود که ضمن اشاره به لزوم توجه به بودجه های فرهنگی و پشتیبانی از امور معنوی ، خواستار توجهات بیشتر هیأت رئیسه و دبیرخانۀ خبرگان به مسائل رفاهی اعضای مجلس شد.

در ادامۀ جلسه ، برای انتخاب اعضای پنج نفرۀ تدوین بیانیۀ پایانی رأی گیری شد و پس از آن آقای متکی ، وزیر امور خارجه ، به عنوان شخصیت مدعو در جمع خبرگان حاضر شد و گزارشی از اوضاع سیاست خارجی کشور ارائه کرد.

دکتر متکی با تأکید بر تکیۀ سیاست خارجی ایران برای عزت کشور حول محور تأکیدات و رهنمودهای رهبری معظم انقلاب و اصول قانون اساسی به ویژه در دورۀ جنگ نرم و دشمی های استکباری جهانی و قدرت های سلطه گفت: جهان امروز به چند دسته تقسیم شده است، دسته اول کشورهایی که خود را صاحب قدرت می دانند و در پی سلطه هستند. دسته دوم کشورهایی که معمولا پیرو کشورهای صاحب قدرت هستند و دسته سوم کشورهایی که بر اساس اعتقادات و نفی سلطه و تکیه عمل می کنند که جمهوری اسلامی ایران جزو این کشورهاست.

وزیر امور خارجه با تشریح تاریخ دیپلماسی دنیا، به فراز و فرود بعضی از مجامع بین المللی در مقاطع مختلف اشاره کرد و گفت: سیاست خارجی هر کشوری بر اساس منافع ملی و رصد اتفاقات پیرامونی است. دکتر متکی با بیان بعضی از موضوعات سیاسی مطرح شده در زمان امام خمینی (قدس سره) و بعدها در زمان رهبری آیت الله خامنه ای، گفت: رویکرد عالی مدیریت رهبری فرصت مناسبی برای مسئولان اجرایی بوده است تا به عزت و حکمت بیندیشد.

وی با تشریح سیاست های استکباری آمریکا در جهان به ویژه عراق و افغانستان گفت: پیش بینی های جمهوری اسلامی ایران در آغاز در مورد اشغال گری های آمریکا در این دو کشور پس از گذشت سالها از اشغالگری اکنون محقق شده است و در حال حاضر آمریکا پس از سالها خشونت به این نتیجه رسیده است که در عراق باید به خواسته مردم تن داده و از این کشور خارج شود و در افغانستان نیز نه تنها نتوانسته اند مسائل را حل و کشت مواد مخدر را کنترل کنند بلکه نا امیدانه از جمهوری اسلامی ایران برای برون رفت از این وضعیت کمک می طلبند.

آقای متکی در خصوص دشمن آمریکا و غرب با استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هسته ای گفت: آنها صراحتا به ما می گفتند ایران نباید از دانش هسته ای برخوردار باشد و از آن استفاده کند. وزیر امور خارجه با تشریح دخالت های بیگانگان در پشت پرده حوادث پس از انتخابات گفت: دشمنان انقلاب اسلامی فکر می کردند می توانند از ناآرامی های داخلی کشور برای نیل به اهداف خود استفاده کنند.

وی با ارئه تحلیل از سیاست های متفاوت آمریکا در برخورد با ایران گفت: ایران با تمام توان رویکردهای دیپلماسی آمریکا را زیر نفوذ دارد و هربار به مقتضای مناسب، کنش و واکنش نشان می دهد.

دکتر متکی در بخش پایانی سخنان خویش گزارشی از فراز و فرودهای روابط ایران با کشورهای عربی منطقه، مخصوصا عربستان سعودی ارائه کرد و گفت: ایران در تعاملات خویش مصالح اسلامی و منافع ملی خود را مد نظر قرار می دهد.

در پایان بر اساس آیین نامه چند تن از نمایندگان سوالات خویش از وزیر امور خارجه را مطرح کردند و آقای متکی نیز پاسخ گفت. /914/د102/ج

ارسال نظرات