روش شناسی رهبر انقلاب اسلامی در زمینه پیاده روی اربعین
به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حبیب الله بابایی رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و تمدنی در نشست علمی اربعین از دیگاه رهبر معظم انقلاب که در پژوهشگاه فرهنگ و معارف قرآن کریم برگزار شد، با اشاره به روش شناسی رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه پیاده روی اربعین حسینی اظهار داشت: رهبر انقلاب در تحلیل پدیده ها، نگاه کلان و تمدنی دارند و اضلاع مختلفی را در تحلیل های خود مد نظر قرار می دهند.
وی افزود: ورود رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف، ورود کتابخانه ای نبوده، بلکه عملکرد ایشان به عنوان زعیم و راهبری قابل اعتماد و بی نقص در مقیاس جهانی برای امت اسلامی و از واقعیت به کتاب و از کتاب به واقعیت است و اندیشه ایشان در عرصه های گوناگون و وسط معرکه ها تحقق پیدا می کند و این گونه نیست که رویکرد بیان های ایشان سیر در آرزوها باشد.
رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و تمدنی بیان داشت: تمامی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی با استناد به قرآن کریم و کتاب وحی است ایشان قرآن کریم را به عنوان متن زندگی خود و بلکه بالاتر به عنوان نقشه حرکت تمدنی به کار بسته و از وجود آن بهره ها می برد.
وی با اشاره به این که معنای تمدن، جهانی شدن است، افزود: هر ادبیات و الگویی که جهانی شود، به مرزهای تمدن نزدیکتر شده است و نگاه تمدنی رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسئله اربعین با این نگاه است و ایشان تمدنی بودن را از جهانی بودن اربعین نتیجه می گیرند.
حجت الاسلام بابایی تاکید کرد: در تحلیل کلان پدیده هایی مثل اربعین در دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی باید ابتدا، بُعد انضمامی و تعهدی که رهبری معظم در وسط میدان و معرکه رخ می دهد را در نظر داشته باشیم و ببینیم که ایشان با چه نگاهی به میدان می نگرند.
وی افزود: باید به این توجه داشته باشیم که رهبر معظم انقلاب اسلامی قرآن کریم را چگونه خوانش کرده و تفسیر می فرمایند و چگونه به این کتاب استناد کرده و براساس این کتاب الهی استراتژی ها و سیاست ها را مشخص و تعیین می کنند.
رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و تمدنی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلام به دنبال حل مسئله های خرد و پیش پا افتاده نیست؛ بلکه به دنبال افق گشایی های کلان است و لذا به همه مسائل، جهانی اندیشیده و در راستای تشکیل تمدنی گام بر می دارند.