رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
بازسازی ادبیات حوزه های علمیه ضروری است
خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه محصولات حوزه شیعه در ادبیات فارسی محصور شده است، آن را یکی از مشکلات بین المللی شدن این آثار عنوان کرد و افزود: بازسازی ادبیات حوزه های علمیه ضروری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علیرضا اعرافی، رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در مراسم رونمایی از طرح بزرگ دانشنامه سیره نبوی که دوازدهم اسفندماه در سالن همایش های مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد با اشاره به دستاوردهای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از آغاز تأسیس تاکنون گفت: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پیشبرد مناسبات علوم انسانی و پایه ریزی بنیادهای علوم انسانی و اجتماعی گام های بلندی برداشته است.
رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در حوزه تفکرات اسلامی میدان های تلاقی و تماس فراوانی را شاهدیم، افزود: از یک سو نگران مخاطرات علوم انسانی هستیم و از سوی دیگر می دانیم علوم انسانی و اجتماعی در روند مدیریت فرد، خانواده و جامعه تأثیر شگرفی دارد.
وی خواستار نگاه علمی، پژوهشی و تولیدی مبتنی بر سرمایه های اصلی روش اجتهادی از سوی حوزه های علمیه در مسیر اسلامی کردن علوم انسانی شد و ارتباط آغازین علوم انسانی و اجتماعی با علوم اسلامی در حد یک تلفیق، نفوذ اندیشه های اسلامی به متن علوم و دانش های انسانی و اجتماعی، وارد شدن به تحقیقات میدانی و استوار شدن تحقیقات براساس اهداف نظام اسلامی را در این مسیر مؤثر دانست.
حجتالاسلام اعرافی با اشاره به اهمیت رشته های تاریخ و سیره و با بیان اینکه حوزه های علمیه در حد لزوم به این بخش توجه نداشته است، خاطرنشان کرد: رشته های تاریخ و سیره از اهمیت بالایی برخوردار است، در علوم انسانی سابقه دیرین داشته و نباید از نقش مهم آن غفلت کرد.
وی اضافه کرد: تاریخ و سیره در مباحث کلامی و بین المذاهب نقش مهمی دارد که اگر به درستی بازشناسی شود، می توان اندیشه ناب اسلامی را از آن استخراج کرد.
رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ادامه اظهار داشت: تاریخ و سیره در بُعد اخلاق و تربیت، استخراج الگوهای تربیتی، استخراج آراء و نظریات و نیز در فقه نقش بسیار مهمی دارد.
حجتالاسلام اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش و اهمیت وحدت در جوامع اسلامی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که انقلاب اسلامی ایران محور وحدت امت اسلامی است، باید اتقان مبانی شیعه به روش درست مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: اتقان مبانی شیعه هیچ منافاتی با وحدت ندارد، از این رو برای دفع اتهاماتی که به جهان تشیع وارد شده است، توجه بیش از پیش به شخصیت پیامبر اکرم(ص)، تقویت نگاه روشمندی اجتهادی و بسط دادن روش های عمیق تاریخ شناسی و سیره شناسی ضروری است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه محصولات حوزه شیعه در ادبیات فارسی محصور شده است، آن را یکی از مشکلات بین المللی شدن این آثار عنوان کرد و افزود: تولیدات حوزه های علمیه به گونه ای ارائه شود که بتواند در کرسی های نظریه پردازی دنیا عرضه باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر ادبیات در حوزه علمیه بازسازی شود، دریچه های عظیمی از فکر و فرهنگ بر روی معارف اهل بیت(ع) باز خواهد شد و محصولات حوزه در ادبیات گوناگون و قالب های متنوع جهانی ارائه می شود.
حجتالاسلام اعرافی با اشاره به اهمیت زبان دوم و سوم در حوزه های علمیه برای گفتوگوهای بین المذاهب، تأکید کرد: مجموعه حوزه می تواند در ترویج معارف اهل بیت(ع) و عرضه آن به جهان گام های بزرگی بردارد. /920/پ202/ص
ارسال نظرات