اعتراض کاربران فضای مجازی به «جوکر۲»
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، ریلیتی شوء «جوکر»، یکی از پرحاشیهترین محصولات پلتفرم فیلیمو، از زمان انتشار فصل نخست سری دوم، همواره با انتقادات محتوایی فراوانی در استفاده از شوخیهای پر از ایهام و دو پهلوی رکیک مواجه بوده است.
علی رغم تمامی هیاهوهای رسانهای، رویکرد سکوی ناظر تاکنون کاملا انفعالی بوده و فصل به فصل میزان شوخیهای هنجارشکن این مجموعه افزایش پیدا کرده و مقام مسئولی را در سیستم نظارتی نمیتوان یافت که در مورد این موضوع توضیحاتی ارائه کند.
با این حال حجم انتقادات، نسبت به فصل سوم «جوکر۲»، با شوخیهای بسیار هنجارشکنتر «قدرتاله ایزدی» و جوکرتایم «نیما فلاح» با موج انتقادی گستردهای دررسانهها همراه بوده است.
این حجم از انتقادات گسترده رسانهای اخیرا در شبکههای اجتماعی نمود گستردهتری پیدا کرد، گویی معترضان هم متوجه شدهاند که اعتراضات رسانهای راه به جایی نمیبرد.
جمعآوری و سنجش انتقادات مردمی در شبکه اجتماعی ایکس نشان میدهد، کاربران با سلایق سیاسی مخالفخوان، اپوزیسون و حتی برانداز، منتقد محتوای اروتیک و شوخیهای زننده این مجموعه هستند. چنین اجماعی نشان میدهد رعایت مرزبندیهای اخلاقی مهمترین خط قرمز مخاطبان پلتفرم فیلیمو است.
فیلیمو در ۱۴۰۱ اسم رمز شورشها را تبدیل به هشتگ کرد تا از آن به عنوان محتوایی تبلیغی استفاده کند و خاکستریها و مخالفان را جذب کند، اما در محاسبات این «برندسازی» دوباره، دچار یک اشتباه فاحش شد.
«حیا» و «اخلاق» تنها نقطه اشتراک اپوزیسون و پوزیسون است و اکانتهای متنوع و مختلفی به رویکردهای ضد اخلاقی در محتوای جوکر۲ واکنش منفی نشان دادهاند.
شبکه اجتماعی «ایکس» بستری خاکستری با رویکردهای نه چندان همسو با فرهنگ عامه سیاسی- فرهنگی است با این حال رصد گسترده مشرق نشان میدهد، ۱۰۰ درصد پستهای منتشر شده درباره فصل سوم «جوکر۲»به ساختارشکنی غیر متعارف این محصول، کاملا انتقادی است.
دسته نخست این انتقادات متوجه شاکله شوخیهای غیراخلاقی این مجموعه است.
سازندگان جوکر تلاش کردند تا با اضافه کردن یک فصل که بانوان در آن حضور دارند، مخاطبان را با خود همراه کنند. اما منتقدان «جوکر۲» در شبکههای اجتماعی با انتشار تصاویری در فصل سوم این مجموعه این ادعا را مطرح کردهاند که مردان حاضر در این بالماسکه ظاهرا کمدی با سرکردن روسری، حضور بانوان را تمسخر کردهاند.
از طرفی برخی اکانتهای شبکههای اجتماعی داخلی معتقدند که این رفتار از سوی شرکت کنندگان را میتوان تمسخر پوشش بانوان تفسیر کرد.